reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Z innej beczki. Wybieracie się może na jakieś wakacje? Dziś stwierdziłam, że muszę gdzieś sobie polecieć bo zwariuje bez wakacji. Myślę, że w 24 tygodniu ciąży chyba będę się wystarczająco dobrze czuła jak teraz nic się nie dzieje by wyruszyć do Grecji czy Hiszpanii oczywiście po konsultacji z ginekologiem. Co myślicie?
Dodam że wylot by był w połowie maja, nie w największe upały.
rfxggzu381pl78d4.png

[emoji192]02.09.2018[emoji192]
Myślę, że jeśli dobrze się czujesz i ginekolog nie bedzie miał nic przeciwko, to jak najbardziej leć i odpoczywaj :) sama bym poleciała gdzieś, ale mój mąż pracuje w branży rowerowej gdzie jest sezon od teraz do lipca więc nie ma szans na urlop :( wymyśliliśmy tyle, że może uda mu się załatwić tydzień urlopu w ostatnim tygodniu czerwca (już sezon jest wtedy troszkę mniejszy) i wtedy pojedziemy nad polskie morze. To będzie już 34-35 tc więc za granicę już się nie odważę, bo nie chciałabym w razie czego trafić do szpitala w obcym kraju :D ale nad polskie morze to myślę, że spoko, jeśli oczywiście będę nadal się dobrze czuła.
Na przyszły rok już planuję Chorwację z dzidziusiem :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Jak masz tylko możliwość i zdrowie na to pozwala, to jedź i odpocznij [emoji4]
Ja się nigdzie nie wybieram, po pierwsze ze względu na maleństwo i mój stan leżący, a po drugie że nas nie stać[emoji23] za dużo wydatków się szykuje związanych z pojawieniem się maleństwa[emoji4] Ale, nie żałuję[emoji16] może za rok się uda[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]
Nas tez nie stac teraz.. ;)

Ja się cieszę że skorzystałam z wakacji w 2016 i 2017 - takie małe wyszumienie się przed założeniem rodziny. 2 lata temu mój zabrał mnie na 10 dni do Barcelony a rok temu na wakacje na wyspy kanaryjskie dokładnie na Fuerteventure. Teraz pewnie nie będzie nas stać na takie drogie wakacje ale myślę nad Chorwacją w przyszłym roku :)
2 trymestr to najlepszy czas na wakacje i relax :happy:

Nie no tak nie mam jeszcze aczkolwiek zdarza mi sie w ostatnim momencie trafic do ubikacji ;) wiec trzymanie moczu tez chyba nie najlepsze bedzie ;) a moze te "uplawy" to od luteiny dopochwowej? Bo nadal musze ja brac 2xdziennie
Ja tez biore luteine 2x dziennie i tez mam biale "uplawy" a konkretnie to po prostu widze jak ta rozpuszczona tabletka po pewnym czasie wyplywa.
Mnie sutki bola od czasu do czasu a czasami bola cale piersi. Dzisiaj akurat boli cala ale tylko jedna :D

Ja biorę nystatynę dopochwowo i zawsze rano jest chwila w której czuję pulta w majtach i to właśnie część tej tabletki wypływa z odrobiną śluzu. Ogólnie upławów nie związanych z tabletką nie zauważyłam a nawet wieczorem mam problem żeby tą tabletkę wsunąć..

Z innej beczki. Wybieracie się może na jakieś wakacje? Dziś stwierdziłam, że muszę gdzieś sobie polecieć bo zwariuje bez wakacji. Myślę, że w 24 tygodniu ciąży chyba będę się wystarczająco dobrze czuła jak teraz nic się nie dzieje by wyruszyć do Grecji czy Hiszpanii oczywiście po konsultacji z ginekologiem. Co myślicie?
Dodam że wylot by był w połowie maja, nie w największe upały.
rfxggzu381pl78d4.png

[emoji192]02.09.2018[emoji192]
Tez o tym myslalam ale nie wiem czy finansowo damy rade przez te nasze remonty.. No zobaczymy :happy: a jesli Twoja ciaza nie jest zagrozona i nie dzieje sie nic zlego + ginekolog wyrazi zgode to nie odmawiaj sobie wakacji :happy:

reklama
Ja tez biore luteine 2x dziennie i tez mam biale "uplawy" a konkretnie to po prostu widze jak ta rozpuszczona tabletka po pewnym czasie wyplywa.
Mnie sutki bola od czasu do czasu a czasami bola cale piersi. Dzisiaj akurat boli cala ale tylko jedna :D
Tez tak wlasnie mam z piersiami,a co do uplawow to rano mam takie wodniste przewaznie z resztkami tabletki i wydaje mi sie ze to od luteiny.

Do góry