reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Współczuję. To brzmi jak te zmory senne czy coś takiego. Ja miałam ale paraliże senne w okresie dojrzewania i nadmiernego stresu. Ale nie będę opowiadała i się rozpisywała bo to głupie i przerażające..
Dzisiaj mi się śniło , że mnie kolega zgwałcił. Też spoko sen. Eh. Nie wiem skąd się takie rzeczy w głowie biorą.

Muszę nauczyć jeść mniej. Bo cały dzień coś tam podajem A na wieczór się napcham. Wczoraj mało co zjadłam przez cały dzień a na wieczór litr fasolki po bretońsku i się ruszyć nie mogłam aż do dzisiaj jestem najedzona :D

No śmiesznie brzmiała twoja wypowiedź :D ale jak nie miałaś styczności z takim badaniem to nic dziwnego że nie wiedziałaś :*

No w sumie źle Ci mówię. Na powlokowym nie bada się łożyska i przepływów bo jest za wcześnie przecież. Mi dopiero zbadała na echu w 25 tygodniu. A tak to się robi na USG 3 trymestru. Jedynie na polowkowym się mierzy dzidziusiowi wszytko od główki po stopki z tego co pisałam wcześniej.
My też rezygnujemy raczej z prywatnego badania i zrobi mi lekarz prowadzacy. Chyba , że finansowo nam się wszystko rozpplanuje to wtedy pojedziemy. Ale za dużo wydatków na ten miesiąc jednak a jeszcze na przyszły trzeba zostawić na opłaty i życie..
Paraliz senny mial moj maz ostatnio.. ale byl przerazony jak sie w koncu obudzil.. tez nie wiem, skad takie sny.. o_O

reklama
Dzisisj od lekarza uslyszalam ze obwod brzuszka jest o dwa tygodnie mniejszy i musimy to kontrolować czy nie ma hipotrofi. Jak mały będzie źle przybieral to czeka mnie wizyta w szpitalu. Ale przepływy wyszły bardzo dobre. Czy któraś miała podobną sytuację albo słyszała o czymś takim?
Mieszkasz w Polsce? Ja słyszałam że za granicą lekarze mierzą obdwód brzucha a w Polsce już się od tego odeszło

Ile trzeba zarabiać żeby dostać taki duży kredyt ? I dużą jest rata miesięczna ?
TeZ bym wolała wziąć kredyt i budować domek lub kupić mieszkanie. Bo tyle samo się wpłaca na ratę do banku co daje za odstępne za wynajem.. ale my tak nie lubimy mieć na głowie banku i spłat , że nie wiem jak to będzie.
Nie powiem Ci tak. To trzeba się przejść do banku i samemu się dowiedzieć. Oprocz zarobków liczy się to czy masz umowe na czas określony czy nieokreślony, jakie masz zobowiązania finansowe itp. Wielkość raty też zależy od tego ile kasy bierzesz i na ile lat. My akurat nie braliśmy bardzo dużego kredytu bo mieliśmy trochę gotówki uzbieranej plus rodzice pomogli. Dlatego u nas kredyt tylko na 9 lat a 3 już minęły :)

Sny w ciąży to potrafią człowieka zszokowac, chociaż ja przed ciaza miałam takie 3 sny że bałam się zasnąć a na dodatek mąż chodził na noc do pracy wracał ok 2.30 a ja czekałam na niego żeby jakoś zasnąć a i tak jego obecność nie pomagała mi bo sen to sen.

Dziekii , że napisałaś :)
Ale bez ubranek chyba by się te przegródki nie utrzymały nie ?
I tak spoko to wygląda, zawsze masz odgrodzone jedno od drugiego :) kupię chyba takie do szuflady mojej i K. Jak one się nazywają ? I ile za nie dałaś ? Ile jest w komplecie ?:)
Ja mam bluzy, polarki, sweterki i kurtki w szafie. Bo za nic w świecie bym się nie zmieściła. I tak mam trzy sweterki na jednym wieszaku póki K nie przykręci na dole drugiej rurki na wieszaki. Wtedy będę miała luzniej. A jak składałas pajacyki ? Jak wyciągniesz to nie są pomięte ?
Bez ubranek by się nie utrzymały.
Nie wiem jak się nazywają bo już wyrzuciłam opakowanie, wysyłałam Ci wczoraj screena :D kosztowały 6 zł za paczkę gdzie są 3 sztuki po 55 cm.

Wiesz, ja nie mam tylu ciuchów co ty, to u mnie spoko się zmieściło :D bluz mam chyba tylko 4 i dokupię jeszcze z 1. Kurteczek nie mam ani jednej, zobacze jaki synek urodzi się duży i jak będzie rósł, na sierpień kurteczka niepotrzebna to kupię dopiero na wrzesień kurteczke, kombinezon taki polarkowy, cieplejszą czapeczkę :)

Pajacyki składałam tak haha rekawki do tyłu, nogawki do góry do tyłu i na pół. One wszystkie na razie są pomięte bo jeszcze ich nie prałam i nie prasowałam :D

Ja się znowu pochwalę, po 1 zamówiłam wózek, będzie do odbioru za ok. 2 tygodnie [emoji7]

Po 2 kupiłam, tzn mama moja nam ufundowała kołderkę i poduszeczkę, tzn wypełnienie a do tego komplet pościeli pieeeekny [emoji7] pokażę Wam na takim dziwnym zdjęciu [emoji23]
20180427_131941.jpg

Załączniki

• 20180427_131941.jpg
    20180427_131941.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 384
Dziewczyny z tym kombinowaniem to też nie tylko kontrole ale ogólny rachunek - nie opłaca się płacić sobie składek przez kilka miesięcy. Żeby dostać spoko macierzyński to naprawdę i składki trzeba dość wysokie płacić. A każdej mamie, nawet tej bezrobotnej należy się macierzyński 1000zł przez rok plus 500zł na dziecko, więc 1500zł. Także teraz nie opłaca się wkładać spora kasę w składki, ryzykowac kontrolę, bo potem dostaniecie i tak niewiele więcej niż te 1500zł. Liczyłam to na różne sposoby bo sama też jestem w takiej sytuacji a miałam opcję żeby ktoś mnie zatrudnił, ryzyko nie warte zachodu

Mamusie nie nadążam za wami [emoji6]
Mam dzis taki śpiący dzien [emoji18] ale jeszcze chwilka i weekend majowy. Jakie macie plany?
Ja piorę ciuszki, zamierzam sie do prasowania posegregowania poukładania [emoji3]
W maju ogólnie chciałabym wyzamawiac wszystko do łóżeczka + zacząć chodzić do szkoły rodzenia [emoji3] w czerwcu zostawiam aptekę piżamki i bieliznę a lipiec mam zamiar byc na L4 i odpoczywać [emoji3] tzn cierpliwie czekać tego dnia i tej godziny [emoji28] pozdrawiam wszystkie mamusie [emoji3]

reklama
@klaudiaa975 mierzy się przepływy na połówkowym. Wszystkie miałam sprawdzone (serce, nerki, tętnice)[emoji16] później jeszcze mój gin sprawdzał ponownie, już po połówkowych[emoji16]

@Maljan właśnie miałam pytać, czy już macie zakupiony wózek [emoji16]
Który bebetto wybraliście w końcu?[emoji4] pościel śliczna[emoji16]

Do góry