reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jeśli bada i mowi , że wszystko dobrze to pewnie , że nie ma co sobie głowy zawracać jaki to stopień :) myślałam , że w ogóle nie bada :)

Też tak mam u swojego prowadzacego. Wszystko dobrze to umawiam się na kolejną wizytę :) ale jak już idę na polowkowe czy echo to fajnie jak opowiada i masz później na papierze co i jak :)

Ja to nawet sobie nie chce przypomnieć. Bo bałam się jak się wieczór zbliżał. Kładłam głowę na poduszkę i mnie wciągało , słyszałam brata, telewizor itp a coś mi się śniło i nie mogłam się ruszyć ani oczu otworzyć a wiedziałam , że nie śpię. To takie najlżejsze było .. reszty nie będę opowiadała

Śliczne ❤️ gdzie kupiła ?:D

Mi się macierzyńskie nie nalezy bo nie przepracowałam roku :/ ale ani szczęście w 2017r. Weszlo ustawowe Kosiniakowe. I to się należy każdej mamie która nie dostaje macierzyńskiego. 500plus też mi przepadnie ..

Mamy ten sam plan :D ja w przyszłym tygodniu kupuję cała wyprawke , prócz wózka i laktatora. Te dwa zakupy w czerwcu. A lipiec leżę i pachne :D czekam na aniołka ❤️❤️

To przepraszam :oops: już mi się myli. Musiałabym spojrzeć w tą kartkę z polowkowego co tam dokładnie było sprawdzane.
- rozmiary każdej części ciała
- serce
- kształt główki itp
-mozg
-jama brzuszna
-warga, nosek itp
-pepowine
-nerki, kręgosłup, łożysko, płyn owodniowy, fałd karku, itp
Więc dobrze, mowisz. Przepływy też :)
Ja już się mieszam z tymi badaniami , tygodniami :D
On wlasnie tez czul ze cos go dusi jakby nie mogl nawet krzyknac..

reklama
Dziękuje [emoji5] ja to w ogóle krasnoludek, bo około 160 cm wzrostu i zawsze ważyłam jakoś 45 kg także cieszę sie, bo po ciąży to i nawet fajnie by było gdybym została na 50 kg, zawsze będzie więcej ciałka do kochania i bardziej kobieco [emoji5]
AA to taka malutka jesteś a patrze , że takie włosy długie :D Oddalabym Ci z chęcią 10cm wzrostu. Na swój nie mogę już patrzeć ;(

O to z tym sie nie spotkałam. Ok wszystko wyszło?
U mnie NT nadprogramowo duże. Kariotyp jest prawidłowy ale jeszcze było wskazanie żeby wykonać echo
Ale Ty robilad sobie echo czy dziecku w brzuszku ? Bo nie wiem czy się dogadalysmy :D
Nie mam pojęcia co to NT a wolę nie czytać chyba .. u malutkiej wszystko dobrze, ale trzeba było sprawdzić czy podrosla ta druga część. Jest minimalna asymetria ale Pani doktor powiedziała , żeby się nie oabwiac bo to nie przeszkadza w normalnym życiu. Tylko 5tygodni stresu miałam jak cholera :/

@miloscwczasachpopkultury ale masz superowe spodnie no i brzuszek śliczna kuleczka:)

Pokazała bym Wam moja kule wielką ale do dzisiaj nie ogarnęłam jak dodać zdjęcie haha

IMG_20180427_162741.jpg

Proszę się pochwalić teraz brzuszkiem :)

Załączniki

• IMG_20180427_162741.jpg
    IMG_20180427_162741.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 293
@karkula309 moze cie pociesze ale mamy podobna sytuacje finansowa tyle ze mi jeszcze sie dolicza L4 z zakladu pracy,pozniej macierzynskie no i na szczescie nie mamy kredytow.. czlowiek musi sie przyzwyczaic do tych innych warunkow,moj tez powiedzial ze bedzie szukal czegos dorywczo,tzn szuka ale godz pracy ma tak dziwne ze trudno cis znalesc,no i mowi ze u niego w pracy masa roboty ale po 12 nie moga robic,a ukraincy moga.. :wściekła/y: to sie nazywa wspieranie polskiego obywatela.. :crazy: boje sie co to bedzie po macierzynskim.. bede zmuszona wrocic do pracy bo nie damy rady.. a to wegiel,rachunki.. i dwoje dzieci..
Pracowałam z Ukrainkami swego czasu. Osobiście nic do nich nie mam, fajne dziewczyny (siostry) ale w pracy masakra, brały zawsze najwięcej i pracowały więcej niż my. Nie ważne że inne dziewczyny chciały też zarobić, Oksany zawsze miały pierwszeństwo w podziale obowiązków danego dnia (praca akordowa). Było to na prawdę niesprawiedliwe.

Ale tu chodzi o obwod brzuszka dziecka a nie moj;)
Tak zdanie skonstruowane, że dostałam pomroczności jasnej :p

No w sumie źle Ci mówię. Na powlokowym nie bada się łożyska i przepływów bo jest za wcześnie przecież. Mi dopiero zbadała na echu w 25 tygodniu. A tak to się robi na USG 3 trymestru. Jedynie na polowkowym się mierzy dzidziusiowi wszytko od główki po stopki z tego co pisałam wcześniej.
My też rezygnujemy raczej z prywatnego badania i zrobi mi lekarz prowadzacy. Chyba , że finansowo nam się wszystko rozpplanuje to wtedy pojedziemy. Ale za dużo wydatków na ten miesiąc jednak a jeszcze na przyszły trzeba zostawić na opłaty i życie..
Mi chciała zbadać przepływ w tętnicy macicznej, ale nie dała rady, bo jeśli chodzi o badanie dziewczynek, to wszystko wyszło super, pępowiny, łożyska, ilość wód owodniowych. A jak fajnie wyglądała ściana między owodniami, hihi, ja taka spływająca po szybie woda, wiecie, ta faluje i się wije. A tego trzeciego badania nie zrobię, bo muszę starszemu kupić okulary, a że sprzęt w przychodni gdzie chodzę jest porównywalny (oni tam badają na nim dopplery, nie dopplery, tarczyce, sryce) to jak tam coś będzie nie halo, a będę badanie miała przed 25 maja, to pójdę na to prywatne.

Mamusie nie nadążam za wami [emoji6]
Mam dzis taki śpiący dzien [emoji18] ale jeszcze chwilka i weekend majowy. Jakie macie plany?
Ja piorę ciuszki, zamierzam sie do prasowania posegregowania poukładania [emoji3]
W maju ogólnie chciałabym wyzamawiac wszystko do łóżeczka + zacząć chodzić do szkoły rodzenia [emoji3] w czerwcu zostawiam aptekę piżamki i bieliznę a lipiec mam zamiar byc na L4 i odpoczywać [emoji3] tzn cierpliwie czekać tego dnia i tej godziny [emoji28] pozdrawiam wszystkie mamusie [emoji3]
Prasowanie, lenienie się, czytanie, i ogóle lenistwo :)

reklama
U
Tylko u mnie jest to do D. W szpitalu , że nawet jak badanie wyjdzie dobrze to Cię trzymają trzy dni.. chciałabym żeby mnie zbadali i wrazie czego puścili do domu. No ale nic , jak nie przejdzie do wieczora to pójdę. Wolę przeleżeć trzy dni dla dobra małej niż później żałować , że nie poszłam.
U mnie w szpitalu tak samo nawet nie zbadają tylko odrazu na oddział biorą

Do góry