reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Piwko bez alkoholu polecam ci warke radler 0% albo jesli nie lubisz smakowego to zywca 0%, nie bierz lecha jest ohydny ;)
A te piwa one są naprawdę bezalkoholowe ? Kurcze pamiętam jak było piwo bezalkoholowe wcześniej to pisało że może mieć jakas tam mała część procenta alkoholu.. nie wiem jak to teraz jest . Widziałam ostatnio niby Warka 0 ale bałam się kupić. Ale jak tak piszecie to się zastanawiam tym bardziej że jutro grill.. :D
Kochana lubię 5.10.15 dla starszego syna, ale z własnego doświadczenia wiem, że tam to lepiej pójść i zobaczyć sobie na żywo bo nie wszystko jest jakiejś oszałamiającej jakości :*
Ja mam tam upatrzony model spodni dresowych z kolekcji Basic dla syna i koszulki z długimi / krótkimi rękawami. Jak jest promocja to często wychodzą mi spodenki i koszulki za około 16-19 zł :)
Ja się w ogóle nie znam na tych sklepikach bo wszystko mi mama przynosi :) ale widzę że niektóre rzeczy są dobrze przecenione. urzekły mnie te body z tymi reniferami ale już mam chyba z dwa przebranka na święta to nie będę kupować [emoji4]

Mój tato na jedno oko nie widzi, na drugie w 15%. Ogólnie jest jako niewidomy. Bo ma tylko poczucie światłocienia tak na prawdę. I wiesz co też chwilę myślał o operacji. Tylko tyle że on na jedno oko przestał widzieć jak babcia nie dokręcila słoika z ogórkami i za dziecka ściągał z góry słoik i ocet wylał się z tych ogórków na oko. Miał coś koło 6 lat. Drugie oko niedużo później jak bił się z bratem i 'wybił' mu oko. Całe szczęście jest całe ale nie widzi. I stwierdził że po 50 latach prawie nie wie czy odnajdzie się jako osoba widząca. Tak żyje, świetnie sobie radzi samodzielnie. Tyle co on osiągną to nie jeden pełnosprawny nie osiągną. Więc zrezygnował.
Także z drugiej strony rozumiem i Twojego męża. On się tak nauczył żyć. Osoby które nie widzą czy częściowo nie widzą inaczej odbierają zmysłami wszystko dookoła. I jakby nagle miały zaczął dobrze widzieć to nie każdy by się odnalazł.
Dokladnie ;) moj maz tez sie przyzwyczail do tego slabego oka,niby chcial operacje tez ale zrezygnowal bo mogloby byc tak ze calkiem by stracil wzrok..

A te piwa one są naprawdę bezalkoholowe ? Kurcze pamiętam jak było piwo bezalkoholowe wcześniej to pisało że może mieć jakas tam mała część procenta alkoholu.. nie wiem jak to teraz jest . Widziałam ostatnio niby Warka 0 ale bałam się kupić. Ale jak tak piszecie to się zastanawiam tym bardziej że jutro grill.. :D Ja się w ogóle nie znam na tych sklepikach bo wszystko mi mama przynosi :) ale widzę że niektóre rzeczy są dobrze przecenione. urzekły mnie te body z tymi reniferami ale już mam chyba z dwa przebranka na święta to nie będę kupować [emoji4]
Warka i zywiec jest z pewnoscia bezalkoholowe ;) warka zero jest pyszna taka orzezwiajaca ;)

Doradzcie co zrobić..
Między 28-32 tc robi się 3badanie prenatalne. W tym tygodniu bada się przeplywy, łożysko, ulozenie itp. i od dawna wiedziałam, że pojedziemy na to badanie tylko teraz zaczelam się zastanawiać.
Teraz jak byłam na echu serduszka to wszystko miałam badane. I nie wiem czy jest sens wydawać 300zl żeby jechać w maju na to badanie i usłyszeć to samo. Plus dostać zdjęcie w 3d co było by super pamiątka. Ale też z drugiej strony , zastanawiam się czy w tym tygodniu w którym jestem teraz było wszystko widać skoro badanie 3cie robi się jednak w 3trymestrze. Moj lekarz robi tego typu badania ale nie dokładnie. Nie zauważył np. asymetrii która wyszła na polowkowym. I to mnie zniechęca trochę do niego. Będę miała u niego wizytę kilka dni przed planowanym badaniem.nie wiem co robić..

800 fotelik i 800 baza orginalnie. Ale dzisiaj było 10% rabatu na maxi cosi. Dużo niestety, wiem, ale tyle kosztuje jak się wymyśli że się chce z bazą [emoji14]

Faktycznie drogo... jak ja pokazywałam mojemu nosidełka z maxi-cosi to był zachwycony dopóki nie zobaczył przy jednym ceny 1400 :D

reklama
Cysta to torbiel prawda ?
Nie wiem[emoji852] nie czytałam dosłownie nic w necie, bo wiedziałam, że jak się naczytam to będę miała to w głowie. A poszłam na kolejną wizytę i okazało się, że jest już ok[emoji16]
Doradzcie co zrobić..
Między 28-32 tc robi się 3badanie prenatalne. W tym tygodniu bada się przeplywy, łożysko, ulozenie itp. i od dawna wiedziałam, że pojedziemy na to badanie tylko teraz zaczelam się zastanawiać.
Teraz jak byłam na echu serduszka to wszystko miałam badane. I nie wiem czy jest sens wydawać 300zl żeby jechać w maju na to badanie i usłyszeć to samo. Plus dostać zdjęcie w 3d co było by super pamiątka. Ale też z drugiej strony , zastanawiam się czy w tym tygodniu w którym jestem teraz było wszystko widać skoro badanie 3cie robi się jednak w 3trymestrze. Moj lekarz robi tego typu badania ale nie dokładnie. Nie zauważył np. asymetrii która wyszła na polowkowym. I to mnie zniechęca trochę do niego. Będę miała u niego wizytę kilka dni przed planowanym badaniem.nie wiem co robić..
Ja bym poszła na twoim miejscu[emoji16] tzn. Ja się nawet nad tym nie zastanawiam tylko idę[emoji4]

Do góry