reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja się niestety w tych wszystkich składkach i macierzynskich nie orientuje. Nie wiem jaka opcja jest najlepsza.
Trafiłam dziś w Lidlu na promocję ostatnich sztuk części asortymentu. Zakupiłam dziecięcych ciuszkow całą siate. Ale jak było nie brać jak dwupaki bodziakow były za 5zl. Trojpaki skarpet za 3zl. Pizamki za 7zl... No nie mogłam się oderwać:) w poniedziałek zaś pędzę do lumpeksu by jeszcze kupić co nieco. Chce takie ubranka na 74 żeby mieć choć mały zapas bo potem do sklepu będzie ciężko się wybrać.

reklama
Super wyglądasz[emoji4] i boże jaka ty chudzinka jesteś[emoji16]

Dziękuje [emoji5] ja to w ogóle krasnoludek, bo około 160 cm wzrostu i zawsze ważyłam jakoś 45 kg także cieszę sie, bo po ciąży to i nawet fajnie by było gdybym została na 50 kg, zawsze będzie więcej ciałka do kochania i bardziej kobieco [emoji5]

Z tego co mi lekarz mówił, to specjalnie nie podaje się jaki stopień ma łożysko, bo pacjentki zaczynają szukać w sieci i panikować[emoji16] Ja tylko wiem czy jest dobrze, czy jest źle. Nie potrzebny mi na razie żaden stopień, bo po co? W połówkowych to jest zapisane, bo musi. Czasem po medycznemu, a czasem po prostu łożysko stopień ten i ten[emoji16] nie przywiązywałabym do tego wagi[emoji4]
Jeśli bada i mowi , że wszystko dobrze to pewnie , że nie ma co sobie głowy zawracać jaki to stopień :) myślałam , że w ogóle nie bada :)
@Anulaa88 - jestem chyba podobną pacjentką ;) 'jest dobrze? No to super. Za ile się widzimy i czy mam zrobić jakieś badania?'
Oczywiście lubię słuchać jak lekarka mi mówi co sprawdza i co jest ładnie, książkowo itd. Ale ostatecznie co mnie interesuje to takie globalne 'Wszystko w porządku'.
Też tak mam u swojego prowadzacego. Wszystko dobrze to umawiam się na kolejną wizytę :) ale jak już idę na polowkowe czy echo to fajnie jak opowiada i masz później na papierze co i jak :)
Paraliz senny mial moj maz ostatnio.. ale byl przerazony jak sie w koncu obudzil.. tez nie wiem, skad takie sny.. o_O
Ja to nawet sobie nie chce przypomnieć. Bo bałam się jak się wieczór zbliżał. Kładłam głowę na poduszkę i mnie wciągało , słyszałam brata, telewizor itp a coś mi się śniło i nie mogłam się ruszyć ani oczu otworzyć a wiedziałam , że nie śpię. To takie najlżejsze było .. reszty nie będę opowiadała
Ja się znowu pochwalę, po 1 zamówiłam wózek, będzie do odbioru za ok. 2 tygodnie [emoji7]

Po 2 kupiłam, tzn mama moja nam ufundowała kołderkę i poduszeczkę, tzn wypełnienie a do tego komplet pościeli pieeeekny [emoji7] pokażę Wam na takim dziwnym zdjęciu [emoji23]
Zobacz załącznik 851208
Śliczne ❤️ gdzie kupiła ?:D
Dziewczyny z tym kombinowaniem to też nie tylko kontrole ale ogólny rachunek - nie opłaca się płacić sobie składek przez kilka miesięcy. Żeby dostać spoko macierzyński to naprawdę i składki trzeba dość wysokie płacić. A każdej mamie, nawet tej bezrobotnej należy się macierzyński 1000zł przez rok plus 500zł na dziecko, więc 1500zł. Także teraz nie opłaca się wkładać spora kasę w składki, ryzykowac kontrolę, bo potem dostaniecie i tak niewiele więcej niż te 1500zł. Liczyłam to na różne sposoby bo sama też jestem w takiej sytuacji a miałam opcję żeby ktoś mnie zatrudnił, ryzyko nie warte zachodu
Mi się macierzyńskie nie nalezy bo nie przepracowałam roku :/ ale ani szczęście w 2017r. Weszlo ustawowe Kosiniakowe. I to się należy każdej mamie która nie dostaje macierzyńskiego. 500plus też mi przepadnie ..
Mamusie nie nadążam za wami [emoji6]
Mam dzis taki śpiący dzien [emoji18] ale jeszcze chwilka i weekend majowy. Jakie macie plany?
Ja piorę ciuszki, zamierzam sie do prasowania posegregowania poukładania [emoji3]
W maju ogólnie chciałabym wyzamawiac wszystko do łóżeczka + zacząć chodzić do szkoły rodzenia [emoji3] w czerwcu zostawiam aptekę piżamki i bieliznę a lipiec mam zamiar byc na L4 i odpoczywać [emoji3] tzn cierpliwie czekać tego dnia i tej godziny [emoji28] pozdrawiam wszystkie mamusie [emoji3]
Mamy ten sam plan :D ja w przyszłym tygodniu kupuję cała wyprawke , prócz wózka i laktatora. Te dwa zakupy w czerwcu. A lipiec leżę i pachne :D czekam na aniołka ❤️❤️
@klaudiaa975 mierzy się przepływy na połówkowym. Wszystkie miałam sprawdzone (serce, nerki, tętnice)[emoji16] później jeszcze mój gin sprawdzał ponownie, już po połówkowych[emoji16]

@Maljan właśnie miałam pytać, czy już macie zakupiony wózek [emoji16]
Który bebetto wybraliście w końcu?[emoji4] pościel śliczna[emoji16]
To przepraszam :oops: już mi się myli. Musiałabym spojrzeć w tą kartkę z polowkowego co tam dokładnie było sprawdzane.
- rozmiary każdej części ciała
- serce
- kształt główki itp
-mozg
-jama brzuszna
-warga, nosek itp
-pepowine
-nerki, kręgosłup, łożysko, płyn owodniowy, fałd karku, itp
Więc dobrze, mowisz. Przepływy też :)
Ja już się mieszam z tymi badaniami , tygodniami :D

reklama
Do góry