reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@oliwiapatrycja - trzymaj się! Trzymam kciuki aby szybko parametry Ci się poprawiły

@KatiNails - czasem takie dni się przytrafiają. Nos go góry kochana :* super że z zusem sie udało.

A co do mam... No cóż to są osoby o niebywałej zdolności trafiania w nasze czułe punkty. Szkoda że tak się dzieje.

We wtorek byłam na echo serca płodu. Wynik jest dobry więc paskudny rozdział który rozpoczął się na prenatalnych 13 tygodnia uważam za zamknięty :)
Super!! Bardzo się cieszę :)

Już wiem :p te napięcia to są te skurcze przepowiadające , Braxtona-Hicksa.
I bóle "miesiączkowe" to też przy tych skurczach. Tyle , że mnie zaczynają plecy boleć do tego. I już zaczynam panikować ://
Ja mam napięcia takie tylko od czasu do czasu. Ale ja żadnego magnezu nie biorę. Wy tak często macie te napięcia?

A ja na chłopca nic nie widzę. Może dlatego , że już dziewczynskie ciuszki mam w głowie :D ale jak bym miała synka to ubierała bym w misie itp, bo nie podobają mi się np. body z muchą, a'la garniturki. Wygląda dziecko jak stare maleńkie :D
Ja uwielbiam te ciuszki eleganckie. Na zdjęciu masz jedno co mi serce ukradlo :D i mówiłaś że nie wiesz czy wzięłaś tabletki. Ja kupiłam taki pojemnik na tabletki też go widać na zdjecium super sprawa
Ładne :)
Ja tak samo :) każdy powinien być na swoim, relacje są wtedy lepsze :)
Oj prawda ale czasem się nie da :( my musielibyśmy się zadluzyc pewnie na 200 tys żeby mieć coś swojego a wystarczyło tylko zrobić osobno dół domu a osobno górę. I teraz mamy osobne mieszkania jak w bloku w sumie. Osobny podjazd nawet mamy a bez kredytu na całe życie . No i mi by szkoda było zostawić posiadłość która jest już moja bo wiem że już nigdy nie było by mnie stać na remont tego jeśli wzięłabym kredyt np na mieszkanie. Chociaż nie powiem. Jesli miałabym kasę by kupić mieszkanie np bym to zrobiła i się wyprowadziła :)
Screenshot_2018-04-27-06-49-56-804_com.facebook.orca.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-27-06-49-56-804_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2018-04-27-06-49-56-804_com.facebook.orca.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 356
Raczej powinno być widać. USG to USg też jamy brzusznej.
Jeśli tak bardzo cię boli, spróbuj posiedzieć w ciepłej wodzie w wannie. Masazy.
Ale najlepiej jeśli byś się umówiła do lekarza na wizytę w przyszłym tygodniu. Bo jeśli to spojenie łonowe to może być nie tylko uciążliwe ale też nie bezpieczne.. a ból nie mija nawet po odpoczynku ?

W szpitalu jak mi robili USG to nie robił go ginekolog tylko chirurg ortopeda bo ginekolodzy mówili że takie rzeczy to już nie oni bo to chodzi o układ kostny.

Gratuluję :***
W końcu możesz być spokojna :)
Jak łożysko ? Mówili który stopień ? I ile dzidziuś wazy ?:)
Na echu to poza parametrami kardiologicznymi nie mówili o niczym innym,a te nie budziły zastrzezen. w ogóle aparat jest tak ustawiony że USG od razu wykrywa serce i dzieciaka w całości to w ogóle widziałam ;) łożysko mam na przedniej ścianie, bez ryzyka przodowania, 9 kwietnia ważył około 470g. Następna regularna wizytę mam 9 mają.
W zasadzie to nie wiem co oznacza "który stopien" ;)

reklama
Do góry