reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale mi nie chodziło o produkty z ikea. O meble z innych sklepów, producentów. Ja za łóżeczko płace 260 zł w wysyłka, ma szuflade, jest białe i ma fikcje późniejszego przerobienia na łóżko/tapczanik dla dziecka. Komode biała, 5 szuflad znalazłam za 150 zł. Regał z 3 Polkami otwartymi, 3 szuflady na dole mam za 229 zł plus wysyłka 60 zl. Materac piankowo-lateksowy z Allegro za 160 zł, także mi się bardziej opłaca wszystko zamówić niż jechać 150 km do Wrocławia, wydawac na paliwo, tracić czas i jeszcze płacić za wszystko o wiele więcej.
Podeślę aż link do łóżeczka? Ja znalazłam ale takie za 350...

A co do butelek to napewno coś kupię też chce karmić piersią ale pamiętam że 3 dni po porodzie musiałam iść do dentysty i gdybym nie miała butelki i laktatora to by była masakra. Zresztą zdarzało mi się odciągać pokarm i wychodzić z koleżankami czy na zakupy. Ale macie rację kupię 125 i 260 bo są w zestawach a jak coś dokupie. Ja kupuję plastikowe z aventu te szklane są sporo drozsze a jakby się okazało że będę karmic mam to pewnie wtedy szklane kupię. Ja wogole butelek używałam tylko do mleka do soczków kubeczka więc nic mi się nie odbarwialo.

reklama
Ja już jestem zmęczona tematem wesela :D chciałabym zająć się już tylko tematem dziecka :p ale na szczęście wszystko już mam została tylko druga miara do sukni potem dwie przymiarki i finito :D
A tak z ciekawości masz już ten bebetto vulcano? Chciałabym poznać opinię na temat tego modelu od kogoś kto ma styczność a nie opinie z internetu które pewnie są nakręcane :D

Opinie nie są nakręcane. Akurat ten vulcano jest tak super jak piszą. :) Jeździłam nim po sklepie ostatnio, tylko nie tym kolorem co chce kupić i jest na prawdę bardzo fajny. Lekki itp. koleżanka mi go poleciła , wysłała zdjęcia jak wygląda na żywo i mówi , że lepiej niż na zdjęciach w wyszukiwarce. Wiele osób które go mają bardzo sobie chwalą :) dlatego ja już chyba nie będę zmieniała zdania tylko zamówię :)

To od kiedy już plany są ? Długo czekacie na ten wymarzony dzień ?:)
Pochwal się po weselu zdjęciami , mi ostatnio się zachciało bardzo ślubu :blink:
A byłam przeciwna :oops:

A no to tu masz rację :) bo komodę chciałam taka jak tu kiedyś któraś dziewczyna wstawiła na początku jak do Was doszłam i zapłaciła ok 300 zł a w sklepach dwa razy tyle. Za Łóżeczko zwykle białe z szufladą zapaliłam 340 a właśnie z przerobieniem na tapczanik w internecie dużo tańsze. Tyle , że ja mam ciągle obawy , że przyjdzie nie to co zamówiłam i nie mogę się przemoc do większych rzeczy typu meble.
Na początku twojego dojścia ja wstawiałam za 344zl . Taka na 140 cm biała 8 szuflad. Ale nie wiem czy chodzi ci o tą czy o jakąś inną :)

Co do karmienia z butelki .. będę mieć laktator , butelkę ale coraz częściej się zastanawiam czy chce dawac butelkę. Wiem że to wygoda ale jakoś się boje ze potem dziecko będzie chciało tylko butelkę a nie moja pierś. Myślicie że może tak się stac?

I kiedyś pisałam wam o termometrze który zamówiłam na podczerwień. Strasznie się bałam jakie będą pomiary ale testowałam i działa chyba dobrze bo na starym rtęciowym pokazuje taka sama temperaturę . I mierzy mi tak samo temperaturę pomieszczenia i temperaturę wody / mleka :)
Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie :)
Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 327
Może te smoczki pomagaja. Wezmę w takim kształcie na wszelki wypadek.
A wodę jak pił ?
Nie pil wogóle ani wody ani soczków tylko pierś. Kaszki, obiadki jadł normalnie łyżeczką. Kombinowałam na różne sposoby, różne smoczki ale nie chciał. Przez pierwsze 6miesięcy dziecku wystarczy tylko mm. Przez pierwsze kilka min leci bardziej woda niż mleko i to dziecku zastępuje picie.

Nie pil wogóle ani wody ani soczków tylko pierś. Kaszki, obiadki jadł normalnie łyżeczką. Kombinowałam na różne sposoby, różne smoczki ale nie chciał. Przez pierwsze 6miesięcy dziecku wystarczy tylko mm. Przez pierwsze kilka min leci bardziej woda niż mleko i to dziecku zastępuje picie.
Mialo być, że przez pierwsze 6m-cy wystarczy tylko pierś:)

Dobrze jak się dziecko przyzwyczai. Moje nie chciało. Na siłę jej nie zmuszałam. Do 5 mca była tylko na piersi. I w tym czasie najdłużej zostawiłam ją na 2-3 godz. Potem dziecko je już inne rzeczy i ktoś inny może nakarmić pod nieobecność cyca.
Będę musiała się dowiedzieć dokładnie co ile się wprowadza coś do diety malucha.
Bo nie pamiętam jak to było z Córką brata.
Ile się karmi tylko mlekiem ?

Podeślę aż link do łóżeczka? Ja znalazłam ale takie za 350...

A co do butelek to napewno coś kupię też chce karmić piersią ale pamiętam że 3 dni po porodzie musiałam iść do dentysty i gdybym nie miała butelki i laktatora to by była masakra. Zresztą zdarzało mi się odciągać pokarm i wychodzić z koleżankami czy na zakupy. Ale macie rację kupię 125 i 260 bo są w zestawach a jak coś dokupie. Ja kupuję plastikowe z aventu te szklane są sporo drozsze a jakby się okazało że będę karmic mam to pewnie wtedy szklane kupię. Ja wogole butelek używałam tylko do mleka do soczków kubeczka więc nic mi się nie odbarwialo.

Jasne :)

Link do: ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE WIKI SZUF TAPCZANIK NOWOŚĆ

Ja zamawiam 10 maja także dam znać jak przyjdzie. Składać je będziemy tak pod koniec maja :) ale i tak zarzucimy folie ochronna żeby się nie kurzylo, a materacyk 10 czerwca się domowi.

reklama
Do góry