reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Przyszedł kurier i przyniósł moje 3 piżamki do karmienia/do szpitala z tej stronki słodki sen. Łącznie wyszło 90 zł.
Już następna pozycja z listy wyprawkowej skreślona [emoji16][emoji16][emoji847]Zobacz załącznik 848643
mam też tą z sercem jasą we wzory ciemne i jak sie zalozy to tak przeswituje niestety takze na lato dobra bo przewiewna ale jak bede chciala sie przejsc w niej po korytarzu w szpitalu to musze na nią zalożyć cienki szlafroczek zeby nie swiecic gaciami z siatki z wielkim podkładem :D

reklama
Czy Wasze dzieciaki też ostatnio się mocno uaktywniły?
Zaczynam jutro 24 tydzień i od około tygodnia ruchy są wzmożone, pod wieczór codzienne szaleństwa, a od kilku dni gdy budzę się rano to dzieciak już nie śpi i pierwsze co czuję w swoim ciele to postukiwanie w brzuchu ;)
Tak, mój też od tygodnia gdzieś jest bardziej aktywny ;) dzisiaj mam 25+1 tc, czasami mam taki dzień że mam wrażenie że on 80% czasu się kręci :D

Ja mam trzy wielkie kartony ubranek już... I to takie rozmiarowo nie za duże, bo te większe co dostałam są w osobnych kartonach. Ona nawet większości pewnie raz nie założy... A one wszystkie takie piękne i tak żal nie kupować. Już chyba ze 150 zł wydałam na te wszystkie ubranka :/
150 na trzy kartony ?:o to strasznie malutko. Ja za większość 900. Za nowe z 300 więc trochę przepadłam z kasą :laugh2: ale jest obkupiona na pół roku przynajmniej :) pochwal się fotkami jak będziesz segregować :)

On ma dobre opinie :) pani w sklepie też nam o nim mówiła. Jedyny minus dla nas to to, że nie ma opcji montowania na bazie isofix.

My kupiliśmy dzisiaj ten fotelik maxi cosi pebble plus, pierwszy zakup (oprócz 3 ubranek) zrobiony [emoji6] cieszę się, ale jakoś ciągle się martwię, że to może jeszcze za wcześnie na zakupy [emoji14] wy macie już tyle rzeczy a ja taka ostrożna [emoji1]
Zobacz załącznik 848658
fotelik super, nie tam za wczesnie , kupuj wszystko smialo :p

Oj mi tam nie szkoda, bo ja mam wózek w idealnym stanie 2 gondole, spacerówka, mega dużo fajne koła i to za 350 zł :) nowy fotelik jest za 400-500 zl, a jak mi się uda to używany znajdę za polowe, wiec bez porównania. Ale ja akurat trafiłam okazje w moim mieście i wózek można było obejrzeć itd, wiec trafiło się idealnie.
Ogólnie słyszałam też taką opinie żeby fotelika nie kupować używanego, bo niewiadomo czy nie było jakiejś kolizji itp. Ale tak tylko słyszałam/czytałam gdzieś :) nie mówię żeby absolutnie tak nie robić :D

Ogólnie słyszałam też taką opinie żeby fotelika nie kupować używanego, bo niewiadomo czy nie było jakiejś kolizji itp. Ale tak tylko słyszałam/czytałam gdzieś :) nie mówię żeby absolutnie tak nie robić :D
Też to czytałam i dlatego jak sąsiadka zaproponowała mi swój wózek za 300 zł 3w1 to pomimo tego że nie do końca podoba mi się wzór na wózku to się zdecydowałam..przynajmniej wiem że fotelik nie miał żadnych wypadków ani kolizji :)

fotelik super, nie tam za wczesnie , kupuj wszystko smialo :p
Dzięki, ja teoretycznie wiem że już mogę [emoji14] nawet mój mąż już mówi że teraz jak pomalujemy i złożymy mebelki (za tydzień gdzieś będzie gotowe), to że zamówimy łóżeczko i inne rzeczy i będziemy już chować od razu do mebelków. A to on jest teoretycznie bardziej racjonalny. Więc skoro on tak mówi to chyba już pora [emoji14] do 25.06 chce mieć wszystko gotowe bo wyjeżdżamy a jak wrócimy zostanie miesiąc do terminu. Więc do 25.06 to mam tylko 2 msce tak na prawdę [emoji14]

A mierzysz sobie ? Lepiej sprawdzaj takie rzeczy , żebyś nie miała za wysokiego

Ja mam od gina zalecenie mierzenia bo przez pierwsze dwie wizyty w ciąży miałam 140/90 ale to przez to że do niej trzeba wleźć po schodach i mierzyłam najpierw 3 razy dziennie przez miesiąc i normalnie w domu miałam poniżej 120/80 a teraz mierzę rano i wieczorem co 2 dni i też jest wporzo :-D mam chorobę białego fartucha albo po prostu przebieżka po tych schodach tak działa :D

reklama
Ja robię dziś placki ziemniaczane :D ale tylko obiore ziemniaki a lidlomix sam mi zrobi z tego ciasto na puszyste placki :D
Przyjedź to i Tobie zrobię w dwie minuty ciasto na placki ;D zostanie Ci tylko smażenie ;D

Ja właśnie smażę placuszki ziemniaczane ☺ 1524229432161609335408.jpg
Tak tak. Sama zamierzam zjeść ten talerzyk ☺

Załączniki

• 1524229432161609335408.jpg
    1524229432161609335408.jpg
    685,8 KB · Wyświetleń: 81
Do góry