Ja bym zrobiła. Tzn u mnie to koszt 180 zł, ale lekarz z certyfikatem. Wszystko dokładnie sprawdzi. Jeśli u Cb wyszła asymetria też lepiej sprawdzić. Sprawdzi przepływy, czy dziecko się nie owinęło pępowiną. Ja ogólnie robić będęDoradzcie co zrobić..
Między 28-32 tc robi się 3badanie prenatalne. W tym tygodniu bada się przeplywy, łożysko, ulozenie itp. i od dawna wiedziałam, że pojedziemy na to badanie tylko teraz zaczelam się zastanawiać.
Teraz jak byłam na echu serduszka to wszystko miałam badane. I nie wiem czy jest sens wydawać 300zl żeby jechać w maju na to badanie i usłyszeć to samo. Plus dostać zdjęcie w 3d co było by super pamiątka. Ale też z drugiej strony , zastanawiam się czy w tym tygodniu w którym jestem teraz było wszystko widać skoro badanie 3cie robi się jednak w 3trymestrze. Moj lekarz robi tego typu badania ale nie dokładnie. Nie zauważył np. asymetrii która wyszła na polowkowym. I to mnie zniechęca trochę do niego. Będę miała u niego wizytę kilka dni przed planowanym badaniem.nie wiem co robić..
reklama
chomiczka007
Moderatorka
G
gosc12
Gość
A one nie mają czasem jakiejs jednak dawki alkoholu ? Bo tak czytałam na butelkach. I chyba z tego co pamiętam to tylko jedno piwo jest zupełnie zero procentowe ale nie pamiętam nazwy a co do smaku to wolę od zwykłego i gorzkiego smakowePiwko bez alkoholu polecam ci warke radler 0% albo jesli nie lubisz smakowego to zywca 0%, nie bierz lecha jest ohydny
Ostatnio edytowane przez moderatora:
E
Ewka34
Gość
Ja pilam warke radler smakowe i nie ma tam alkoholu badz spokojna ja tez na to patrze chociaz pare tyg temu lyknelam sobie zwykle od meza i nic mi nie bylo malej tez nie nie popadajmy w paranojeA one nie mają czasem jakiejs jednak dawki alkoholu ? Bo tak czytałam na butelkach. I chyba z tego co pamiętam to tylko jedno piwo jest zupełnie zero procentowe ale nie pamiętam nazwy a co smaku to wolę od zwykłego z gorzkiego smakowe
G
gosc12
Gość
Aaaa to szkoda że nie pamiętasz bo mój pracuje w Niemczech i by mi przywiózł Bawarii nie ma u mnie w mieście, ale nie patrzyłam w alkoholowych jedynie rzucałam okiem, w Biedronce, Żabce bo jednak głupio z brzuchem latać koło półek z alkoholem i się przyglądaćOjej nie powiem Ci, bo to z Niemiec przywiezione. W Polsce tez znalezc nie moglam. A piwo to na pewno bawaria i warka smakowa w wersji 0,00%
Maljan
Fanka BB :)
Jak jest napisane 0,00% to tak. Trzeba czytać etykieth bo niektóre są "do 0,5%" chybaA te piwa one są naprawdę bezalkoholowe ? Kurcze pamiętam jak było piwo bezalkoholowe wcześniej to pisało że może mieć jakas tam mała część procenta alkoholu.. nie wiem jak to teraz jest . Widziałam ostatnio niby Warka 0 ale bałam się kupić. Ale jak tak piszecie to się zastanawiam tym bardziej że jutro grill.. Ja się w ogóle nie znam na tych sklepikach bo wszystko mi mama przynosi ale widzę że niektóre rzeczy są dobrze przecenione. urzekły mnie te body z tymi reniferami ale już mam chyba z dwa przebranka na święta to nie będę kupować [emoji4]
G
gosc12
Gość
Super waga :-*Ważyła 476 gram, ja byłam tak zestresowana, że nawet nie wiem co do mnie mówił
Nie martw się , taka torbiel wchłania się w trakcie ciąży lub po porodzie. Ważne, że jestes pod opieką lekarza. A zdecydujesz się na 3 badanie prenatalne ? Jest dokładniejsze i może będziesz spokojniejsza jak zbada cię lekarz wykwalifikowany ?
Ja miałam wiele razy na jajnikach , w ciazy też miałam. I się wchłaniały. Ale u siebie to pikuś. W porównaniu ze stresem jeśli dziecko ma..Cysta to torbiel prawda ?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
chomiczka007
Moderatorka
Żywce, warki, i inne "bezalkoholowe" maja 0,5%alko, Warka Radler nawet chyba 2% z tego co pamietam ale nie dam sobie ręki uciąć. Jedyne piwo w pełni bezalkoholowe to Bawaria, ja bardzo lubię jablkowa. Wiadomo ze dawka alko jest mala ale po co ryzykowac. Jak juz pic bezalkoholowe to bezalkoholowe. Nie ma minimalnej dawki bezpiecznej. Mozesz wypic dwa litry wodki i nic sie nie stanie a napijesz sie lampki wina i mogą być fatalne skutki, wiec ja nie ryzykuje, obede sie bez tego przez te pare miesiecy. A skutki poalkoholowe sa widoczne dopiero po porodzie wiec to ze teraz nic sie nie dzieje to nic nie znaczy. No ale kazdy robi jak uważa
reklama
G
gosc12
Gość
Muszę się rozejrzeć albo nie ja. Jak mój przyjedzie to go wyślę po alkoholowych już zapomniałam smaku piwaPiw jest dużo i w wielu sklepach