reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To u nas inaczej trochę. Miejsce dla rodzin z dziećmi to miejsce dla rodzin z dziećmi. Akurat dziecko mamy i niestety zazwyczaj z nim jeździmy. Są po to te miejsca szersze żeby z dzieckiem bez problemu wózkiem podjechać czy szerzej drzwi otworzyć żeby dziecko zapiąć w foteliku. Fakt faktem są Janusze co jak dwa miejsca są zajęte to na trzeciego po srodku się pchają. Raz był to Pan który wsiadał sam. Więc ani w ciąży ani z dziećmi nie był [emoji23] to jak ja nie jestem problematyczną tak jego zjechałam równo.
A miejsca dla ciężarnych to miejsca dla ciężarnych normalnej szerokości jak zwykle miejsce parkingowe.
U nas pod auchan miejsca dla ciężarnych są szersze niż zwykłe, takie właśnie jak dla rodzin z dziećmi, tylko w innym kolorze ;) może uważają że kobieta z wielkim brzuchem musi mieć więcej miejsca [emoji23]

@klaudia975 @Fiorna zdecydowanie za wczesnie żeby się o to martwić :) Mój synek obrócił się prawidłowo dopiero w 33tc, także nasze maluchy mają na to sporo czasu. Są lekarze starej daty, którzy próbują odwracać dziecko w łonie matki ale osobiście nigdy bym się na coś takiego nie zdecydowała. We Wrocławiu słyszałam ze niektóre szpitale próbują sn przy ułożeniu pośladkowym ale ja raczej nie podjęłabym ryzyka

Co do miejsc, my czasami załapiemy się na to rodzinne miejsce, nie jest ich wiele, u nas tylko chyba w jednej galerii. Z dzieckiem rzeczywiście wygoda. Jednak nie uważam żeby ciężarne musiały mieć dodatkowe podobne miejsca, bo w sumie po co? Te 20m to ja sobie mogę przejść bez problemu, staram się jak najwiecej ruszać, mimo że czasami nawet sie orzej czuje to jak dla mnie to żaden problem. A dopiero by ludzie gadali i się gapili

Co do jednego t się zgodzę! LUDZIE SIĘ LAMPIĄ JAKBY CIĘŻARNEJ NIE WIDZIELI!!! Szlag mnie trafia, bo nie wiem czy się gapią bo tak im się to podoba czy się gapią bo wyglądam jak świnia. Ostatnio miałam sytuacje np w banku, załatwiałam spraw biznesowe z dyrektorką banku. Stała na przeciwko i mnie i w trakcie całej rozmowy która trwała ok 10 min cały czas gapiła mi się ostentacyjnie na brzuch, ja jej w oczy, mówię do niej coś, ona mi odpowiada ale nie spuszcza wzroku z brzucha! czułam się jakbym gadała z facetem a ten mi się w cycki gapił, no co najmniej dziwne!! Jeszcze taka osoba na takim staowisku to chyba powinna umiec się zachować. Gdyby jakoś sympatycznie skomeptowała to spoko. No nie wiem dziwne. Idę ulicą wszyscy się gapią, nigdy baby w ciązy nie widzieli? Serio wkurza mnie to na maxa. Z synem sobie nie przypominam tych spojrzeń. DLACZEGO SIĘ GAPIĄ?? W kolejkach to już w ogole komedia, bo tez się gapią ale żeby puścić to nie ma mowy. Ludzie są śmieszni. Wprawdzie w tej ciąży już 3 razy ktoś chciał mnie przepuścić, ale codziennie stoję kilka razy w kolejkach i autobusach to chyba niezbyt wiele. Znacznie więcej razy ktoś mi się wcisnął w kolejke. To dopiero chamstwo, wcisnąć się kobiecie w ciązy do kolejki. Eh co za ludzie :(

Ja też mam nadzieje że synek się przekreci i że ma czas :)
Co do miejsc parkingowych zależy od sytuacji . Ja do lekarza ginekologa chodze do galerii ( przychodnia w galerii ) i jak byłam raz w piątek wieczorem to musiałam iść chyba z 200m w jedną strone bo nie było miejsc, musiałam parkować na osiedlu. Dla mnie to było dużo bo wtedy miałam krwawienia i musiałam leżec a tu taki spacer :p Także mi bardziej chodzi o sytuacje gdzie cieżko jest w ogóle zaparkować i chyba lepiej żeby przeszedł się jakis chłop z osiedla niż baba w ciązy :)
Ale mogę sobie tylko pomarzyć, bo i tak nic z tym nie mogę zrobic :D

U nas pod auchan miejsca dla ciężarnych są szersze niż zwykłe, takie właśnie jak dla rodzin z dziećmi, tylko w innym kolorze ;) może uważają że kobieta z wielkim brzuchem musi mieć więcej miejsca [emoji23]

Ja jestem duża normalnie bez ciąży i czasem jak jest wąsko to mam problem, a w ciązy to już w ogóle także zawsze staram się stawać tak by mieć dużo miejsca i móc się w spokoju wykrakalać z samochodu :D

