reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
No uwiązana byłam bardzo przez te pól roku zanim nie zaczął jeść kaszki, zupki.
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

reklama
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3
Dzieki ;) :p chodzi Ci o ten sweterek? Otoz sweterek i te dwie katanki z napisami z pierwszej foty kupilam w miescie w sklepiku normalnym z akcesoriami dla dzieciaczkow ;) :D

No właśnie zależy jakie kto ma mieszkanie. Wiesz ja mieszkam w domu pokoje mamy 4m x 4m więc mogę sobie pozwolić na takie szafy . Nawet mogłaby byc na 180 bo została mi luka 40 cm .
Co do termometru ja sprawdzam opinie na Ceneo i co tam ludzie piszą i jeszcze szukam w google opinii . A ty czym się sugerujesz wybierając termometr ? :)
Na początku chciałam termometr taki do ucha, później wyczytałam , że taki na odległość też jest spoko.
Wygodnie i szybko można zmierzyć temperaturę i dziecka i mleka, wody w wanience. Opinie też czytałam a ten z microlife teraz niedawno wyszedł. I jest w rankingu polecanych na pierwszym miejscu :)

Na początku chciałam termometr taki do ucha, później wyczytałam , że taki na odległość też jest spoko.
Wygodnie i szybko można zmierzyć temperaturę i dziecka i mleka, wody w wanience. Opinie też czytałam a ten z microlife teraz niedawno wyszedł. I jest w rankingu polecanych na pierwszym miejscu :)
To może dlatego ma mało opinii. Patrzyłam teraz i ten co kupiłam ma dużo więcej opinii ( warto patrzeć na forach też bo nie raz firmy opłacają ludzi żeby wystawiali dobre oceny. Sama kiedyś to robiłam. ) Jakbyś się zdecydowała to daj znać czy warty ceny . Ja zawsze boje kupować się nowości. Wolę starszy model a sprawdzony więc wybór padł na ten. Ale jak się denerwowałam przed otwarciem !! Bałam się że za każdym razem będzie mierzył inaczej jak termometr z Lidla .
Jak kupuje coś to otwieram sobie zakładki z Ceneo i po tym co widać na zdjęciu robię pierwsza selekcję :D
Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 352
  • Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 346
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?

Podczas każdego karmienia piersią najpierw mleczko jest takie jakby rzadsze i mniej treściwe to maluch wtedy pije. A jak jest głodny to po tym rzadszym zaczyna płynąć coraz bardziej tłuste mleko i wtedy sobie maluch je. Ja to widziałam wyraźnie przy odciąganiu laktatorem. Najpierw leci prawie przezroczyste mleko a za chwilę dopiero białe. Natura nas wyposażyła we wszystko co potrzebuje nasze dziecko ☺

Dziewczyny pisała któras o chusteczkach z rossmana ktore sa dobre te niebieskie czy zielone?
Ja czytałam jakieś testy chusteczek i najlepiej wypadały te ze zdjęcia choć u mnie w Rossmanie ich nie było i wzięłam jakiś inny kolor
Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 340
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3

Nie mam pustych. Niestety są w niej uprane i wyprasowane ubranka. Ale wyciągnę je żeby uprać jeszcze raz i wsypę ta kawę ja doradziłas. Robiłaś już tak ? Pomogło ?

To karmić w dzień w nocy zamaist wyciągnąć pierś i dać dziecku pojesc to woli iść do kuchni, podgrzać mleko i karmić butelka ? Dziwnie trochę..

reklama
To może dlatego ma mało opinii. Patrzyłam teraz i ten co kupiłam ma dużo więcej opinii ( warto patrzeć na forach też bo nie raz firmy opłacają ludzi żeby wystawiali dobre oceny. Sama kiedyś to robiłam. ) Jakbyś się zdecydowała to daj znać czy warty ceny . Ja zawsze boje kupować się nowości. Wolę starszy model a sprawdzony więc wybór padł na ten. Ale jak się denerwowałam przed otwarciem !! Bałam się że za każdym razem będzie mierzył inaczej jak termometr z Lidla .
Jak kupuje coś to otwieram sobie zakładki z Ceneo i po tym co widać na zdjęciu robię pierwsza selekcję :DZobacz załącznik 850847Zobacz załącznik 850848
Dam znać :)
Tylko obawiam się , że właśnie taki nie do ucha będzie później głupoty pokazywal :/
No ale zobaczymy, nowy, dobra firma , nie za grosze to może się sprawdzi. A takie rzeczy kupowane przez internet jak np termometr mają gwarancję ?

Do góry