reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja byłam rok temu na wakacjach, które skończyły się po dwóch dniach... Także nie planuję, nie szukam, mam w dupie, dziękuję.
Zawsze latem do mamy jeździłam z dzieciami, ale w tym roku odpada, za rok nie wiem, moja mama to męczący człowiek jest i dzieci jej ostatnio przeszkadzają, jak wpadnę do niej z bliźniaczkami i Jankiem, to prędzej ją zabiję niż odpocznę. Ale myślę poważnie o działce, to by było dobre na lato, za rok.

reklama
Z innej beczki. Wybieracie się może na jakieś wakacje? Dziś stwierdziłam, że muszę gdzieś sobie polecieć bo zwariuje bez wakacji. Myślę, że w 24 tygodniu ciąży chyba będę się wystarczająco dobrze czuła jak teraz nic się nie dzieje by wyruszyć do Grecji czy Hiszpanii oczywiście po konsultacji z ginekologiem. Co myślicie?
Dodam że wylot by był w połowie maja, nie w największe upały.
rfxggzu381pl78d4.png

[emoji192]02.09.2018[emoji192]
Ja się nie wybieram. Jakoś jeden rok sobie odpuścimy. A jakbym potrzebowała hospitalizacji w obcym kraju to bym chyba zwariowała a niestety w innych krajach ciężarne z reguły traktuje się inaczej jak u nas :( u mnie w grę wchodziło by tylko morze bo tam tylko wypoczywam . Balabym się wchodzić do takiej wody , opalać czy spacerować żeby nawet dojść do plaży

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Gratuluję wszystkich udanych wizyt :) ja mam polowkowe 6 kwietnia i już nie mogę się doczekać. Czy czujecie już regularne ruchy ? Ja parę dni czułam takie bąbelki A teraz od dwóch dni nic i się mega stresuje i już nie wiadomo co sobie wmawiam :(

Nie stresuj się, ja miałam przerwę prawie dwa tygodnie, praktycznie nic nie czułam, a jak już, to tak delikatne jak dotyk motyla. A potem się rozhulało na całego :)

Patrzę na swój suwaczek, a to już 21 tydzień, a dopiero co test robiłam :)

Dziewczyny a twardnieje Wam brzuszek?
Bo mi tak i to sporo. Lekarz sprawdzał szyjka 4,3 cm.... kazał brać 4 tabl magnezu.
Jak to jest u Was?:)

Jeśli chodzi o wakacje to my się nie wybieramy w tym roku:) w pierwszej ciąży pod koniec było mi ciężko zwłaszcza w czasie upałów nogi puchly... za rok nadrobimy;)

Przed ciąża miałam nawet i 45 kg, żebra na wierzchu, cycki miseczka duże A, brzuch płaski a raczej wklęsły. No średnio wyglądałam. Teraz już 55 conajmniej na wadze, cycki w sumie conajmniej C, brzuszek jest widoczny na spokojnie, zebra prawie całe ukryte. Więc co się przejmować cyferkami na wadze? Jedni przytyją dwa kilo i będzie to widać mocno, inni 10 i nadal będzie "gdzie niby tyle przybrałaś?!". Więc chill :D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]

Heheh fajne patrzenie [emoji3] ja tez przyznam szczerze ze bardziej sie sobie podobam jak mam kilka kg wiecej te piersi pełniejsze i wgl [emoji57] a jak ubieram kusa koszule do spania to maz spokojnie nie moze wyleżeć przy mnie [emoji3] i to mi sie podoba [emoji6] wiec kg w ciąży służą!

oar8ugpj3lipqk0k.png

Z innej beczki. Wybieracie się może na jakieś wakacje? Dziś stwierdziłam, że muszę gdzieś sobie polecieć bo zwariuje bez wakacji. Myślę, że w 24 tygodniu ciąży chyba będę się wystarczająco dobrze czuła jak teraz nic się nie dzieje by wyruszyć do Grecji czy Hiszpanii oczywiście po konsultacji z ginekologiem. Co myślicie?
Dodam że wylot by był w połowie maja, nie w największe upały.
rfxggzu381pl78d4.png

[emoji192]02.09.2018[emoji192]
Ja w pierwszej ciąży pod koniec 8 miesiąca pojechałam nad morze a z tamtą na wesele do Zakopanego. Mój ginekolog nie widział przeciwwskazań. A jak masz możliwość to korzystaj ;)

Ja w pierwszej ciąży pod koniec 8 miesiąca pojechałam nad morze a z tamtą na wesele do Zakopanego. Mój ginekolog nie widział przeciwwskazań. A jak masz możliwość to korzystaj ;)

Ja się wybieram koniec czerwca początek lipca na 2 tygodnie na Mazury to będzie wtedy 33-34 tydzień będziemy jechać przez Warszawę żeby jechać ok 3-4 h dziennie. Nie mogę się już doczekać:)) jakby coś zaczęło się dziać a watpie bo to jeszcze za wcześnie to sprawdzę gdzie najbliższy szpital:)

reklama
Ja się wybieram koniec czerwca początek lipca na 2 tygodnie na Mazury to będzie wtedy 33-34 tydzień będziemy jechać przez Warszawę żeby jechać ok 3-4 h dziennie. Nie mogę się już doczekać:)) jakby coś zaczęło się dziać a watpie bo to jeszcze za wcześnie to sprawdzę gdzie najbliższy szpital:)
My z mężem wzięliśmy wtedy torbę na wszelki wypadek :) przypomniało mi się że jak położyłam się na kocu na plaży to wieczorem mnie połamało, dopiero ciepły prysznic dał mi ulgę i naresztę urlopu leżała na leżaku ;)

Do góry