reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

powiem Wam, że dziś maluszek tak się wierci cały dzień , że masakra :D i tak daje właśnie jakby po pęcherzu, więc chyba ma nóżki na dole :p
Mi tak Maja głową daje po pęcherzu [emoji23]
Że czasami jak idę robię krok a tu mam wrażenie że dziecko zaraz z pęcherzem mi wypadną [emoji23] boję się co będzie pod koniec ciąży bo takie uczucie z Aleksem w ciąży miałam dopiero od jakiegoś 35-36tc. A tu już od jakiś dwóch tygodni tak czuję [emoji33]

reklama
Jery laski.. zaczynam miec faze na róż ,cholipka..o_Oo_O:oops: a mowilam ze nie bede kupowac w rozu ,ale to takie slodkieeee [emoji173] kurde.. :oops:
Haha u mnie to samo[emoji23] wszystko co kupuję to różowe... Dobrze że po synu mam dużo beżowych, białych, zielonych, żółtych [emoji23] bo jakbym miała wszystko od nowa kupować to pewnie w samym różu by chodziła [emoji23]

Już wiem [emoji14] te napięcia to są te skurcze przepowiadające , Braxtona-Hicksa.
I bóle "miesiączkowe" to też przy tych skurczach. Tyle , że mnie zaczynają plecy boleć do tego. I już zaczynam panikować ://
Bóle krzyżowe. Też tak ostatnio miałam. Z synem przy porodzie też miałam bóle krzyżowe.
Fakt faktem najgorsze są bóle łonowe. Moja mama mnie rodziła 23h z bólami łonowymi i krzyżowymi... A ja zdychałam przy samych krzyżowych... Także mega jej współczuję. Z kolei moja przyjaciółka normalne skurcze, a partych miała tylko trzy skurcze. Takim to tylko zazdrościć porodu [emoji7]

Hahaha :D
Słodkie [emoji173]️[emoji173]️kupuj :D ja mam pełno :D
Dziewczynkę można ubrać ślicznie nie ? :D chłopca chyba bym nie umiala :(
Na chłopców też są świetne ciuszki. Mi właśnie więcej podoba się chłopięcych niż dziewczęcych jak wchodzę do sklepu. Ale fakt faktem wybór dziewczęcych ubranek jest dużo większy niż chłopięcych

Oszaleje. Drugi dzień pod rząd z rana boli mnie żołądek. Pomijam to, że znajduje się on gdzie indziej niz bym się go spodziewała ale kurcze nie wiem co zrobić. Podejrzewam że to dlatego że w ciągu 70 minut wstaje, ogarniam się, myje, jem śniadanie i wychodzę z domu do pracy, a miejsca w brzuchu mniej. więc to może być nawet zwykła kolka jak po wysiłku zbyt szybko po jedzeniu. Będę musiała chyba spróbować wstawać wcześniej żeby więcej czasu mijało od śniadania do spaceru na przystanek. Z resztą ja mimo 24 tygodnia nadal nie zwolniłam z tępa i na ten przystanek to popylam, a nie idę...

Wczoraj jak powiedziałam siostrze ze idę kupić sobie większą staniki to mnie spytała czy wiem że mają być bez drutów ? Nie wiedzialam o tym a pomoc już w ciazyctakie trzeba nosić bo kanaliki mlekowe się rozrastaja. Jakie polecacie? Ona mi mówiła o sportowych ale Lato idzie a one są takie obszerne

Dziewczynkę można ubrać ślicznie nie ? :D chłopca chyba bym nie umiala :(
Można chłopca ubrać przepięknie, ale do pewnego wieku, bo potem zaczynają się w większości ciemne ubrania, których ja nie lubię. Ile ja się muszę nachodzić żeby Jaśko miał kolorowe ubranka, to już moje. Bo to jednak dziecko jest i tyle :)

Słodkie ❤️ :)
Ja mam mało spioszkow. Nie wiem czy dokupywać czy pajacyki,body i spodnie wystarcza ?
Ja nie mam ani pół śpiocha, same pajace, za którymi nie przepadam. Nie wiem jak ja te ciuchy kupowałam, że śpiochy przegapiłam. No ale nie będę teraz tego dokupywać, bo utonę w tych fatałaszkach :p

Wczoraj jak powiedziałam siostrze ze idę kupić sobie większą staniki to mnie spytała czy wiem że mają być bez drutów ? Nie wiedzialam o tym a pomoc już w ciazyctakie trzeba nosić bo kanaliki mlekowe się rozrastaja. Jakie polecacie? Ona mi mówiła o sportowych ale Lato idzie a one są takie obszerne
A ja noszę z drutami, do karmienia też mam z fiszbinami. Nie umiem chodzić w innym, poza tym mam taki cyc, że bez drutów wyglądam jak bym bez stanika była. No i nie słyszałam nigdy o jakichś zaleceniach jeśli chodzi o stanik, tylko tyle, żeby cyca nie przeziębić jak się karmi.

reklama
Aj pochwałę się ze byłam na polowkowych i jest super dobrze! Przepływy przez łożysko też przynajmnie to co widzi usg !W tamtej ciąży już na tym etapie było coś nie tak pobrali mi jeszcze krew na markery jakieś kurczę nawet nie wiedziałam że coś takiego jest żeby spr.czy zeczywiscie łożysko jest ok. I mam jeszcze raz wizytę w tym centrum w 32 tc. Już myślałam że skoro przytulam 1kg to coś nie tak ale lek. Powiedział byle nie Chudnac.

Do góry