reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie że bierzecie ślub :)
My zaczęliśmy razem mieszkać więc uznaliśmy że najpierw ślub , potem przez dwa lata podroze imprezy a teraz założenie rodziny ;) trochę w innej kolejności jak u ciebie .
Ja co prawda chciałam ślubu ale bałam się jak to będzie po ślubie. bałam się chyba zasłyszanej nudy małżeńskiej. A okazało się że to guzik prawda.
Po ślubie zmieniło się wszystko mamy większy szacunek do siebie , większe zaufanie , bardziej się troszczymy jedno o drugie.. nawet seks jest inny , bardziej wyjatkowy. U nas ślub się sprawdził ;)
Super, dobrze słyszeć że ślub to była dobra decyzja :D ja jak powiedziałam w pracy koleżankom że w końcu się zdecydowaliśmy to słyszałam tylko "zastanów się 100 razy nie bądź głupia" :-) :)
My mieszkamy koło 4 lat razem, zaraz po tym jak mój skończył studia. Przynajmniej zdążyliśmy się dobrze poznać. Mój opowiadał mi że ma kolegę w pracy który zamieszkał z żoną dopiero po ślubie i wtedy zaczęły rodzić się problemy między nimi. Ja śmiało mogę powiedzieć że jestem szczęśliwa :D

reklama
Myśl o ślubie zawsze była brakowało tylko konkretów co do terminu, datę ustaliliśmy w tamtym roku. Po 2 latach się zaręczyliśmy a teraz leci nam 5 rok razem. Nie śpieszyliśmy się za bardzo z tą decyzją bo zawsze były inne wydatki a wiadomo ślub kosztuje. Zamiast wyprawić sobie wesele zwiedziliśmy razem Barcelonę i byliśmy na Kanarach..i teraz przyszedł czas na założenie rodziny :p Zresztą nie chciałam się hajtać w wieku 20 lat a w tym roku będzie 24 także myślę że idealna pora.
Kurdę też mi się podoba ten vulcano. W czerwcu może wybierzemy się do sklepu żeby na żywo zobaczyć i pojeździć troszkę :D

Dobrze z jednej strony , że odczekaliscie trochę, wybawiliscie się i teraz planowany ślub :) my jesteśmy ze sobą 4 lata, od roku. Zaręczeni byliśmy już dwa lata temu ale to było takie nie oficjalne. Więc czekam na prawdziwe i ślub planujemy tak za rok/dwa :) polecam :) a jaki kolor Ci się podoba ?

W końcu Was doczytalam! :)
Z ciekawości też się zmierzyłam i 92 cm termin na połowę sierpnia. :)
Ja mam w domu ciuszki po synku myślę że gdzieś czerwiec lipiec będę prac prasować i ukladac:)
Na początek powinno wystarczyc a później się coś ewentualnie dokupi:)

Super, dobrze słyszeć że ślub to była dobra decyzja :D ja jak powiedziałam w pracy koleżankom że w końcu się zdecydowaliśmy to słyszałam tylko "zastanów się 100 razy nie bądź głupia" :-) :)
My mieszkamy koło 4 lat razem, zaraz po tym jak mój skończył studia. Przynajmniej zdążyliśmy się dobrze poznać. Mój opowiadał mi że ma kolegę w pracy który zamieszkał z żoną dopiero po ślubie i wtedy zaczęły rodzić się problemy między nimi. Ja śmiało mogę powiedzieć że jestem szczęśliwa :D
Jestem dość wierzącą osoba i wiadomo że kościół jest przeciwny mieszkaniu razem. Na spotkaniach z księdzem na KSM nie raz była mowa o tym i ksiądz mówił nam otwarcie że jego zdaniem mieszkanie przed ślubem jest lepsze niż późniejsze rozwody wynikające z tego że się dobrze nie poznaliśmy . Mojego męża brat teraz z żoną są pół roku po ślubie i tyle razem mieszkają.. a ona już mówi że nie wie czy to bym dobry wybór .. on nie pomaga jej nic , bałagani i obsikuje kibel :D ja przynajmniej wiedziałam co biorę :D

Moja córka na samej piersi była do 5 mca. Niby od 6m-cy powinno się zacząć wprowadzać stałe pokarmy ale mała tak otwierała buzię i wodziła wzrokiem jak jedliśmy że żal mi jej było nie dać chociaż oblizać czegoś. Jak zaczęła dostawać pierwsze stałe pokarmy to była taka szczęśliwa że szok ☺
Kochana :)
Będę się musiała nauczyć od jakich dan się zaczyna , co może dziecko a czego nie itp. bo za nic w świecie nie pamiętam :)

Dobrze z jednej strony , że odczekaliscie trochę, wybawiliscie się i teraz planowany ślub :) my jesteśmy ze sobą 4 lata, od roku. Zaręczeni byliśmy już dwa lata temu ale to było takie nie oficjalne. Więc czekam na prawdziwe i ślub planujemy tak za rok/dwa :) polecam :) a jaki kolor Ci się podoba ?

Ja bym szła chyba w szarości żeby było dla chłopca i dziewczynki. Bo jeśli kupię nowy wózek lub używany w bardzo dobrym stanie to zostawię na drugie dziecko lub dla kogoś z rodziny. Szkoda tylko że mają jasny stelaż - wolałabym ciemny bo mniej zadrapania widać.

Jestem dość wierzącą osoba i wiadomo że kościół jest przeciwny mieszkaniu razem. Na spotkaniach z księdzem na KSM nie raz była mowa o tym i ksiądz mówił nam otwarcie że jego zdaniem mieszkanie przed ślubem jest lepsze niż późniejsze rozwody wynikające z tego że się dobrze nie poznaliśmy . Mojego męża brat teraz z żoną są pół roku po ślubie i tyle razem mieszkają.. a ona już mówi że nie wie czy to bym dobry wybór .. on nie pomaga jej nic , bałagani i obsikuje kibel :D ja przynajmniej wiedziałam co biorę :D

Haha z tym kiblem :D ja jak narzekam na mojego to zawsze mi mówi "widziały gały co brały" ale póki co zdarza się to bardzo rzadko :D

reklama
Ja się boje ze 140 to będzie mało dla mnie jak już napcham ciuchów :D co do wymiarów to potem dam ci znać bo właśnie zaleglam po obiadku, nie chce mi się zwlekać z łóżka :D
Wydaje mi się że są normalne. Mąż sprawdzał i mówił że takie same jak w starej komodzie.

Za termometr chyba 90zl już z przesyłką. Na pewno nie więcej jak 100 :) chciałam drożdży bo wyszłam z założenia że droższe to lepsze. Ale ten do przedziału cenowego 150 zł miał najlepsze opinie
A no jeśli chodzi o wlozeniee ubranek to ja bym musiała kupić jeszcze jedna komodę :laugh2: ale taka 140 by była za długa na moją sypialnie. Bo jeszcze szafa, łóżko, łóżeczko itp więc bym się zagracila lekko :p
Myślę nad tym termometrem Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png ale twój tez wydaje się spoko i mam dylemat :D

Załączniki

• Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png
    52,4 KB · Wyświetleń: 65
Do góry