reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja mam od 14 tygodnia . Teraz coraz więcej .raz leci z jednego a za parę dni z drugiego albo nie raz z dwóch na raz. Przez pierwsze dwa tygodnie siary miałam tylko z jednego sutka
Ja mam tak od 20 TC jakoś. I z lewej piersi polecialy może od tamtej pory z 3 kropelki. Mam nadzieję , że nie mam tam nic zablokowanego i , że nie będę karmiła tylko jedna piersią :surprised: chociaż wiem , że to czy leci siara w ciąży to nie odnosi się do karmienia po porodzie to jednak się trochę martwię.

A jakie kocyki do wózka przewidujecie? Bo w sierpniu to jeszcze gorąco może być ale w sumie to zaraz jesień i chłodniejsze dni się zaczną. Szukam na allegro jakiegoś cienkiego i już też takiego cieplejszego. Macie już coś może? Po córce mam wszystko z różem, więc muszę kupić nowe.
Ja będę zamawiać z minky u koleżanki, która szyje takie rzeczy[emoji16]
Kocyk już mam ale i tak pokusilam się o uszycie patchworka, narzutki dla małej. Na razie mam pozszywane trójkąty. Jeszcze ocieplina, druga strona i lamówka jakaś. :)Zobacz załącznik 847832
Piękny!!

No coś ty :D a ja się doczekać nie mogę aż mój przyjedzie na maj i zaczniemy kupować wszystko. [emoji14] łóżeczko i komodę już mamy. Ubranka w połowie poprawne i uprasowane. Czekam na wieszaczki i pudełka do szuflad. A później reszta przyjemności. Pościel, kocyki, rozki, laktator, butelki, smoczki [emoji173]️ czekam na te zakupy od stycznia :D
Tzn dla mnie to też są przyjemności i oglądam na internecie już dawno wszystko. Tylko tyle że nie chce mi się zebrać żeby poczynić konkretne kroki :D ale jeszcze jest 3,5 miesiąca,chce mieć wszystko gotowe do 25 czerwca bo wtedy wybieramy się na tydzień na urlop, czyli mam jeszcze 2 miesiące :D

Ja kupiłam taki zwykły w pepco beżowy ze słonikiem za 20 zł, jest niby misiowaty, ale cieniutki i myśle, ze na początek starczy kal będą upały + można tez przykryć dzidzie tetrowa pieluszka jakaś kolorowa wyjściowa żeby nie przegrzać :) ja kupię jeszcze jeden kocyk taki grubszy to już będzie na chłodniejsze wieczory, a tak ogólnie zamierzam tez kupić zestaw poduszka plus kołderka do wózka żeby mieć osobny zestaw już na jesień :) Zobacz załącznik 847831
Ja upatrzyłam sobie kocyk w black red white, on będzie chyba podobnej grubości jak ten co wysłała miloscwczasachpopkultury. Poza tym kupię chyba drugi minky to będzie cieplejszy. I taki komplet poduszka plus kołderka do wózka też może kupię, to zobaczę jeszcze.

Dostałam od endokrynologa skierowanie na krzywa ^^ minus jest taki ze będę musiała siedzieć 2h na oddziale patologii ciąży bo remonty są, mam wziąć ze sobą kanapki żebym się nie katowała długo, ale to za 4tyg :)dziś się nasiedzialam 3,5h na oddziale gdzie kobity na chemii były ehm wszystkie 50+

reklama
Dzięki dziewczyny. Jak zawsze niezawodne jesteście. Rozjaśniłyście mi w głowie. Córka urodziła się na początku czerwca to całe lato była pod lekkim kocykiem albo pod tetrą. A teraz to na dwór wyjdzie się pewnie dopiero na przełomie sierpnia i września i już może być różnie z pogodą.

Do góry