reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kochana, mam do ciebie sprawę:biggrin2: Na podeszwie stopy zrobił mi się odcisk bardziej chyba nagniotek, od kilku dni tak boli - kłujejak chodzę, że szok. Kupiłam plastry compeed ale nosze 2 dni i nie nie jest lepiej. Masz może jakiś pomysł jak to dziadostwo usunąć?
Pewnie kosmetyczka (ale taka która dobrze potrafi wykonać pedicure) albo podolog. Samemu bym nie kombinowała w domu z omegami i skalpela mi. Sam pumeks nic nie da praktycznie, a będzie zaraz to samo. Te plastry, skarpetki złuszczające czasami nie działają jak chcemy - a w ciąży skarpetki złuszczające wogole odpadają.
Jeśli to nie jest pęcherz z płynem surowiczym to kosmetyczka / podolog wytnie zgrubienie /odcisk / modzel zależy co dokładnie Ci się zrobiło , opracuje frezarką i da zalecenia do domu żeby zminimalizować odrastanie :)

To wiadro do mycia to słynny Tummy Tub :) Trochę o tym czytałam i zdecydowałam się go używać bo jest to wygodna metoda mycia dla niemowląt, zmniejsza problem kolek, trudniej wychłodzić dzieciaczka bo siedzi zanurzony po paszki, a do tego to tworzywo z którego zrobione jest wiadro (a przynajmniej oryginalny Tummy Tub) dobrze utrzymuje temperaturę wody. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać w realu ale nastawiona jestem pozytywnie. Moja znajoma używała przy dwójce swoich dzieci i bardzo sobie chwaliła. Można pooglądac na youtube pod hasłami 'tummy tub newborn'

Pewnie kosmetyczka (ale taka która dobrze potrafi wykonać pedicure) albo podolog. Samemu bym nie kombinowała w domu z omegami i skalpela mi. Sam pumeks nic nie da praktycznie, a będzie zaraz to samo. Te plastry, skarpetki złuszczające czasami nie działają jak chcemy - a w ciąży skarpetki złuszczające wogole odpadają.
Jeśli to nie jest pęcherz z płynem surowiczym to kosmetyczka / podolog wytnie zgrubienie /odcisk / modzel zależy co dokładnie Ci się zrobiło , opracuje frezarką i da zalecenia do domu żeby zminimalizować odrastanie :)
Na pewno podstawą są potem kremy do stóp z dużą ilością mocznika (rozpuszczają zrogowaciały naskórek) i ogólnie nawilżanie stóp. Unikanie butów, które mogą Cię obciskac. Teraz stopy bardziej obciążone, plus relaksyna może nam stopy powiększać.

Na pewno podstawą są potem kremy do stóp z dużą ilością mocznika (rozpuszczają zrogowaciały naskórek) i ogólnie nawilżanie stóp. Unikanie butów, które mogą Cię obciskac. Teraz stopy bardziej obciążone, plus relaksyna może nam stopy powiększać.
Dzięki kochana, mam na osiedlu gabinet podologiczny więc muszę się tam w końcu wybrać. Dobrze, że napisałaś o tych skarpetkach złuszczających bo właśnie dziś kupiłam i miałam zamiar użyć.

Dzięki kochana, mam na osiedlu gabinet podologiczny więc muszę się tam w końcu wybrać. Dobrze, że napisałaś o tych skarpetkach złuszczających bo właśnie dziś kupiłam i miałam zamiar użyć.
W ciąży żadnych kwasów. Ani bezpośrednio jako zabieg kosmetyczny na twarz w salonie, ani żadne kwasy w skarpetkach itp gdzie są składnikiem.

Pamiętam że przy córce taką byłam zajaeiona na wszystkie gadżety z czasem teraz stwierdzam że wiele z nich było nam niepotrzebnych . Więc teraz nauczona doświadczeniem kupuje to co niezbędne. Elektroniczna nianie mamy i polecam jak chcecie zostawiać gdzieś dziecko śpiące np w drugim pokoju albo w ogrodzie. Ja córkę usypialam na spacerze stawiałam w ogródku z niania a szłam do domu coś tam robić . Jak spala w pokoju a ja byłam w kuchni to to samo. Mamy jakaś tania bardzo kupiona a naprawdę się przydawała.

Co do wiaderka do kapania to widziałam filmiki jeszcze przy pierwszej córce i fajne tylko jak wszystkie takie gadżety dziecko szybko z tego wyrasta. Bardzo chciałam kosz Mojżesza ale jak przemyślałam że i tak za 3 miesiące będzie trzeba kupić łóżeczko to wolę kupić od razu łóżeczko a to co wydalabym na to wszystko odłożyć dla bobasa na konto albo spożytkować na jakiś rodzinny wyjazd.

No i chciałabym bardzo jakaś karuzele do łóżeczka bo nie mamy a to fajny gadżet dla dziecka i jeszcze jak ma przyjemne melodyjki to już wogole super

W ciąży żadnych kwasów. Ani bezpośrednio jako zabieg kosmetyczny na twarz w salonie, ani żadne kwasy w skarpetkach itp gdzie są składnikiem.
Ja jakoś w pierwszym tygodniu ciazy czy 2 jak jeszcze nie wiedzialam o ciąży bylam na laserze na twarz i na peelingu kwasami i takie tam . I miałam ostatnio Ciebie pytać bo się znasz na tym czy mozna iść w ciąży ,ale jak teraz to napisałaś to już wiem że nie :)

Dziewczyny bierzecie do szpitala dla dziecka cienką bawełnianą czapeczkę?
Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:

reklama
Do góry