reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi lekarz radził spacerować wieczorami (jak na razie pogoda nie sprzyja spacerkom), w łóżku nie czytać ani nie oglądać TV. Szczerze mówiąc oglądam film przed zaśnięciem i nie umiem z tego zrezygnować. Poza tym jak się budzę w nocy to czuję straszne pragnienie, a później latam do łazienki echh.. i jak tu spać
Tylko, że ja muszę leżeć. Przynajmniej jeszcze miesiąc. Więc pewnie dlatego też mam takie problemy, nie męczę się [emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Ja nad wozkiem juz myślę od jakiegos czasu i podoba mi sie kilka. Decyzja bedzie trudna, ale wstrzymuje sie chociaz do czerwca bo chce zeby gwarancja trwala jak najdluzej. Ewentualnie wczesniej jak trafie gdzies jakas promocje

g0ef27n.png
[/url]

j775sbc.png
[/url]

Wpadłam na chwilę, żeby powiedzieć dobranoc.
Co do leżaczek ja mam z fisherera. Kupiony 7lat temu. Używały moje dzieci, dzieci mojego brata, teraz używa synek koleżanki a leżaczek wygląda jak nowy. Materiał nic nie spłowiał, nic się. Nie pruje, nie mechaci. Szczerze mogę polecić używany można za 120-130zl kupić.

Ja jak byłam na prenatalnych to dostałam dwa zdjęcia i to w dodatku takie, na których prawie nic nie widać :( ale lekarz miał jakiś słaby sprzęt...
Jak będę miała wizytę w kwietniu to mam nadzieję, że będą lepsze fotki :)
A jak Wasze samopoczucie Dziewczynki? Męczą Was jeszcze jakieś dolegliwości czy cieszycie się drugim trymestrem? Ja już powoli przestaję wymiotować, więc powoli zaczynam wychodzić z domu :)
Ja nie mam mdłości już od 2 tygodni, czuję się bardzo dobrze, tylko ciągle bym coś jadła :D

p19u43r8yerdtwen.png

Mam podobnie, schylę się czy coś i pozamiatane.

Wiecie co? No to już jest paranoja, oglądam sobie leżaczki bujaczki i zalazłam egzemplarz za 1000zł, ja się pytam: za co tyle forsy?
Pewnie za to, że jest modny ;) i można się pochwalić nim na instagramie :) tak jak innymi drogimi wózkami, zabawkami, mebelkami itp.

p19u43r8yerdtwen.png

Ja aż z ciekawości zaczęłam przeglądać te leżaczki bujaczki na Internecie, bo jest to moja 1wsza ciąża i niebardzo jestem obeznana co będzie najpotrzebniejsze w pokoiku dla dzidzi.
Ale juz wiem, ze to trafia na moja listę na pewno :)

A oprócz łóżeczka, przewijaka, komody na ciuszki, fotela jakiegoś żeby był do siedzenia dla mamusi i karmienia polecacie coś jeszcze niezbędnego do takiego kącika dla malucha?
Bo czytałam coś o jakimś koszu Mojżesza, ale nie wiem w sumie czy to będzie potrzebne? Jeśli już dziecko miałoby taki leżaczek odjazdowy [emoji16]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja aż z ciekawości zaczęłam przeglądać te leżaczki bujaczki na Internecie, bo jest to moja 1wsza ciąża i niebardzo jestem obeznana co będzie najpotrzebniejsze w pokoiku dla dzidzi.
Ale juz wiem, ze to trafia na moja listę na pewno :)

A oprócz łóżeczka, przewijaka, komody na ciuszki, fotela jakiegoś żeby był do siedzenia dla mamusi i karmienia polecacie coś jeszcze niezbędnego do takiego kącika dla malucha?
Bo czytałam coś o jakimś koszu Mojżesza, ale nie wiem w sumie czy to będzie potrzebne? Jeśli już dziecko miałoby taki leżaczek odjazdowy [emoji16]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja kupowałam leżaczek bujaczek dla bratanka, nie pamiętam dokładnie jaki, ale jakiś taki w okolicach 250 zł. Super się sprawdził, być może teraz my go odziedziczymy, a jak nie to pewnie będziemy mieć podobny.
Ja kosza mojżesza raczej kupować nie będę, owszem fajnie on wygląda, ale wydaje mi się to zbędny bajer. Dziecko można odłożyć czy to właśnie do bujaczka, do łóżeczka, czy do takiego kokona czy nie wiem jak to się nazywa :D
Z obowiązkowych rzeczy do pokoju to kupujemy łóżeczko, mebelki (komodę, szafę i jakis regał na zabawki), przewijak i to chyba tyle.

p19u43r8yerdtwen.png

reklama
Do góry