reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kobietki mam pytanie. Czy tylko mnie boli i ciągnie w dół brzuszek jak wstaje z kanapy czy krzesła jak się zasiedzę trochę? Ostatnio to podnoszę się z kanapy i idę zgięta w pół. Zanim się rozprostuje to trochę mija. I nie że krzyż boli bo to też ale w innych sytuacjach. Ale właśnie brzuszek.

Mam tak samo plus problem z wstawaniem w nocy :/ tak mnie bolą wszystkie gnaty, jakbym była po dobrych baletach :/

reklama
W poniedziałek jak weszłam do Gyncentrum na prenatalne to czekały w kolejce 2 pary. Jeden gościu od razu wyskoczył z krzesła jak poparzony i mówi żebym sobie usiadła a drugi zapatrzony w smartfona nie widział nic oprócz ekranu..
Druga sytuacja dziś w tesco. Stoje w kolejce i mam w ręku jedną pare bodziaków a przede mną stoi para która pół taśmy ma załadowanej zakupami. Jak się odwrócili i zobaczyli że mam tylko 1 rzecz i że jestem w ciąży to udawali że mnie nie widzą... apropo w f&f (tesco) z kartą club card jest -20% na ubranka niemowlęce. Kupiłam śliczne body za normalną cenę bo akurat nie mam tej karty za 13 zł.

Fotki wrzucę jutro bo dziś już padam. Zafundowałam sobie taki spacer dziś że jak w połowie usiadłam na przystanku żeby odsapnąć to myślałam że już nie wstanę...

Dzień dobry wszystkim :-D ale miałam dziś piękny sen śniło mi się że urodziłam nasza córeczkę była taka śliczna i malutka leżała w łóżeczku i tak się uśmiechała do mnie :biggrin2: jestem rozczulona tym snem a i noc mnie nie bolało, w realu pewnie tak słodko nie będzie ale cóż ten uśmiech mi to wynagrodzi ;)
Mi wcześniej jak jeszcze nie znałam płci snila sie dziewczynka ;) a okazało sie ze chłopczyk bedzie [emoji16] a co do ustępowania w kolejkach to jeszcze nie mialam takiej sytuacji a brzuszek juz widać [emoji16] czasem mam wrażenie jakby ktoś specjalnie patrzył na mój brzuch np. w sklepie haha [emoji16]

@Fiorna przyszła ładna pogoda to i chęcią do spacerków wciąż są :) ja tez cały czas mogłabym spędzać na podwórku. Wczoraj posprzątałam dwa samochody i tez myślałam, ze nie wstanę jak skończyłam [emoji12] czekamy na zdjęcie ubranek :)
@Sindi_@ piękny sen :) córeczka na pewno będzie śliczna i mam nadzieje, że poród nie będzie taki ciężki jak Ci się wydaje [emoji5]
@Ewka34 mnie łopatki może nie swędzą, ale między palcami u rak i nóg mnie swędzi i to już chyba z 2 tygodnie!! Wiem co czujesz, ale nie wiem jak pomoc! Ja już dostaje świra!! [emoji51]

Cudności, mi się marzy wąż w domku, ale jak domownicy o tym usłyszeli, to powiedzieli, że sobie sama będę z tym wężem mieszkać. Z kolei mój synek młodszy chce w domku papużkę albo świnkę morską. Się pomyśli się :)

W poniedziałek jak weszłam do Gyncentrum na prenatalne to czekały w kolejce 2 pary. Jeden gościu od razu wyskoczył z krzesła jak poparzony i mówi żebym sobie usiadła a drugi zapatrzony w smartfona nie widział nic oprócz ekranu..
Druga sytuacja dziś w tesco. Stoje w kolejce i mam w ręku jedną pare bodziaków a przede mną stoi para która pół taśmy ma załadowanej zakupami. Jak się odwrócili i zobaczyli że mam tylko 1 rzecz i że jestem w ciąży to udawali że mnie nie widzą... apropo w f&f (tesco) z kartą club card jest -20% na ubranka niemowlęce. Kupiłam śliczne body za normalną cenę bo akurat nie mam tej karty za 13 zł.

