reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, ciężko nadrobić wasze wszystkie posty haha. U mnie wszystko w porządku dzieciątko często się rusza, wczoraj miałam połówkowe moja chyba dziewczynka zdrowiutka ( pisze chyba dziewczynka, bo w dalszym ciągu nie wiadomo na 100%,bo tak leży że nic nie widać może za tydzień się fajnie ułoży ). Oprócz bólu krzyża to wsumie nic mi nie dolega jak bym w ciąży nie była hah, brzuszek rośnie :) a u was ja przebiega ciąża ??

reklama
U mnie to różnie bywa, ja przez to łożysko z przodu to czuje czasami ruchy, ale są one takie przytłumione i czasami nawet nie ogarniam, że to właśnie dzidzia harcuje [emoji5]
U mnie od wczoraj wywija jak oszalala hyhy nawet mezul w nocy poczul jak nie mogl spac i polozyl mi reke na brzuchu,mowil mi pozniej ze kopala mnie jak mala zlosnica :D tez mam lozysko z przodu ;)

Hyhy ale dzis dziwny dzien.. moja mloda jest dzis w domu wiec poszlysmy do sklepu..cos mi sie ubzduralo ze dzis sobota i trzeba zagrabic przed domem hyhyhy,pozniej plyn do plukania wlozylam do lodowki bo pomylil mi sie z mlekiem ,a byl niebieski :D wczesniej maz mnie ochrzanil ze zistawiam gabke w zlewie i jak on ma zmyc naczynia [emoji23][emoji23][emoji23] zaczal mi prawic moraly itd to zapytalam czy sie juz nagadal :D sie pytam go czy to ja jestem w ciazy czy on bo taki czepialski jest :D oczywiscie wszystko ze smiechem ;) on sie wkurza, a ja podchodze lajtowo do tego :D powiedzial ze on tez bedzie mi tak robil mowie mu ze i tak to robi hyhyhyhyhyhy :D

No i super :) pocieszyłas mnie. My akurat dbamy bardzo o auto, Bartel często sprząta, myje itd i jak ledwo coś się usłyszy, ze coś nie gra z autem to od razu mechanik i robione jest, wiec myśle, że nam tez posłuży 4 lata :)
Absolutnie nie chcialam Cie nastraszyc, tylko napisałam jak u nas bylo i co mechanik mowil. Niestety poplynelismy na duza kase wtedy, ale skoro wy kupujecie w takiej cenie to ryzyko niewielkie. Mu tez dbalismy o samochod, silnik walnął przy wyjezdzie z garażu 20km/godz. :) tesciowie maja mazde 2 chyba juz z 10 lat i jezdzi bez zarzutu ale to calkiem inny model, ten problem dotyczył tylko 6. Ale to ze nam tak sie stalo to nie znaczy ze wszystkich to spotka ;)

Absolutnie nie chcialam Cie nastraszyc, tylko napisałam jak u nas bylo i co mechanik mowil. Niestety poplynelismy na duza kase wtedy, ale skoro wy kupujecie w takiej cenie to ryzyko niewielkie. Mu tez dbalismy o samochod, silnik walnął przy wyjezdzie z garażu 20km/godz. :) tesciowie maja mazde 2 chyba juz z 10 lat i jezdzi bez zarzutu ale to calkiem inny model, ten problem dotyczył tylko 6. Ale to ze nam tak sie stalo to nie znaczy ze wszystkich to spotka ;)

Mam taką nadzieje [emoji110][emoji110]

Przyszedł kurier i przyniósł moje 3 piżamki do karmienia/do szpitala z tej stronki słodki sen. Łącznie wyszło 90 zł.
Już następna pozycja z listy wyprawkowej skreślona [emoji16][emoji16][emoji847]
IMG_0748.jpg

Załączniki

• IMG_0748.jpg
    IMG_0748.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 362
Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
On ma dobre opinie :) pani w sklepie też nam o nim mówiła. Jedyny minus dla nas to to, że nie ma opcji montowania na bazie isofix.

My kupiliśmy dzisiaj ten fotelik maxi cosi pebble plus, pierwszy zakup (oprócz 3 ubranek) zrobiony [emoji6] cieszę się, ale jakoś ciągle się martwię, że to może jeszcze za wcześnie na zakupy [emoji14] wy macie już tyle rzeczy a ja taka ostrożna [emoji1]
20180420_131157.jpg

Załączniki

• 20180420_131157.jpg
    20180420_131157.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 328
reklama
Wiecie, jak bym jakimś cudem nagle miała prawko, to nie wiem jakie autko bym musiała kupić. Kurczę, bliźniaczki, synki, mężuś i ja... Taką kolubrynę pewnie, minibusa :D
Taki by pasował Wam idealnie :D
Ja robię dziś placki ziemniaczane :D ale tylko obiore ziemniaki a lidlomix sam mi zrobi z tego ciasto na puszyste placki :D
Przyjedź to i Tobie zrobię w dwie minuty ciasto na placki ;D zostanie Ci tylko smażenie ;D
Aaaa placki ziemniaczane ❤️
To ja też słyszę, że Jezu 23tc a brzuszek jak na ten tydzień taki malutki, ja taka chudziutka, gdzie mi się ta Maja chowa. Chyba będzie mała .
Jeszcze masz czas przytyć :* a gdybyś miała dwa razy taki to by gadali , że za duży na ten tydzień. Ludziom nie dogodzisz :no2:
Ty lepiej nie kuś bo za chwilę zapukam do twoich drzwi z pustym garczkiem :D widzę że chyba zadowolona jesteś z tego termomixa, tak ? Bo już któryś raz wspominasz ;)Odzywa się, odzywa ..
Ja na ogół nie jestem wredna ale tak mnie wkurzyła że musiałam .. :D
Co do obiadu ja też mam obiad od teściowej . Fasolkę po bretońsku . Ale cholera ja dzisiaj nie chce fasolki tylko coś pyszniejszego. Oh ta ciąża :D
Oddaj mi ta fasolkę :D ja uwielbiam :D
To mój bebziol. Na początku tak go wywaliło, potem trochę stanął, a teraz powoli rośnie :) to może do końca ciąży nie będzie tak źle :DZobacz załącznik 848593
Ślicznie wyglądasz:)

Do góry