reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

OLABOGA nie było mnie chwilę i tyle do nadrobienia!!! Jak Wy to ogarniacie dziewczyny?? :)

Co do wózków, też zdecydowaliśmy sie na Bebetto, albo Tito albo Bresso, jeszcze bedę myśleć. Nie wiedziałam że tyle się czeka na wózek 8 tygodni?? Kurde to by trzeba było już zamawiać. Ogólnie to chciałam zamówić na necie, bo jest taniej niż w sklepach i jest napisane że wysyłka 24h więc chyba nie trzeba az tyle czekać. ;)

@madziula92 ja mam sporo upławów, ale nie są wodniste tylko w postaci takiej gluto-galaretki ;) Lekarz mówi że to normalne więc się nie martwię

Ja jak na lody to tylko naturalne, akurat mam pod domem więc chodzę dość często. Są tak pyszne że nie chce już innych. Jak biorę smak truskawkowy to lod smakuje w 100% jak truskawa :D U nas we Wrocławiu teraz moda na takie naturalne lody więc sporo tego pootwierali.

@miloscwczasachpopkultury ja też kilka dni temu złożyłam tam zamówienie, ceny naprawdę dobre. Dziś powinnam dostać przesyłkę to też się pochwalę. Moje pierwsze zakupy dla maluszka :)

@Bajunia na takie gorące dni myślę że pieluszka to max, albo tetrowa, albo bambusowa, bo są mega cienkie i przyjemne w dotyku. Na chłodniejsze dni zamówiłam właśnie kocyk ecru bambusowy :) nie mogłam ię powstrzymać :)
KOCE-DZIANINOWE.jpg

Na pierwszy spacer myślę że wyjdę szybko. Termin mam na 8 sierpnia i max tydzień będziemy w domu, potem zaczniemy spacerki, o ile oczywiście pogoda będzie sierpniowa :) Mam też kocyk na jesień ocieplany i nieocieplany z minky. Też fajne. Ogólnie uważam że kocyków nigdy dośc. Przy synu miałam kilka i żaden sie nei zmarnował. A to się uleje, a to jakiś inny wypadek, a to do wózka, do kołyski, do podłożenia gdzieś itp

Ja siary nie miałam ani w pierwszej ciązy ani teraz ale się tym nie martwię ;)

Załączniki

• KOCE-DZIANINOWE.jpg
    KOCE-DZIANINOWE.jpg
    289,4 KB · Wyświetleń: 357
reklama
Tak :) podpatrzyłam go od jednej z Was, która już u niego tez kupiła pare produktów i sobie chwaliła :)

Tutaj link do profilu i wszystko co ma na sprzedaż. Ja dałam sobie sortowanie od najniższej ceny i to co potrzebne wkładałam do koszyka, aż uzbierałam to co widać [emoji5]

Link do: Przedmioty użytkownika Swiat____Dziecka - Allegro.pl
Chyba ja zamawialam też te butelki i zestawy minky i takie tam od tego sprzedawcy, fajne rzeczy i duzo taniej jak w sklepie :)

Ja już po próbnej fryzurze ślubnej. Pochwalę wam się... raczej wybiorę opcje z pierwszego zdjęcia czyli całość od dołu podpięta :D

received_236844616879861.jpeg

received_236844686879854.jpeg

Załączniki

• received_236844616879861.jpeg
    received_236844616879861.jpeg
    914,9 KB · Wyświetleń: 382
  • received_236844686879854.jpeg
    received_236844686879854.jpeg
    756,2 KB · Wyświetleń: 385
Smacznego :D ja od rana myślę co ugotować i pomysłów brak na dzisiejszy dzień :hmm:
Ja wczoraj nie miałam pomyslu co zrobić to tak na szybko zrobiłam makaron z sosem pieczarkowym. Podsmazylam cebulke(najpierw spaliłam bo zaczytana bylam forum:D) do cebulki jak się poddusi pieczarki a na sam koniec jogurt naturalny lub śmietanę,pietruszka posiekana i trochę żółtego sera startego dodałam, sól pipeprz i wymieszalam z ugotowanym makaronem. Ja uwielbiam pueczarki a robi się to 20 min:)

Ja już po próbnej fryzurze ślubnej. Pochwalę wam się... raczej wybiorę opcje z pierwszego zdjęcia czyli całość od dołu podpięta :D

Zobacz załącznik 847910

Zobacz załącznik 847911
Masz welon czy jakąś ozdobę do włosów?[emoji16]
Ja wczoraj nie miałam pomyslu co zrobić to tak na szybko zrobiłam makaron z sosem pieczarkowym. Podsmazylam cebulke(najpierw spaliłam bo zaczytana bylam forum:D) do cebulki jak się poddusi pieczarki a na sam koniec jogurt naturalny lub śmietanę,pietruszka posiekana i trochę żółtego sera startego dodałam, sól pipeprz i wymieszalam z ugotowanym makaronem. Ja uwielbiam pueczarki a robi się to 20 min:)
O boże ja tez[emoji16] ze względu na dietę teraz codziennie jem pieczarki na śniadanie[emoji7]

@Anulaa88 Będę zamawiać ozdobę do włosów, na welon się nie zdecydowałam - po prostu od samego początku była taka decyzja a wiadomość o ciąży nie miała na to wpływu :)

A najbardziej lubię takie duszone na maselku, albo na szaszłykach z grilla:p
Ja też , ja też[emoji7]
@Anulaa88 Będę zamawiać ozdobę do włosów, na welon się nie zdecydowałam - po prostu od samego początku była taka decyzja a wiadomość o ciąży nie miała na to wpływu :)
A to w ciąży welonu nie można mieć?[emoji23][emoji16]
Pytałam, bo do jednej welon idealnie pasuje, a do drugiej ozdoba[emoji16][emoji16][emoji16] ja miałam np. toczko ozdobę z kwiatem [emoji16]

Ja też , ja też[emoji7]A to w ciąży welonu nie można mieć?[emoji23][emoji16]
Pytałam, bo do jednej welon idealnie pasuje, a do drugiej ozdoba[emoji16][emoji16][emoji16] ja miałam np. toczko ozdobę z kwiatem [emoji16]

Ja twierdzę że każda panna młoda może mieć welon ale tu bardziej chodzi o otoczenie, ja osobiście mam głęboko w d..... co powie stara dewotka o tym że idę w białej sukni z brzuchem do ślubu. Czasy się zmieniły choć moim skromnym zdaniem kościół niezbyt poszedł do przodu. Niejedna para młoda ma nieprzyjemności z tytułu ciąży lub choćby zamieszkania razem przed ślubem..

reklama
Wkoncu nadrobiłam parę stron, od rana sprzatalam,pranie odkurzanie , upralam 2 dywany po 0,8/4 metry bo mam długi korytarz i 8 m długości dywanu bardziej takiego chodnika , mąż mi przed praca jeszcze powiesił na trzepak bo mokrych bym nie dała rady powiesic , wolałam sama nie ryzykowac żeby potem nie żałować , bo podnieść do góry a swoje jak zmoczone ważą więc tak mało bezpiecznie w ciazy :)
A teraz przyszła mi sukienka z wygranej licytacji allegro za jedyne 6,90 zł :p

Do góry