reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej jestem po USG połówkowym, wszystko ok, dziecko bardzo wtulone w mamusię-ciężko było buziaka zobaczyć. Szyjka tak długa,że lekarz miał problem zmierzyć na dwa aparaty sprawdzał-ma co najmniej 4,5 cm. W poprzedniej ciąży też szyjkę miałam długą do samego końca, były już skurcze regularne a szyja długa.. Jedyne co mnie trochę niepokoi dziecko jest mniejsze niż wynika tydzień ciąży z OM, przesunął mi się termin porodu zamiast 18 sierpnia na 23 sierpnia. Myślicie,że taka różnica jeszcze jest ok?

reklama
Hej jestem po USG połówkowym, wszystko ok, dziecko bardzo wtulone w mamusię-ciężko było buziaka zobaczyć. Szyjka tak długa,że lekarz miał problem zmierzyć na dwa aparaty sprawdzał-ma co najmniej 4,5 cm. W poprzedniej ciąży też szyjkę miałam długą do samego końca, były już skurcze regularne a szyja długa.. Jedyne co mnie trochę niepokoi dziecko jest mniejsze niż wynika tydzień ciąży z OM, przesunął mi się termin porodu zamiast 18 sierpnia na 23 sierpnia. Myślicie,że taka różnica jeszcze jest ok?
Tak mogłas mieć później owulacje ') ja w drugą stronę. Córka starsza o 8 dni ale owulacja szybko i zagnieżdżanie zaczęło się 6 dni po owulacji.
A z dzidzia to masz podobnie jak ja [emoji23] ciężko było buzi zdjęcie zrobić bo malutka wciśnięta bardzo nisko i skulona. Dodatkowo bardzo nisko czuje ruchy i mi też lekarz mierzył szyjkę żeby sprawdzić czy wszystko ok. Bardzo długą coś koło 5 cm dlatego tym bardziej dziwię się że ona tak nisko i tak ruchy czuje. Ale na opisie z połówkowego pisze że mam łożysko na przedniej ścianie, wcześniej o tym mi nie mówił i tym bardziej jestem w szoku bo szybko czułam ruchy. Ale może wlasnie łożysko jest na przedniej ścianie, ale wyżej, a mała jest niżej i dlatego łożysko nie przytłumiło ruchów.

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Tak mogłas mieć później owulacje ') ja w drugą stronę. Córka starsza o 8 dni ale owulacja szybko i zagnieżdżanie zaczęło się 6 dni po owulacji.
A z dzidzia to masz podobnie jak ja [emoji23] ciężko było buzi zdjęcie zrobić bo malutka wciśnięta bardzo nisko i skulona. Dodatkowo bardzo nisko czuje ruchy i mi też lekarz mierzył szyjkę żeby sprawdzić czy wszystko ok. Bardzo długą coś koło 5 cm dlatego tym bardziej dziwię się że ona tak nisko i tak ruchy czuje. Ale na opisie z połówkowego pisze że mam łożysko na przedniej ścianie, wcześniej o tym mi nie mówił i tym bardziej jestem w szoku bo szybko czułam ruchy. Ale może wlasnie łożysko jest na przedniej ścianie, ale wyżej, a mała jest niżej i dlatego łożysko nie przytłumiło ruchów.

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Dziwię się po prostu,bo na USG w 13 tyg dziecko miało większe parametry niż wynika z tygodnia ciąży było większe a teraz nagle jakby słabiej rosło. Owulacji raczej nie miałam póżniej,bo ta ciąża to i tak jakiś cud plemnik musiał siedzieć i czekać sporo na jajko,więc jakby było jeszcze później to chyba by się nie doczekał :-) :) w ogóle jesteśmy w szoku,że do ciąży doszło , zbliżenie było jakieś 3-4 dni przed owulacją :confused: W sumie jeśli te wyniki nie będą mi się jeszcze bardziej rozjeżdżać to powinno być w normie, długość kości udowej i wielkość główki jest mniejsza niż powinna,ale chyba w normie po prostu 25 centyl. A co do łożyska- mam napisane,ze na ścianie tylnej z ryzykiem przodowania. Tak samo jak ty czuję malutką nisko :) Widać bardzo mamusine te nasze córeczki, ha ha moja od początku taka wtulona bardzo blisko mamusi :biggrin2:

