reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przed ciążą też myślałam że przecież ciężarne mogą grzecznie prosić a nie na siłę się pchać bo są w ciąży. Zmieniłam zdanie odkąd zaczęło to mnie dotyczyć. Z racji że muszę polegiwac i jak jadę na badania szczególnie te na czczo to też PROSIŁAM o wpuszczenie bez kolejki . Ale zauważyłam że jak się prosi to wtedy jest ' a nie za bardzo bo ja się spieszę ', w 15 tygodniu jak prosiłam bez kolejki żeby wejść na krzywa cukrowa to oczywiście też nie bo pani nie ma czasu. Pomimo informacji na drzwiach że panie w ciąży i na krzywa cukrowa bez kolejki. Później rozmawiałam z pielęgniarka i powiedziała mi że to nie można prosić czy pytać tylko trzeba przyjść do pielęgniarek i powiedzieć że się jest w ciąży i wejść na chama.. przykre to ale niestety.. Polacy nie są chętni do tego aby komuś ustąpić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Też na krzywa zamierzam wejść bez kolejki. Ale nie będę pytać ludzi o zgodę, tylko od razu pójdę do pielęgniarek i powiem, że na krzywą w ciąży przyszłam. Nie będę dodatkowej godziny siedzieć w kolejce, a ludzi ta minuta nie zbawi. Mam dobre żyły.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam I zegnam sie czytam was od poczatku jsk tylko dowiedzialam sie o ciazy. Od poniedzialku zaczelam krwawic .poronilam 3 dziecko :( strasznie mi zle. Trzymajcie sie dziewczyny I szczesliwych rozwiazan

Przez aktualizacje uciekł mi wątek sierpniowe mamy prywatnie. Ktoś wie co mogę zrobić? :(

Przez aktualizacje uciekł mi wątek sierpniowe mamy prywatnie. Ktoś wie co mogę zrobić? :(

Co oznacza prywatnie?[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Wrzucam mrożonki do wrzątku na 5 minut i gotowe Hahaha ^^

Właśnie tak zrobiłam :)

edit: Nie doczytałam wcześniejszego postu, ale sens jest taki sam: mrożonka. Zakupy skończył się kilogramem truskawek, no nie mogłam się oprzeć, oraz jogurtem kokosowym dla mła. A co do krewetek, uwielbiam i może po niedzieli sobie zrobię, mniam mniam.

Ja na szybki obiad uwielbiam robisz czarny makaron z krewetkami, serkiem camemer i śmietanka+ pomidorki suszony mmmmmm pycha zajmuje mi to 15 minut najdłużej czekam na makaron :)
Podasz dokładny przepis? Bo brzmi pysznie :) głównie chodzi mi o to jak przygotowujesz krewetki, bo nigdy nie robiłam. I czy kupujesz je mrożone?

p19u43r85mf3dc6h.png

Kupuje makaron czarny, serek camember , śmietanę 30% i pomidory suszone w słoiczku a i krewetki, krewetki wrzucam na wrzątek ma 5 minut ( mrożone ) między czasie wrzucam na patelnie pokrojone pomidory, serek i 3/4 śmietany czekam aż się roztopi serek, dodaje krewetki, wczesniej ściągam z nich ogonki (skorupę), wrzucam, mieszam minutę i gotowe, szybko smacznie i zdrowo, pierwszy raz jadłam w makaroniarni :) koniecznie czarny makaron !

Kupuje makaron czarny, serek camember , śmietanę 30% i pomidory suszone w słoiczku a i krewetki, krewetki wrzucam na wrzątek ma 5 minut ( mrożone ) między czasie wrzucam na patelnie pokrojone pomidory, serek i 3/4 śmietany czekam aż się roztopi serek, dodaje krewetki, wczesniej ściągam z nich ogonki (skorupę), wrzucam, mieszam minutę i gotowe, szybko smacznie i zdrowo, pierwszy raz jadłam w makaroniarni :) koniecznie czarny makaron !
Brzmi pysznie[emoji16]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
Brzmi pysznie[emoji16]

16uds65gk16dflk6.png
I smakuje rewelacyjnie, lekko wchodzi, na początku ciąży jako obiad tylko to jadłam bo miałam wstręt do mięsa i tłustego, a to mi bardzo dobrze wchodziło, znalazłam fotę

Załączniki

• 2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
    2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
    120,5 KB · Wyświetleń: 307
Ostatnia edycja:
Do góry