reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja raz od teściów dostałam nowy zestaw noży.. chcieli je podarować drugiej synowej ale nie przyjęła i powiedziała im że "ostrych rzeczy się nie ofiaruje". Dla mnie to mega zabobon. Tak samo jak byliśmy na święta wielkanocne u nich i przyszedł brat mojego właśnie z żoną która też jest w ciąży i miała na ręku zawiązaną czerwoną wstążkę..
Matko bzdura na bzdurze...

reklama
Moja babcia taka jest i moja mama troszkę też, z tym, że mama jeszcze lubi nadinterpretować moje sny, dlatego przestałam jej cokolwiek mówić. Bo: czerwonej wstążki nie masz? jakaś zazdrosna ci dziecko zauroczy. W ciąży nie wolno na pogrzeb, nie wolno do szpitala w odwiedziny, nie patrz na brzydkie dziecko! bo twoje takie będzie. Co tam jeszcze? Nie wolno straszyć ciężarnej, bo jak się dotknie brzucha, to coś tam, coś tam... jest tego sporo. A największą panikarą jest moja ciotka, no to to już talent.

Czyli wg osób które wierzą w zabobony generalnie nic nie wolno oprócz obwiązywania się wstążkami :-D

Matko bzdura na bzdurze...

Ja się cieszę.. przynajmniej skorzystałam na nożach :-D ale faktycznie bzdury totalne niczym rzucanie czarów i złych uroków na nienarodzone dziecko i matkę :-D

Hej ciezaroweczki[emoji8] Witam Was w ten ponury poranek... w żadne zabobony tez nie wierzę... Dzisiaj przyjadą dla nas posciele bo dawno dla siebie nie kupowalismy [emoji38]

witajcie dziewczyny :) u mnie piękna, słoneczna pogoda ;) 25 stopni ma dzisiaj być :D ja znowu nie mogłam się ułożyć do spania, i przekręcałam się chyba ze 100 razy :D :D

Czyli wg osób które wierzą w zabobony generalnie nic nie wolno oprócz obwiązywania się wstążkami :-D

Ja się cieszę.. przynajmniej skorzystałam na nożach :-D ale faktycznie bzdury totalne niczym rzucanie czarów i złych uroków na nienarodzone dziecko i matkę :-D
Noże przydatna rzecz :)
A jak bym się tak na każdy przesąd wstążką obwiązać, to by człowiek wyglądał jak słup majowy, taki wiecie, folklor. :D

U mnie też przepiękna pogoda :)

witajcie dziewczyny :) u mnie piękna, słoneczna pogoda ;) 25 stopni ma dzisiaj być :D ja znowu nie mogłam się ułożyć do spania, i przekręcałam się chyba ze 100 razy :D :D
To fakt ze spaniem to masakra. Zanim nie zasne nie mogę sobie znaleźć miejsca. Co godzinę lub dwie i tak budzę się na siku I znowu wiercenie. Ja juz nie mogę się doczekać kiedy na brzuszku się położę [emoji23]

Napisz mi proszę te przepisy na syropy z mniszka i sosny

Syrop z mniszka
Zbieram kwiaty mleczu ok 1-2 litrów
Rozsypuję je luźno na gazecie na stole na dworze lub w garażu raczej nie w domu bo będą z kwiatków wychodzić robaczki
Można zostawić je na kilka kilkanaście godzin
Potem zalewam wodą. Na litr kwiatków litr wody. Gotuję 15 min na wolnym ogniu. Dodaje 2 cytryny w plasterkach bez skórki. Jeszcze ze 2 min gotuje. Odstawiam w chłodne miejsce na cały dzień. Potem odcedzam. Dodaje kilo cukru i gotuję powoli żeby cukier się rozpuścił. Gorące wlewam do butelek np takich po bobofrutach. Całą zimę mogą stać w piwnicy.

Syrop z pędów sosny
Robi się tak jak np syrop z cebuli
Zbieram pędy koniecznie w rękawiczkach bo pokryte są lepką żywicą. Długość pędów maks 10 cm. Dłuższe mają mniej soku. W domu oczyszczam z ewentualnych owadów i w słoiku przekładam z cukrem warstwami. Odstawiam w ciepłe miejsce żeby puszczało sok. Po kilku dniach przecedzam i do małych słoików.

Do tych syropów zamiast zwykłego cukru można dać brązowy lub najlepiej brzozowy cukier czyli ksylitol. Jest najlepszym zamiennikiem dla osób z cukrzycą.

Zdrówka życzę!

reklama
I faktycznie zwiększyłam dawkę aspargin i twardnienie brzucha minąło [emoji4] no i lekarz mówił ze nie mam miziac brzucha, ale dziewczyny jak tu nie miziac???? [emoji28]

A mama ginekolog dementowała to mizoanie brzucha i w sumie jej argument do mnie trafia. Czy jak masujemy sobie rękę to mięsień się napina? No nie. A brzuch to też mięśnie:) więc ja miziam:))

Do góry