Synek od wczoraj jest w szpitalu a ja od dzisiaj ,on na 1 piętrze a ja na 2 , dostaje kroplówki , leki ,te afty też czymś smaruja więc już poprawa jakas jest. Ale przy sercu jakieś szmery słychać mam nadzieję że to przez odwodnienie że nic poważnego:(
Zajmuje się nim moja mama na zmianę z teściową, siostrą ,mezem wiec jakoś to jest , to może wyjdziemy w tym samym czasie . Wczoraj spędziłam caly dzień poza domem od godziny 6.30 do 22 , byłam wykończona plecy i nogi strasznie mnie bolaly. A psychicznie było jeszcze gorzej.. przez to problemy przestalam się cieszyc z ciąży..
Nie mów tak :* te kilka dni się pomęczycie i znowu będziesz się cieszyć, kupować wyprawkę itp. A jak z Tobą? Podają Ci żelazo? Możesz chodzić tam do synka na jego piętro?

Ja mam wizytę jutro :) już nie mogę się doczekać, jestem bardzo ciekawa ile maluch wazy :) Dziś zaczynam 7 miesiąc, czy to nie brzmi dumnie?? Wiem że Wy uznajecie 7 miesiac od 28tc ale ja mam kilka źródeł które mówią że 7msc zaczyna się z początkiem 27tc więc to mi jest bardziej na rękę.

Dziewczyny czy wy też tak macie że pijecie bez opamiętania? Ja wypijam ok 3l wody dziennie. W nocy budze się co chwilę z wysuszonymi ustami i buzią w środku że az powietrza nie mogę złapać, takie mam suche śluzówki. Usta popękane, czuję się jak na kacu. Potem do kibelka co 10 minut. Ostatnio dowaliłam na wadze. Średnio tyje teraz max 1,5-2kg na miesiąc, bardzo tego pilnuję. Ostatnio zważyłam sie w ciągu 1godziny i waga pokazała +2kg po godzinie od ostatniego wazenia. ja się pytam, maga czy co??? No i od 2 dni ta waga się trzyma, może to ta woda? Nie wiem, załamka :(
Ja też piję dużo, ale ja zawsze piłam bardzo dużo, więc nie powiem czy to jest przez ciążę.
Daj znać jutro ile maluszek już waży :D mój ostatnio w 26.0 tc ważył 909 g

To już pewnie główka w dół ❤️ moja się nie chce odwrócić spowrotem i lezy pupa w dół :( coś czuję , że już nie zmieni pozycji.
A jak samodzielnie do końca się nie ruszy to będą ja próbować jakoś odwracać ? Czy odrazu decyzja o cesarce ?

U mojej koleżanki próbowali małą odwrócić . Położyli ją na patologii ciąży ale szybko zaczęła się akcja porodowa i nie zdążyli miała cc bo mała była ułożona pośladkowo właśnie. Twoja ma jeszcze czas do 32-33tc jeszcze się może zmienić. Ja i tak będę miała cc.

A ja do dzis nie wiem jak jest ułożona moja mała, lekarz tego nie mowil. Mialam 2 usg (w tym tylko drugie bylo obowiązkowe w 20 tc. a na pierwsze w 12 tc poszlam sama chociaż nie bylo obowiązkowe) i teoretycznie wiecej juz mi nie przysluguje.

Ja mam wizytę jutro :) już nie mogę się doczekać, jestem bardzo ciekawa ile maluch wazy :) Dziś zaczynam 7 miesiąc, czy to nie brzmi dumnie?? Wiem że Wy uznajecie 7 miesiac od 28tc ale ja mam kilka źródeł które mówią że 7msc zaczyna się z początkiem 27tc więc to mi jest bardziej na rękę.

Dziewczyny czy wy też tak macie że pijecie bez opamiętania? Ja wypijam ok 3l wody dziennie. W nocy budze się co chwilę z wysuszonymi ustami i buzią w środku że az powietrza nie mogę złapać, takie mam suche śluzówki. Usta popękane, czuję się jak na kacu. Potem do kibelka co 10 minut. Ostatnio dowaliłam na wadze. Średnio tyje teraz max 1,5-2kg na miesiąc, bardzo tego pilnuję. Ostatnio zważyłam sie w ciągu 1godziny i waga pokazała +2kg po godzinie od
ostatniego wazenia. ja się pytam, maga czy co??? No i od 2 dni ta waga się trzyma, może to ta woda? Nie wiem, załamka :(
Ja mam wręcz odwrotnie, pić mi się wcale nie chce. Zmuszam się ale ledwo 1,5l wody przez dobę udaje mi się wypic

reklama
Ja z USG wywnioskowałam że mała ułożyła się główką w dół ale to może się zmienić jeszcze wielokrotnie myślę. Od wczoraj kopie mnie jakoś mocniej niż zwykle więc chyba w końcu odwróciła się przodem do brzucha bo moje jelita już obrywaly za długo :D

Właśnie, jeszcze materacyk muszę zakupić. Dobrze że ruszyłyście temat bo też mam dylemat jaki.

Do góry