reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Też tak mam od 3 dni, tak jakby uklocia w jajnikach [emoji848]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

No takie dziwne uczucie wcześniej były to takie lekkie klucia i o tym czasie miałam owulacje więc myślę że do 3 miesiąca może tak być ale to już 5 miesiąc i dziś kluje bardziej....chociaż teraz cisza.....

Piękne [emoji7] i tak Ci sie udało w takiej cenie taka ilość i widac ze bardzo zadbane [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie wyszło wszystko Ok, dzidziuś się ładnie rozwija, serduszko ładnie bije, szlam mega zestresowana na ta wizytę bo od tyg mnie wszystko boli kręgosłup, te jajniki, troche ukłuje , zaboli, odpukać od 3 dni jest dużo lepiej z moim kręgosłupem - wrócił do żywych, myśle ze każdej z nas inaczej reaguje organizm ale warto to sprawdzić u mnie nie jest to groźny obiaw.
Moje połówkowe mam na 6 kwietnia :) znowu 230zl, jakby zliczyć to na te wszystkie badania poszło nam już ponad tysiąc zł ...

Powiem Ci szczerze, że jakby mi teraz finanse pozwalały to bym zdecydowanie wolała chodzić prywatnie i płacić, mniej się stresować i wiedzieć więcej. Na NFZ czuję się jak kolejna odhaczona pacjentka, a jak zadaje pytania to jakby mu nie pasowało, że mam jakieś pytania...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Poszlam dzisiaj do poloznej podpytac co mysli o tym twardnieniu brzuszka a ona mi kazala wejsc bez kolejki od razu do lekarza mimo ze nie bylam zapisana :happy: czuje sie zaopiekowana :happy2: lekarz koniecznie kazal dalej brac leki, pytal czy jestem juz na l4 i mysle ze gdybym nie byla to zakazalby mi pracy. Nadal mamy zakaz seksu. Powiedzial ze na razie nic wiecej nie zrobimy. Zbadal mi szyjke i sprawdzil czy serduszko bije. Z dzidzia wszystko ok ale mowil ze mam sie obserwowac i jak bede czyms zaniepokojona to za tydzien do kontroli.
Przy okazji zapytalam o skierowanie na badania prenatalne i mi wypisal i jestem juz zapisana na polowkowe na 7 kwietnia :happy:

Ja się zastanawiam czy nie pójść też wczesniej z tym odczuciem twardnienia. Tyle że teraz np. jest ok. Nie jest jakiś super twardy. Czasem tylko takie odczucie napompowania od środka. Więc jeśli odczucie to znika to chyba nie powinnam się martwić?

Ja się zastanawiam czy nie pójść też wczesniej z tym odczuciem twardnienia. Tyle że teraz np. jest ok. Nie jest jakiś super twardy. Czasem tylko takie odczucie napompowania od środka. Więc jeśli odczucie to znika to chyba nie powinnam się martwić?
Ostatnio, jak mi tam twardniał brzuch to po konsultacji lekarz kazał mi wziąć no-spę. I powiem ci, że przeszło. Fakt, że miałam to w okolicach dni, kiedy miałabym mieć miesiączkę.
W szpitalu od razu, jak zgłaszałam "stwardnienie" brzucha to też dawali mi nospe. W domu staram się tego nie brać za dużo, ale w razie nagłej sytuacji...

16uds65gf2i39h6o.png

Powiem Ci szczerze, że jakby mi teraz finanse pozwalały to bym zdecydowanie wolała chodzić prywatnie i płacić, mniej się stresować i wiedzieć więcej. Na NFZ czuję się jak kolejna odhaczona pacjentka, a jak zadaje pytania to jakby mu nie pasowało, że mam jakieś pytania...

Ja tak mam u endokrynologa, co nie powiem jest złe, co się uśmiechnę -złe, co się zapytań-złe , już boje się na niego patrzeć :D mam mega stres jak do niego idę, zanim się nauczę, co mam mówić, jak się zachowywać i jak się na niego patrzeć to zdążę urodzić :D na razie jestem ciemna w tym wszystkim, a on mi nie ułatwia ehm...

Ja teraz pierwszy raz chodzę prywatnie (lekarz polecony )nigdy wcześniej nie byłam prywatnie u gina i powiem Ci ze mam dylemat czy nie zrezygnować bo czuje się jakbym chodziła na fundusz a nawet gorzej niby jest miły ale jakiś taki kuźwa......wkurza.....po prostu drażni mnie jego zachowanie nie czuje się dobrze apowinnam.Jak pytam ocos to miny strzela usg robi zero gadania kończy i pytam czy wszystko ok to mi łaskawie odpowie na fundusz miałam lepiej nie wiem co mnie podkusiło żeby iść prywatnie może to że usg częściej???że więcej się dowiem a tu nic lepiej Niżna fundusz.mam trochę czasu żeby przemyśleć czy do niego jeszcze pójść 4.04 czy zmienić bo jak można płacąc czekać 2 lub 3 godz w kolejce bo sobie facet nie umie pracy zorganizować ....no to się wyglądałam.

Ja tak mam u endokrynologa, co nie powiem jest złe, co się uśmiechnę -złe, co się zapytań-złe , już boje się na niego patrzeć :D mam mega stres jak do niego idę, zanim się nauczę, co mam mówić, jak się zachowywać i jak się na niego patrzeć to zdążę urodzić :D na razie jestem ciemna w tym wszystkim, a on mi nie ułatwia ehm...
Współczuję [emoji852] Najgorzej jest iść, jak potrzebujesz się czegoś dowiedzieć i wyjść z niczym[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
Byłam ostatnio u lekarza rodzinnego po skierowania na badania krwi, żeby troche obciążyć budrzet i się mnie pyta jak tam się czuje i jak u mnie z ta tarczyca to mu mówię, ze dał mi skierowanie do mało sympatycznego endokrynologa :D

Do góry