reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Oszaleje. Drugi dzień pod rząd z rana boli mnie żołądek. Pomijam to, że znajduje się on gdzie indziej niz bym się go spodziewała ale kurcze nie wiem co zrobić. Podejrzewam że to dlatego że w ciągu 70 minut wstaje, ogarniam się, myje, jem śniadanie i wychodzę z domu do pracy, a miejsca w brzuchu mniej. więc to może być nawet zwykła kolka jak po wysiłku zbyt szybko po jedzeniu. Będę musiała chyba spróbować wstawać wcześniej żeby więcej czasu mijało od śniadania do spaceru na przystanek. Z resztą ja mimo 24 tygodnia nadal nie zwolniłam z tępa i na ten przystanek to popylam, a nie idę...
A kiedy chcesz zwolnić tempo?[emoji16]
Wczoraj jak powiedziałam siostrze ze idę kupić sobie większą staniki to mnie spytała czy wiem że mają być bez drutów ? Nie wiedzialam o tym a pomoc już w ciazyctakie trzeba nosić bo kanaliki mlekowe się rozrastaja. Jakie polecacie? Ona mi mówiła o sportowych ale Lato idzie a one są takie obszerne
Aj pochwałę się ze byłam na polowkowych i jest super dobrze! Przepływy przez łożysko też przynajmnie to co widzi usg !W tamtej ciąży już na tym etapie było coś nie tak pobrali mi jeszcze krew na markery jakieś kurczę nawet nie wiedziałam że coś takiego jest żeby spr.czy zeczywiscie łożysko jest ok. I mam jeszcze raz wizytę w tym centrum w 32 tc. Już myślałam że skoro przytulam 1kg to coś nie tak ale lek. Powiedział byle nie Chudnac.
Ja kupuje normalnie z fiszbinami[emoji16] fakt, że na noc murze kupić bez, ale to jest jeszcze czas i w hm widziałam fajne[emoji16] Zresztą miałam już jeden na początku ciąży, bo bez nie mogłam spać, tak mnie piersi bolały[emoji5]

Super, żeś wszystko w porządku u maleństwa[emoji16][emoji16]
Macie wyniki krzywej cukrowej w dzień robienia czy trzeba czekać dłużej?
Bo ja wizytę u gina mam 15 maja tj wtorek i zastanawiam się czy robić w poniedziałek czy w piątek.
Ja też mam wizytę we wtorek i robię chyba w środę[emoji16] ale to ze względu na to, że pójdę sobie tam z kimś[emoji16] A u mnie jeden dzień się czeka na wyniki [emoji16]

Macie wyniki krzywej cukrowej w dzień robienia czy trzeba czekać dłużej?
Bo ja wizytę u gina mam 15 maja tj wtorek i zastanawiam się czy robić w poniedziałek czy w piątek.
Ja jak robię, to są tego samego dnia już online, ale do odebrania następnego dnia. Dlatego robię sobie ze dwa, trzy dni przed wizytą i jak idę do gienia, to po drodze odbieram.

Każdy kupuje co lubi
Dokładnie tak jak mówisz i zgadzam się w 100%
Dlatego czasem rozwala mnie na tym forum, w temacie pomocy, jak ktoś prosi o opinię a dostaje stos porad umoralniających.

Dokładnie ja też wypilam ledwo z cytryną a co by było bez :/ miałam na czczo 92 ale.rano zrobiłam dwa lyki wody jabłkowej bo się zapomniałam:/ ale wynik prawidłowy. A Ty ile miałaś?

