reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My komodę już mamy. Kupiliśmy zanim dowiedzieliśmy się o ciąży z takim planem, ze się kiedyś przyda. Łóżeczko mamy po wszystkich dzieciach z rodziny - takie które kiedy zrobił mój dziadek i właśnie musimy kupić fotel. A myślicie, ze bujaczek przyda się już od początku czy mogę go sobie zostawić „na pozniej”?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hahahaha ja dziś też leżaczki bujaczki oglądałam ale na olx bo nowego nie kupię. Czy przydatny? Wydaje mi sie ze tak. Wiecznie maluszek w lozku nie moze lezec a tak to chocoaz bedzie przy mnie podziwiac otaczajacy go swiat :)

Ja bujaczek zostawiam na dalszy etap...z doświadczenia koleżanek wiem, że na początku nie używały [emoji4] Na pewno kupię za to kokon, bo to fajna sprawa.

16uds65gk16dflk6.png

Patrząc na bratanka to leżaczek bujaczek im się bardzo przydał. Użytkuje się go od iluś tam kg, teraz nie pamiętam dokładnie, ale oni używali gdzieś od 2-3 miesiąca (?). Generalnie to są różne opinie, bo nie można też trzymać tam dziecka non stop [emoji14] bo ułożenie kręgosłupa itp. Ale chyba jest przydatny żeby wziąć dziecko ze sobą np do innego pomieszczenia :)

p19u43r8yerdtwen.png

Patrząc na bratanka to leżaczek bujaczek im się bardzo przydał. Użytkuje się go od iluś tam kg, teraz nie pamiętam dokładnie, ale oni używali gdzieś od 2-3 miesiąca (?). Generalnie to są różne opinie, bo nie można też trzymać tam dziecka non stop [emoji14] bo ułożenie kręgosłupa itp. Ale chyba jest przydatny żeby wziąć dziecko ze sobą np do innego pomieszczenia :)

p19u43r8yerdtwen.png
Zgadzam się z Tobą w 100%[emoji4] Wszystko zależy od rodziców. W przypadku moich znajomych fizjoterapeuta odradzał [emoji4] tyle wiem [emoji4] Takie bujaczki, z drugiej strony, są super w późniejszym etapie, jeśli chodzi o karmienie[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

No i super :) teraz tez wykreśliłam na dobre z tej listy ten kosz Mojżesza. Taki leżaczek bujany bardziej się przyda. A na kokon/otulacz tez już patrzyłam i rzeczywiście przyda się, bo uniwersalny do różnych zastosowań :)

A przewijak kupujecie taki osobny wolnostojący czy taki nakładany na łóżeczko? Bo w ikea widziałam taki najzwyklejszy przewijak za 70 zł z półką na dole żeby można było sobie tam w koszyczku poukładać akcesoria wszystkie niezbędne do pielęgnacji.

oar8flw1mdp5ujvp.png

No i super :) teraz tez wykreśliłam na dobre z tej listy ten kosz Mojżesza. Taki leżaczek bujany bardziej się przyda. A na kokon/otulacz tez już patrzyłam i rzeczywiście przyda się, bo uniwersalny do różnych zastosowań :)

A przewijak kupujecie taki osobny wolnostojący czy taki nakładany na łóżeczko? Bo w ikea widziałam taki najzwyklejszy przewijak za 70 zł z półką na dole żeby można było sobie tam w koszyczku poukładać akcesoria wszystkie niezbędne do pielęgnacji.

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja chcę kupić komodę z przewijakiem[emoji4] Nie mam za wiele miejsca na upakowanie ciuszków, więc to byłoby idealne [emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja chyba nakładany na łóżeczko, ewentualnie komodę. Na pewno nie wolnostojący, bo szkoda mi miejsca :)

p19u43r8yerdtwen.png

W Ikei są świetne organizery zaczepiane przy łóżeczku lub przewijaku, 4 szt plus dwa wieszaczki za 19.99. to mój must have jak na razie :) meble zaadaptuje te, co mam, dwa lata temu je pomalowałam bo już nie mogłam patrzeć na olchę miodową ;) kupimy tylko łóżeczko i chyba komodę z przewijakiem właśnie :) fotel do karmienia już do mnie jedzie, bo zazyczylam go sobie w ramach prezentu urodzinowego :))

p19ugox1xy9dlkqw.png

reklama
U mnie ciąża przebiega spokojnie bez żadnych wymiotow jedynie to brak apetytu, waga spada w dół już 6,5 kg ...
My z mężem znaleźliśmy 2w1 bujaczek i krzesełko do karmienia, zastanawiamy się czy to brać.

Do góry