Z tego co mi lekarz mówił, to specjalnie nie podaje się jaki stopień ma łożysko, bo pacjentki zaczynają szukać w sieci i panikować[emoji16] Ja tylko wiem czy jest dobrze, czy jest źle. Nie potrzebny mi na razie żaden stopień, bo po co? W połówkowych to jest zapisane, bo musi. Czasem po medycznemu, a czasem po prostu łożysko stopień ten i ten[emoji16] nie przywiązywałabym do tego wagi[emoji4]
Jeśli bada i mowi , że wszystko dobrze to pewnie , że nie ma co sobie głowy zawracać jaki to stopień
myślałam , że w ogóle nie bada
@Anulaa88 - jestem chyba podobną pacjentką
'jest dobrze? No to super. Za ile się widzimy i czy mam zrobić jakieś badania?'
Oczywiście lubię słuchać jak lekarka mi mówi co sprawdza i co jest ładnie, książkowo itd. Ale ostatecznie co mnie interesuje to takie globalne 'Wszystko w porządku'.
Też tak mam u swojego prowadzacego. Wszystko dobrze to umawiam się na kolejną wizytę
ale jak już idę na polowkowe czy echo to fajnie jak opowiada i masz później na papierze co i jak
Paraliz senny mial moj maz ostatnio.. ale byl przerazony jak sie w koncu obudzil.. tez nie wiem, skad takie sny..
Ja to nawet sobie nie chce przypomnieć. Bo bałam się jak się wieczór zbliżał. Kładłam głowę na poduszkę i mnie wciągało , słyszałam brata, telewizor itp a coś mi się śniło i nie mogłam się ruszyć ani oczu otworzyć a wiedziałam , że nie śpię. To takie najlżejsze było .. reszty nie będę opowiadała
Ja się znowu pochwalę, po 1 zamówiłam wózek, będzie do odbioru za ok. 2 tygodnie [emoji7]
Po 2 kupiłam, tzn mama moja nam ufundowała kołderkę i poduszeczkę, tzn wypełnienie a do tego komplet pościeli pieeeekny [emoji7] pokażę Wam na takim dziwnym zdjęciu [emoji23]
Zobacz załącznik 851208
Śliczne
gdzie kupiła ?
Dziewczyny z tym kombinowaniem to też nie tylko kontrole ale ogólny rachunek - nie opłaca się płacić sobie składek przez kilka miesięcy. Żeby dostać spoko macierzyński to naprawdę i składki trzeba dość wysokie płacić. A każdej mamie, nawet tej bezrobotnej należy się macierzyński 1000zł przez rok plus 500zł na dziecko, więc 1500zł. Także teraz nie opłaca się wkładać spora kasę w składki, ryzykowac kontrolę, bo potem dostaniecie i tak niewiele więcej niż te 1500zł. Liczyłam to na różne sposoby bo sama też jestem w takiej sytuacji a miałam opcję żeby ktoś mnie zatrudnił, ryzyko nie warte zachodu
Mi się macierzyńskie nie nalezy bo nie przepracowałam roku :/ ale ani szczęście w 2017r. Weszlo ustawowe Kosiniakowe. I to się należy każdej mamie która nie dostaje macierzyńskiego. 500plus też mi przepadnie ..
Mamusie nie nadążam za wami [emoji6]
Mam dzis taki śpiący dzien [emoji18] ale jeszcze chwilka i weekend majowy. Jakie macie plany?
Ja piorę ciuszki, zamierzam sie do prasowania posegregowania poukładania [emoji3]
W maju ogólnie chciałabym wyzamawiac wszystko do łóżeczka + zacząć chodzić do szkoły rodzenia [emoji3] w czerwcu zostawiam aptekę piżamki i bieliznę a lipiec mam zamiar byc na L4 i odpoczywać [emoji3] tzn cierpliwie czekać tego dnia i tej godziny [emoji28] pozdrawiam wszystkie mamusie [emoji3]
Mamy ten sam plan
ja w przyszłym tygodniu kupuję cała wyprawke , prócz wózka i laktatora. Te dwa zakupy w czerwcu. A lipiec leżę i pachne
czekam na aniołka
@klaudiaa975 mierzy się przepływy na połówkowym. Wszystkie miałam sprawdzone (serce, nerki, tętnice)[emoji16] później jeszcze mój gin sprawdzał ponownie, już po połówkowych[emoji16]
@Maljan właśnie miałam pytać, czy już macie zakupiony wózek [emoji16]
Który bebetto wybraliście w końcu?[emoji4] pościel śliczna[emoji16]
To przepraszam
już mi się myli. Musiałabym spojrzeć w tą kartkę z polowkowego co tam dokładnie było sprawdzane.
- rozmiary każdej części ciała
- serce
- kształt główki itp
-mozg
-jama brzuszna
-warga, nosek itp
-pepowine
-nerki, kręgosłup, łożysko, płyn owodniowy, fałd karku, itp
Więc dobrze, mowisz. Przepływy też
Ja już się mieszam z tymi badaniami , tygodniami