Ja uwielbiam te ciuszki eleganckie. Na zdjęciu masz jedno co mi serce ukradlo :D i mówiłaś że nie wiesz czy wzięłaś tabletki. Ja kupiłam taki pojemnik na tabletki też go widać na zdjecium super sprawa Ładne :)Oj prawda ale czasem się nie da :( my musielibyśmy się zadluzyc pewnie na 200 tys żeby mieć coś swojego a wystarczyło tylko zrobić osobno dół domu a osobno górę. I teraz mamy osobne mieszkania jak w bloku w sumie. Osobny podjazd nawet mamy a bez kredytu na całe życie . No i mi by szkoda było zostawić posiadłość która jest już moja bo wiem że już nigdy nie było by mnie stać na remont tego jeśli wzięłabym kredyt np na mieszkanie. Chociaż nie powiem. Jesli miałabym kasę by kupić mieszkanie np bym to zrobiła i się wyprowadziła :)Zobacz załącznik 851035
Zawsze wtedy mogłabyś sprzedać to mieszkanie z kredytem i wtedy remontować dom :)
Ja akurat mam troszkę inne podejście, dla mnie kredyt to nic strasznego, wolałabym się zadłużyć na 200 tys niż mieszkać z którymiś rodzicami (chociaż są wspaniali jedni i drudzy) :) my akurat mamy kredyt jeszcze na 6 lat, a planujemy że spłacimy go wcześniej za 4 lata. Więc mielibyśmy dopiero 31 lat :) kredyty nie takie złe :)

Dokładnie ja też wypilam ledwo z cytryną a co by było bez :/ miałam na czczo 92 ale.rano zrobiłam dwa lyki wody jabłkowej bo się zapomniałam:/ ale wynik prawidłowy. A Ty ile miałaś?
Ja piłam w środę i pod koniec picia myślałam że zygne obrzydliwe....wynik 95 na czczo a 121.6 po 2 godz tyle że mi jeszcze po godzinie pobierali a w 2 poprzednich ciazach tylko po 2 godzinach ale niby tak zlecił ginek

Oszaleje. Drugi dzień pod rząd z rana boli mnie żołądek. Pomijam to, że znajduje się on gdzie indziej niz bym się go spodziewała ale kurcze nie wiem co zrobić. Podejrzewam że to dlatego że w ciągu 70 minut wstaje, ogarniam się, myje, jem śniadanie i wychodzę z domu do pracy, a miejsca w brzuchu mniej. więc to może być nawet zwykła kolka jak po wysiłku zbyt szybko po jedzeniu. Będę musiała chyba spróbować wstawać wcześniej żeby więcej czasu mijało od śniadania do spaceru na przystanek. Z resztą ja mimo 24 tygodnia nadal nie zwolniłam z tępa i na ten przystanek to popylam, a nie idę...

A kiedy chcesz trochę zwolnić tempo? Ja bardzo się bałam tego zwolnienia ale już nie dawałam rady, teraz tydzień minął na zwolnieniu i cieszę się że już poszłam czuje się o niebo lepiej bez kataru od klimy, bez boli brzucha wieczorem, i mam więcej energii do życia.
Dalej mi trochę dziwnie bo lubię moja pracę i trochę mi jej brakuje, nawet dziwnie mi z tym że będę rok na macierzyńskim bo rozważałam różne opcje pracy na pół etatu i takie tam ale jednak stwierdziłam że praca nie zajac a ja już raczej w ciąży więcej nie będę, więc trzeba się nacieszyć dzieciątkiem i wspólnym czasem:)

reklama
Ja uwielbiam te ciuszki eleganckie. Na zdjęciu masz jedno co mi serce ukradlo :D i mówiłaś że nie wiesz czy wzięłaś tabletki. Ja kupiłam taki pojemnik na tabletki też go widać na zdjecium super sprawa Ładne :)Oj prawda ale czasem się nie da :( my musielibyśmy się zadluzyc pewnie na 200 tys żeby mieć coś swojego a wystarczyło tylko zrobić osobno dół domu a osobno górę. I teraz mamy osobne mieszkania jak w bloku w sumie. Osobny podjazd nawet mamy a bez kredytu na całe życie . No i mi by szkoda było zostawić posiadłość która jest już moja bo wiem że już nigdy nie było by mnie stać na remont tego jeśli wzięłabym kredyt np na mieszkanie. Chociaż nie powiem. Jesli miałabym kasę by kupić mieszkanie np bym to zrobiła i się wyprowadziła :)Zobacz załącznik 851035
Aha a co do ciuszków ja też uwielbiam takie jak wrzuciłaś :p a nie lubię tych z misiami itp. Dla mnie jedynymi dziecięcymi wzorami które akceptuje jest myszka micky i ewentualnie kubuś puchatek ale to też zależy jakie :D lubie jak dziecko jest ubrane prosto, w stonowanych kolorach :p

Do góry