reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny mam pytanie.
Od 15.01.2018 jestem zarejestrowana w firmie męża jako współpracownik. Wcześniej nigdzie nie pracowałam. Wiem, że musi minąć 90dni wyczekiwania abym mogła iść na zwolnienie i tu mam pytanie. Mam policzyć sobie 90 dni od 15ego stycznia czyli do 15ego kwietnie i od 16eg kwietnia mogę wziąć zwolnienie? To się liczy dni robocze tak? Jeśli któraś wie była bym wdzięczna za odpowiedź. Dzwonię do zusu od rana i dupa ciągle jestem któraś tam w kolejce i nie mogę się połączyć.

reklama
Zobacz sobie aptekę gemini. Ja byłam w szoku gdzies na jakimś forum pisały dziewczyny ze porównują sobie ceny w exelu w stosunku co do innych aptek i jest tam najtaniej. Ja sprawdziłam tam oprócz wlasnie różnych maści wkładek itp na ceny butelek i smoczków i jestem w szoku i napewno tam bede zamawiać bo wychodzi najtaniej [emoji3][emoji106]
A jaki mniej więcej koszt wysyłki jest ? To może zamowie pare rzeczy jak tam jest taniej , a akutat witaminy mi sie kończą :)

Ja tez mam słaby brzuszek jak na 5 miesiąc ale to dobrze bo jeszcze sobie polatam, ważne ze na polowkowym masa dzidziusia jest prawidłowa hehe podbijam rossmana :D przelewki przyszedł

A byłam w pepco i zaopatrzenia się na Allegro u tego sprzedawcy co któraś z was podesłała, pieluchy złotowe droższe niby nic ale tak do złotówki i zwraca mi się za przesyłkę która jest stosunkowo tania bo niecałe 9zl, a wybór pieluch w sówki, krówki, muszę kupić prześcieradełko do gondoli, stwierdziłam ze nie będę kupowała jakiegoś oczorypnego i wezmę szarny w białe gwiazdeczki,mino ze mnie takie kolorowe kuszą ale za pstrokate będzie, maja tez prześcieradełka na przewijaka, wykładni laktacyjna za fajna cenę, smoczki tez wypatrzyłam 10zl taniej niż w sklepie :D już przeżyje te kremy, płyny i butelki ze ich nie ma Haha

Sorki za błędy ale idę chodnikiem i sobie do was pisze nie kontroluje słownika który mi towarzyszy i zamienia słowa

Ostatnia edycja:
Tak sobie czytam i zaczynam głupiec, co będziecie stosować do kąpieli maluszka? A po kąpieli ? Piszą ze najlepiej naturalne składniki wlewać do wody lub do okresu raczkowania myć w samej wodzie, a po kąpieli nie stosować nic jeżeli skóra nie jest sucha... i co ja mam kupić? Jakie preparaty wybrać? Ehm
Ja będę stosować, to co zwykle używałam u Jasia i wcześniej u Kuby: szampon żel do kąpieli od 1 dnia życia Nivea lub Hipp a do tego tradycyjnie oliwkę bambino. Dodam, że nie kąpię niemowląt codziennie,a smarowanie oliwką Jasio bardzo lubił, takie masowanko, ależ się ciszył :D

A jaki mniej więcej koszt wysyłki jest ? To może zamowie pare rzeczy jak tam jest taniej , a akutat witaminy mi sie kończą :)
W gemini jest mega tanio. Od półtora roku tylko tam zamawiam. Przesyłka jest droga jeśli kupujesz sama. Najlepiej byłoby się spiknąć z koleżankami czy rodzinką i wtedy zrobić większe zamówienie i mieć przesyłkę za darmo[emoji5]

7E907095-808C-451D-AF06-0651CEEABFCC.jpeg
00CD0A2A-2B32-42D2-8F15-EEB8295D1641.jpeg
Kupiłam nie tylko kosmetyki Haha ale tak mnie skusili cena ze wzięłam te największe i krem z gratisem, tylko nie piszcie ze przepłaciłam :D

Załączniki

• 00CD0A2A-2B32-42D2-8F15-EEB8295D1641.jpeg
    468,9 KB · Wyświetleń: 437
  • 7E907095-808C-451D-AF06-0651CEEABFCC.jpeg
    7E907095-808C-451D-AF06-0651CEEABFCC.jpeg
    665,7 KB · Wyświetleń: 435
reklama
Dziewczyny jak myślicie jak teraz siara jest to ma to znaczenie później po porodzie czy będzie pokarm czy to od tego nie zalezy ?:)
U mnie było tak, że w pierwszej ciąży nie leciała mi siara i mleko dostałam późno dopiero na 4-dobę po po porodzie. Natomiast w drugiej ciaży już w 7miesiącu leciała mi siara i mleko miałam właściwie od początku. W moim przypadku miało to znaczenie.

Do góry