reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Opinie nie są nakręcane. Akurat ten vulcano jest tak super jak piszą. :) Jeździłam nim po sklepie ostatnio, tylko nie tym kolorem co chce kupić i jest na prawdę bardzo fajny. Lekki itp. koleżanka mi go poleciła , wysłała zdjęcia jak wygląda na żywo i mówi , że lepiej niż na zdjęciach w wyszukiwarce. Wiele osób które go mają bardzo sobie chwalą :) dlatego ja już chyba nie będę zmieniała zdania tylko zamówię :)

To od kiedy już plany są ? Długo czekacie na ten wymarzony dzień ?:)
Pochwal się po weselu zdjęciami , mi ostatnio się zachciało bardzo ślubu :blink:
A byłam przeciwna :oops:
Myśl o ślubie zawsze była brakowało tylko konkretów co do terminu, datę ustaliliśmy w tamtym roku. Po 2 latach się zaręczyliśmy a teraz leci nam 5 rok razem. Nie śpieszyliśmy się za bardzo z tą decyzją bo zawsze były inne wydatki a wiadomo ślub kosztuje. Zamiast wyprawić sobie wesele zwiedziliśmy razem Barcelonę i byliśmy na Kanarach..i teraz przyszedł czas na założenie rodziny :p Zresztą nie chciałam się hajtać w wieku 20 lat a w tym roku będzie 24 także myślę że idealna pora.
Kurdę też mi się podoba ten vulcano. W czerwcu może wybierzemy się do sklepu żeby na żywo zobaczyć i pojeździć troszkę :D

reklama
Hejo dziewczyny ;) bylismy dzis na malych zakupach :D
IMAG5418_1.jpg
IMAG5419_1.jpg

Zestawik z rossmana po przecenie ;)
IMAG5420_1.jpg

IMAG5421_1.jpg
podusia z minky z motywem szarych owieczek na odwrocie ;)
IMAG5422_1.jpg

Załączniki

• IMAG5422_1.jpg
    IMAG5422_1.jpg
    568,3 KB · Wyświetleń: 342
  • IMAG5421_1.jpg
    IMAG5421_1.jpg
    829 KB · Wyświetleń: 336
  • IMAG5420_1.jpg
    IMAG5420_1.jpg
    704,4 KB · Wyświetleń: 332
  • IMAG5419_1.jpg
    IMAG5419_1.jpg
    664,8 KB · Wyświetleń: 337
  • IMAG5418_1.jpg
    IMAG5418_1.jpg
    973,9 KB · Wyświetleń: 346
Na początku twojego dojścia ja wstawiałam za 344zl . Taka na 140 cm biała 8 szuflad. Ale nie wiem czy chodzi ci o tą czy o jakąś inną :)

Co do karmienia z butelki .. będę mieć laktator , butelkę ale coraz częściej się zastanawiam czy chce dawac butelkę. Wiem że to wygoda ale jakoś się boje ze potem dziecko będzie chciało tylko butelkę a nie moja pierś. Myślicie że może tak się stac?

I kiedyś pisałam wam o termometrze który zamówiłam na podczerwień. Strasznie się bałam jakie będą pomiary ale testowałam i działa chyba dobrze bo na starym rtęciowym pokazuje taka sama temperaturę . I mierzy mi tak samo temperaturę pomieszczenia i temperaturę wody / mleka :)
Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie :)Zobacz załącznik 850823
O tą komodę :)
I identyczna chciałam zamówić na stronie s internecie ale się bałam , że przyjdzie co innego i kupiłam w mieście na 1m i wydaje mi się odpowiednia. Chyba 140cm było by za duzo. I głębokie ma szuflady ? Czy takie w sam raz ?
Ile placilas za termometr ?

Będę musiała się dowiedzieć dokładnie co ile się wprowadza coś do diety malucha.
Bo nie pamiętam jak to było z Córką brata.
Ile się karmi tylko mlekiem ?

Moja córka na samej piersi była do 5 mca. Niby od 6m-cy powinno się zacząć wprowadzać stałe pokarmy ale mała tak otwierała buzię i wodziła wzrokiem jak jedliśmy że żal mi jej było nie dać chociaż oblizać czegoś. Jak zaczęła dostawać pierwsze stałe pokarmy to była taka szczęśliwa że szok ☺

Nie pil wogóle ani wody ani soczków tylko pierś. Kaszki, obiadki jadł normalnie łyżeczką. Kombinowałam na różne sposoby, różne smoczki ale nie chciał. Przez pierwsze 6miesięcy dziecku wystarczy tylko mm. Przez pierwsze kilka min leci bardziej woda niż mleko i to dziecku zastępuje picie.
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?

Myśl o ślubie zawsze była brakowało tylko konkretów co do terminu, datę ustaliliśmy w tamtym roku. Po 2 latach się zaręczyliśmy a teraz leci nam 5 rok razem. Nie śpieszyliśmy się za bardzo z tą decyzją bo zawsze były inne wydatki a wiadomo ślub kosztuje. Zamiast wyprawić sobie wesele zwiedziliśmy razem Barcelonę i byliśmy na Kanarach..i teraz przyszedł czas na założenie rodziny [emoji14] Zresztą nie chciałam się hajtać w wieku 20 lat a w tym roku będzie 24 także myślę że idealna pora.
Kurdę też mi się podoba ten vulcano. W czerwcu może wybierzemy się do sklepu żeby na żywo zobaczyć i pojeździć troszkę :D
Fajnie że bierzecie ślub :)
My zaczęliśmy razem mieszkać więc uznaliśmy że najpierw ślub , potem przez dwa lata podroze imprezy a teraz założenie rodziny ;) trochę w innej kolejności jak u ciebie .
Ja co prawda chciałam ślubu ale bałam się jak to będzie po ślubie. bałam się chyba zasłyszanej nudy małżeńskiej. A okazało się że to guzik prawda.
Po ślubie zmieniło się wszystko mamy większy szacunek do siebie , większe zaufanie , bardziej się troszczymy jedno o drugie.. nawet seks jest inny , bardziej wyjatkowy. U nas ślub się sprawdził ;)

O tą komodę :)
I identyczna chciałam zamówić na stronie s internecie ale się bałam , że przyjdzie co innego i kupiłam w mieście na 1m i wydaje mi się odpowiednia. Chyba 140cm było by za duzo. I głębokie ma szuflady ? Czy takie w sam raz ?
Ile placilas za termometr ?
Ja się boje ze 140 to będzie mało dla mnie jak już napcham ciuchów :D co do wymiarów to potem dam ci znać bo właśnie zaleglam po obiadku, nie chce mi się zwlekać z łóżka :D
Wydaje mi się że są normalne. Mąż sprawdzał i mówił że takie same jak w starej komodzie.

Za termometr chyba 90zl już z przesyłką. Na pewno nie więcej jak 100 :) chciałam drożdży bo wyszłam z założenia że droższe to lepsze. Ale ten do przedziału cenowego 150 zł miał najlepsze opinie

Super ![emoji173]️ Duży dzidziuś już *.* a przypomnij który tydzień ? Nie dostałaś zdjęcia ?:):)
Mogłabyś wysłać zdjęcie tych przegródek ?
Może jak mi te pudełka nie spasują to sobie odkupie od Ciebie :)
26.0 dzisiaj :)
Dostałam zdjęcie, jak będę wieczorem w domu to może wam wrzucę jak nie zapomnę :)
Przegródki takie (ale jeszcze nie testowałam, nie wiem czy to będzie fajne) :)
Screenshot_20180426-135221.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180426-135221.jpg
    Screenshot_20180426-135221.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 341
reklama
Do góry