reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
I ile dostaliście za odmalowanie ?
My sprzęt ubezpieczymy na siebie odrazu jak wszystko kupimy bo strach nowych mebli postawić.
Oni to wyceniają od metra[emoji16] my mieliśmy ze 4 m sufitu i jedna ścianę 1.5x3 i dostaliśmy 600 zł.
Jakie bierzecie witaminy ? Jutro będzie 25+2 i mi się kończą . Brałam prenatal
Femibion od początku [emoji16]

26.0 dzisiaj :)
Dostałam zdjęcie, jak będę wieczorem w domu to może wam wrzucę jak nie zapomnę :)
Przegródki takie (ale jeszcze nie testowałam, nie wiem czy to będzie fajne) :)
Zobacz załącznik 850840
Widziałam takie na allegro ale obawiałam się , że się nie będą trzymać. Przetestujesz to daj znać :) kupię sobie najwyżej do mojej szuflady , zeby oddzielić skarpetki stopek od wysokich :p bo ciągle mam z nimi problem :D

A no jeśli chodzi o wlozeniee ubranek to ja bym musiała kupić jeszcze jedna komodę :laugh2: ale taka 140 by była za długa na moją sypialnie. Bo jeszcze szafa, łóżko, łóżeczko itp więc bym się zagracila lekko [emoji14]
Myślę nad tym termometrem Zobacz załącznik 850843 ale twój tez wydaje się spoko i mam dylemat :D
No właśnie zależy jakie kto ma mieszkanie. Wiesz ja mieszkam w domu pokoje mamy 4m x 4m więc mogę sobie pozwolić na takie szafy . Nawet mogłaby byc na 180 bo została mi luka 40 cm .
Co do termometru ja sprawdzam opinie na Ceneo i co tam ludzie piszą i jeszcze szukam w google opinii . A ty czym się sugerujesz wybierając termometr ? :)

Dziękuje :) czyli rozsypać ziarna kawy i zamknac szuflady ? I niech tak leza kilka dni ?
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Co do karmienia z butelki .. będę mieć laktator , butelkę ale coraz częściej się zastanawiam czy chce dawac butelkę. Wiem że to wygoda ale jakoś się boje ze potem dziecko będzie chciało tylko butelkę a nie moja pierś. Myślicie że może tak się stac?
Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Hejo dziewczyny ;) bylismy dzis na malych zakupach :D Zobacz załącznik 850831 Zobacz załącznik 850830
Zestawik z rossmana po przecenie ;) Zobacz załącznik 850829
Zobacz załącznik 850827 podusia z minky z motywem szarych owieczek na odwrocie ;) Zobacz załącznik 850826
Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3

To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
No uwiązana byłam bardzo przez te pól roku zanim nie zaczął jeść kaszki, zupki.
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popje 2-3min i nie będzie chciało więcej

Ja bym szła chyba w szarości żeby było dla chłopca i dziewczynki. Bo jeśli kupię nowy wózek lub używany w bardzo dobrym stanie to zostawię na drugie dziecko lub dla kogoś z rodziny. Szkoda tylko że mają jasny stelaż - wolałabym ciemny bo mniej zadrapania widać.
Stelaż jest do wyboru ciemny i bialy. Mi się podoba jasny mimo tego , że częściej się brudzi. Szary śliczny :)
Ale ja chyba nie będę zwracała uwagi na kogoś z rodziny , znajomych. Bo w sumie my się męczymy żeby na to zarobić , żeby coś mieć itp i wezmę taki jaki mi będzie odpowiadał nawet gdyby miał posłużyć miesiąc. Bo już siostra ostatnio mnie wkurzyła , zebym nie brała z różowym bo ona może będzie miała w prsyszlosci synka i co wtedy. Pomyślałam , że to sobie kupisz :errr: brat który spodziewa się dziecka też ma nadzieję , że każda jedna rzecz po małej mu dam. Ale przykro mi. Chowam w karton i nie daje nic. Może trochę ubranek. Bo od nikogo nic nie dostajemy, sami na wszytko się męczymy odległością i praca żeby ktoś później wychowywał sobie dzieci za nasze.
Ale każdy robi jak uważa i nie wszyscy planują zbierać i trzymać na kolejne (swoje) tylko myśli żeby później wydać :)

A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

reklama
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

Do góry