reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie masz u siebie Indigo / Mistero Milano/ Nails Company?

Raz że conowo to samo, a jakościowo różnica. Dwa teraz Indigo puściło kolekcję ślubną i jest piękny ecru kolor[emoji7][emoji7]
Kolor Big MistakeZobacz załącznik 849553

O kurdę faktycznie ładne :D a nawet nie wiem czy są gdzieś u mnie sklepy z tych firm bo pazurki zawsze robi mi koleżanka a ja od czasu do czasu kupowałam lakiery tylko że raz zamawiając z allegro lakier od NeoNail dostałam "lakier-wodę" normalnie po 4 warstwie dalej było widać paznokieć a lakier spływał, był bardzo rzadki normalnie jakbym kupiła coś w sklepie po 2zł. A kosztował 30 zł... ale te ślubne serio super wyglądają :D

reklama
Dziewczyny powodzenia na wizytach [emoji16] ja stwierdziłam, że szumis to zbędny gadżet [emoji16] w tel mozna ściągnąć sobie aplikację szumis i włączyć w razie potrzeby [emoji16] kokonu chyba tez nie będę kupowala bo mieszkamy w małym mieszkaniu i mam blisko z salonu do sypialni [emoji16] od koleżanki odkupilam bujaczek hybrydowy,myslę ze na jakiś czas wystarczy [emoji16]

Mnie od dwóch miesięcy tak boli, czasami nałożenie bielizny to wyczyn akrobatyczny :D Liczę codziennie na to, że może tym razem nic nie będzie bolało, ale gdzie tam.

Ja nie wiem czy nospa na rwę podziała, to jest inny rodzaj bólu, w sensie, że inny czynnik go powoduje. Ja mam tego typu bóle (rwa), bo ogólnie mam problem z kręgosłupem (kilkuletnia praca w hotelu zrobiła swoje, no i wcześniejsze dźwiganie po 20-30kg) i generalnie moja lekarka leczyła mi ten ból dwoma lekami, których nie wolno w ciąży stosować. Na typowy ból od kręgosłupa poleciłabym maść końską albo amol, można lekarza zapytać o jakiś inny lek do smarowania, bo sama nie ryzykowałabym np. z voltarenem, który i tak gie daje.

Bawełniane chusteczki są świetne, nie kleją się tak i nie zostawiają kłaczków. Ja używam tych z biedronki. Świetna rzecz też dla starszaka, który pupy sobie nie umie dokładnie podetrzeć :D Te papiery toaletowe, nawilżane, to dla mnie szmelc.

No ja wczoraj, tradycyjnie, dzień z przyjaciółmi spędziłam, na kortach, oni piffko, ja mineralna, bo bezalko nie było [emoji14]

W obu ciążach poprzednich też byłam popakowana w reklamówki, teraz mam taką większą torbę podróżną i myślę, że się w nią zacznę pakować na dniach, jak tylko dokupię kosmetyki i pijamkę dla mnie. :)

Jakiś czas temu miałam zachciankę. Leżymy sobie z meniem, po północy, poprzytulani i nagle wypalam tekst, żę frytek mi się chce... Mój gotowy był wstać i mi te frytki zrobić, ale stwierdziłam, że co jak co, ale tego akurat po nocach jeść nie będę i dam radę :D
A teraz mam za to ochotę na drugą kawę, a nie mam już bezkofeinowej :/

Ja akurat nie przepadam za tego typu zdjęciami. Ale pamiętam, jak ja byłam mała i ogólnie rocznik lat 80 i starsze dzieci, to modne były takie zdjęcia, na których dzieci, totalne golaski, leżały na brzuszku, z uniesioną główką i patrzyły w obiektyw. Fotki były zazwyczaj na tle jakiego połyskliwego materiału :)

Mała rzecz, a jak cieszy :)

Ja od dzisiaj zaczynam pranie maleńkich ubranek, bo holender mam bajzel w szafie z ubrankami, nie mam jak popakować tych, które od siostry dostałam, stoją w torbach i kurze zbierają. Trzeba coś z tym w końcu zrobić :D

Ja się pocieszam, że nie przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca, waga wskazywała u gienia tyle samo co na poprzedniej wizycie, a to dobrze dla mnie :)

Noworodkowi krótkiego rękawka bym nie nałożyła, nawet latem, jednak to maleństwo potrzebuje troszkę więcej ciepła. Ale niemowlę, takie ok 4 tyg i więcej, jak najbardziej. Będzie gorące lato to niemowlaczek może leżeć w samym bodziaku tylko, przykryty tetrą.