Przeczytajcie regulamin tych spotkań "mamo to ja". Ja po przeczytaniu zrezygnowałam. To czysta reklama. Ponad to trzeba brać udział w jakimś konkursie, przygotować się i przed ludźmi coś powiedzieć czy tym podobne ;)

Myślę, że jakby było coś nie tak, to lekarz zwróciłby na to uwagę[emoji5] zresztą potem na opisie z połówkowych masz potem napisane, czy wszystko ok i czy trzeba jeszcze cis sprawdzić [emoji5] Na pewno jest ok!
Szyjka długa więc super[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Hejka po świętach ja objedzona że uuiiii........mam jakieś dziwne klucia w brzuchu raz na jakiś czas co to nie wiem jutro wizyta więc się zapytam .....przytyłam prawie 3 kg przez miesiąc szok a wcale sie nie obzeralam buuu muszę uważać na glupotki to może będę normalnie tyc ???pachwina ciągnie nic się nie poprawia nie raz to chodzić nie mogę ale gin twierdzi że dziecko uciska na nerwy zobaczymy co jutro powie.

Smoczki z kulka na końcu? To są różne zakończenia smoczkow? W sensie te części co się do buzi wkłada?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Tak, są różne :D po 1 są różne materiały z których są wykonane smoczki, a po 2 różne kształty [emoji23]

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja jeśli chodzi o smoczki to zastanawiam się właśnie nad tymi z firmy NUK albo LOVI. W Rossmanie nawet były 2 szt z LOVI za 18 zł, jak patrzyłam z tej aplikacji Rossman Rossne. Wiec jak już będę w czwartek po wizycie u gin i upewnię się, że na pewno to będzie dziewczynka (bo na polowkowym nie mógł mi potwierdzić, bo mała miała nisko nóżki i skulone) to wtedy kupię już i może czekać.

Miałam dostać za darmo wózek od koleżanki z Wrocławia i pare jeszcze innych rzeczy, ale jeśli chodzi o wózek to najpierw coś tam z dętką nie tak, teraz szukać będą śrub do kół także napisała mi żebym lepiej na wszelki wypadek rozglądała się za czymś na internecie, bo nie jest pewna jak to będzie z tym wózkiem. Szczerze to tez przemyślałam i skoro ona ma 2jke dzieci i jeszcze wcześniej tez go dostała po kimś to później w użytkowaniu różnie może być i nagle gdzieś mi koło się odkręci czy coś [emoji28][emoji28] także weszłam na olx, wpisałam miejscowość w której mieszkam i o dziwo znalazłam taki o wózek z pełnym wyposażeniem, spacerówka, 2 gondole, parasolka, narzutka na gondole na zimę i to wszystko za jedyne 350 zł idę z chłopakiem go oglądać pojutrze i na pewno czuje,że kupimy [emoji5]

1522766517-45c528e488592ba4-aaaaaa.jpeg
1522766526-4fff9ab63937cc98-aaaaaa.jpeg
1522766532-a82019105a203c27-aaaaaa.jpeg

oar8flw1mdp5ujvp.png

Smoczki z kulka na końcu? To są różne zakończenia smoczkow? W sensie te części co się do buzi wkłada?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Tak Kochana. są te anatomiczne. Jakby ścięte od dołu i syn ich nie chciał. Ja miałam ortodontyczne i są jeszcze jedne z takimi kulkami też na końcu ale nazwy nie pamiętam teraz [emoji23]

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

reklama
Do góry