Fotki wrzucę jutro bo dziś już padam. Zafundowałam sobie taki spacer dziś że jak w połowie usiadłam na przystanku żeby odsapnąć to myślałam że już nie wstanę...
Ja wczoraj jechałam autobusem mpk, był tłok, posadziłam Jasia, bo ani gdzie się dziecko złapać nie miało ani nic. Kobieta obok której usiadł... powiedzmy, że "spała" a cał autobus nagle ślepy się zrobił, a u mnie nie można powiedzieć, że nic nie widać. Ja to się z tego śmieję, daleko nie jadę, siłę jeszcze mam, ale karma wraca i życzę tym wszystkim nieżyczliwym ludziom żeby się potknęli, przewrócili i nikt im nie podał pomocnej dłoni. Taki ze mnie mściwus :D

Dzień dobry wszystkim :-D ale miałam dziś piękny sen śniło mi się że urodziłam nasza córeczkę była taka śliczna i malutka leżała w łóżeczku i tak się uśmiechała do mnie :biggrin2: jestem rozczulona tym snem a i noc mnie nie bolało, w realu pewnie tak słodko nie będzie ale cóż ten uśmiech mi to wynagrodzi ;)
Możesz się zdziwić, bo nierzadko zdarzają się bardzo łatwe i szybkie porody :)

Kawkowo miłego dnia, mnie czeka dzisiaj mycie okien, ale to pikuś, bo okna małe i nisko są :D

Cudności, mi się marzy wąż w domku, ale jak domownicy o tym usłyszeli, to powiedzieli, że sobie sama będę z tym wężem mieszkać. Z kolei mój synek młodszy chce w domku papużkę albo świnkę morską. Się pomyśli się :)

Ja wczoraj jechałam autobusem mpk, był tłok, posadziłam Jasia, bo ani gdzie się dziecko złapać nie miało ani nic. Kobieta obok której usiadł... powiedzmy, że "spała" a cał autobus nagle ślepy się zrobił, a u mnie nie można powiedzieć, że nic nie widać. Ja to się z tego śmieję, daleko nie jadę, siłę jeszcze mam, ale karma wraca i życzę tym wszystkim nieżyczliwym ludziom żeby się potknęli, przewrócili i nikt im nie podał pomocnej dłoni. Taki ze mnie mściwus :D

Możesz się zdziwić, bo nierzadko zdarzają się bardzo łatwe i szybkie porody :)

Kawkowo miłego dnia, mnie czeka dzisiaj mycie okien, ale to pikuś, bo okna małe i nisko są :D
Waz jest super ;) mialam miec weza zbozowego ,maz sie nawet zgodzil.. tzn ublagalam go, ale jak poszlam do zoologicznego kumpel mi pokazal agamke i sie pytal czy nie chce jej bo nikt jej nie chcial, to juz o wezu zapomnialam :D
Co do okien mi zostala jeszcze kuchnia.. robie sobie jeden pokoj na dzien hyhy

Zobaczymy w sierpniu jak to będzie :) ja na swędzenie dłoni ostatnio używam zwykłego kremu nivea nakładamy spora warstwę na dłonie i owijania folia spożywcza i tak na pół godzinki zostawiam potem ściągam folię i wcieram pozostałość mi pomaga może wam również a jeśli chodzi o łopatki to faktycznie pilling i krem lub balsam może pomóc

reklama
Dziewczyny, ale jak was swędzą dłonie albo stopy, albo inne części ciała, to bym lekarzowi powiedziała, szczególnie jeśli to jest uporczywe, bo z tego co przeczytałam , na forum tutaj i w necie ogólnie, to swędzeniem zaczyna się cholestaza. Ja nie chcę straszyć, ale przezorny zawsze ubezpieczony :)

Do góry