Cynamon szkodzi jak całą łyżeczkę na raz do dzioba weźmiesz, na youtube takich "geniuszy" można oglądać. A jak w ciasteczku, kurczę, czemu nie? Wychodzę z założenia, że w ciąży jem to co mogę (poza wiadomo jakimi szkodliwymi rzeczami) i póki mogę, bo po porodzie, jak chcę karmić swoim mlekiem, to nie zjem wszystkiego, właśnie po cynamonie np. dzieci robią zielone kupy [emoji14] (dali tak mamom po porodzie na obiad ryż z jabłkiem i cynamonem, wszystkie dzieci kupy miały zielone).

Będąc ostatnio w Rossmannie oglądałam ten krem
Link do: Bielenda, Sexi Mama, krem na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży i po porodzie, 125 ml, nr kat. 154042 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online

Ja, na starym mieszkanku zostawiałam wózek w piwnicy, a raczej w korytarzu piwnicznym, nie musiałam się bać, że ktoś ukradnie. Mimo, że te nasze piwnice, to przechodnie były, bo można z podwórka, przez ten przedsionek, przejść na drugą stronę bloku. Często gęsto drzwi był otwarte, każdy mógł wejść, to nigdy nic nie zginęło, ba! nawet starej ramy od roweru nikt nie chciał ukraść.
Teraz nie wiem jak to będzie, nie znam okolicy i nie wiem jak to jest z zostawianymi rzeczami, musiałabym sąsiadów dopytać.

Mój Kuba usypiał przy muzyce metalowej, a Jasiowi z kolei śpiewałam, nie ważne, że śpiewać nie umiem, głosu nie mam i fałszuję jak sto kotów :D Działało

O rety, dzisiaj nad ranem obudziła mnie burza, potem mężowski budzik, a potem trzeba było wstać i dużego wysłać do szkoły. Jestem śnięta ryba. A pomyślę o dzisiejszej wizycie u diabetologa, to mnie słabo.
Nie mów mi o ciuszkach.. wczoraj okazało się że mnóstwo po Aleksie jeszcze u moich rodziców zostało ciuszkow. 3 reklamówki przywiozłam takich uniwersalnych i dodatkowo jeszcze reklamówkę sukieneczek po mojej siostrze . Także znów toną prania dziecięcych ubranek i zastanawiam się gdzie ja to wszystko zmieszczę. Bo do tej komody na pewno nie zmieszczę. Bo została ostatnia szuflada wolna..

O kurdę faktycznie ładne :D a nawet nie wiem czy są gdzieś u mnie sklepy z tych firm bo pazurki zawsze robi mi koleżanka a ja od czasu do czasu kupowałam lakiery tylko że raz zamawiając z allegro lakier od NeoNail dostałam "lakier-wodę" normalnie po 4 warstwie dalej było widać paznokieć a lakier spływał, był bardzo rzadki normalnie jakbym kupiła coś w sklepie po 2zł. A kosztował 30 zł... ale te ślubne serio super wyglądają :D
Kochana jaka miejscowość jesteś ?

Nie mów mi o ciuszkach.. wczoraj okazało się że mnóstwo po Aleksie jeszcze u moich rodziców zostało ciuszkow. 3 reklamówki przywiozłam takich uniwersalnych i dodatkowo jeszcze reklamówkę sukieneczek po mojej siostrze . Także znów toną prania dziecięcych ubranek i zastanawiam się gdzie ja to wszystko zmieszczę. Bo do tej komody na pewno nie zmieszczę. Bo została ostatnia szuflada wolna..
Ja mam taką wielką, głęboką szafę, do której wejdzie wszystko dla dzieci. Szafa od podłogi do sufitu, tylko nadstawkę używamy z facetem, bo tam są wysuwane kosze i trzymam we nich nasze galoty, skarpety etc.

Powiem Wam szczerze, że Majeczce to tak na prawdę kupiłam ze dwie pary półśpiochów, dwie pary body. Jeśli chodzi o ciuszki. A resztę mam po Aleksie mnóstwo uniwersalnych i po siostrze te sukienki.
Pewnie coś jeszcze dokupie, bo na pewno kombinezon na jesień polarowy. Ale to takie pojedyncze rzeczy. No i te smoczki, pampersy, kosmetyki i w sumie mam wszystko. Także się udało nie wydać majątku.
IMG_20180423_082025.jpg
IMG_20180423_082046.jpg
IMG_20180423_081958.jpg
IMG_20180423_081931.jpg
IMG_20180423_081832.jpg
IMG_20180423_081747.jpg
IMG_20180423_081723.jpg
IMG_20180423_081617_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180423_082025.jpg
    IMG_20180423_082025.jpg
    93,6 KB · Wyświetleń: 338