reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W piątek mam wizytę, a dzisiaj byłam na badaniach krwi. Zapłaciłam tylko aż 160zł ! Ale co zrobić. Chyba nawet jakbym szła na NFZ,to i tak więszkość badań nie byłaby refundowana.
A jak Wasza samopoczucie w ciąży? Aktualnie teraz ? Bo u mnie teraz żadnych objawów ciąży i nakręcam się,że to źle wróży ;//

reklama
W piątek mam wizytę, a dzisiaj byłam na badaniach krwi. Zapłaciłam tylko aż 160zł ! Ale co zrobić. Chyba nawet jakbym szła na NFZ,to i tak więszkość badań nie byłaby refundowana.
A jak Wasza samopoczucie w ciąży? Aktualnie teraz ? Bo u mnie teraz żadnych objawów ciąży i nakręcam się,że to źle wróży ;//
Ty za badania placilas?? Ja chodzę prywatnie do ginekologa ale badań płatnych nie mam

Im mniejsza roznica wieku miedzy dziecmi, tym napewno trudniej na poczatku, ale pozniej dzieci sie razem bawia, maja fajny kontakt. Jak roznica jest spora, czasem trzeba wielu lat, aby sie zatarla i mlodsze doroslo;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie... jestem ciekawa jak u nas to będzie... za późno zdecydowałam się na drugie dziecko. Gdyby nie mój to chyba zostałoby przy jednym.

Ja mam 26 urodziny 10.08 a córka jest z końca września i będzie miała 8 lat :)
A termin porodu wychodzi mi gdzieś na 23.08 :)

A które badania miały by być nierefundowane?

gannyx8dsoycbms0.png

Pralinka92 dobrze, że plamienia już ustają. Będzie dobrze.

Prymulkax, że też tacy lekarze pracują w szpitalu Będziecie sobie robić też badania genetyczne?

Gola84 za to córka będzie trochę mamusiować [emoji1] też fajnie.

Gratuluję udanych wizyt i powodzenia dzisiaj na kolejnych wizytach.

Tak mi zrobiliście smak na placki ziemniaczane, że też dziś zrobię [emoji16]

@Garnetka88 - Powodzenia dzis!
Zle samopoczucie powinno niedługo ustac, zaraz konczysz pierwszy trymestr :)

Poszlam wczoraj ma zajecia z jogi niedaleko mnie. Ogólnie jest deficyt zajec dla kobiet w ciazy, a jak juz sa to w południe. W kazdym razie zarazykowalam i poszlam na joge "dla normalnych" :) i jestem mile zaskoczona. Instruktorka zapytala osoby ktore przyszly pierwszy raz, tak jak ja czy mamy dyskopatie, powiedzialam ze dyskopatii nie mam ale mam ciaze. Ucieszyla sie, stwierdzila ze ciaza jest wskazana, dopytala o to w ktorym jestem tygodniu, jaki jest moj stan zdrowia i samopoczucie, a potem poszczegolne cwiczenia dostosowywala dla mnie i jeszcze jednej dziewczyny, a grupa robila swoje wersje bez ograniczen. Caly czas dogladala i dbala o to zeby nie robic nieskazanych w ciazy pozycji, naprawde bardzo kompetentna i wsluchujaca sie w grupegrupę prowadzaca. Wrocilam do domu pelna energii, nie przysypialan na kanapie, po prostu super sie czulam. Bardzo polecam :)

Super!Bardzo fajna instruktorka. :tak: Ćwiczenia w ciąży są wskazane, mają sporo plusów :) Ja ćwiczyłam przed i zamierzam tak długo ile tylko będę potrafiła.

Co do różnicy wieku to u mnie też 7 lat będzie w sierpniu. Syn jest z 18tego ;) Ale wiecie co? Z doświadczenia wiem, że z tym kontaktem, przywiązaniem rodzeństwa itd itp bywa naprawdę różnie. Chyba to bardziej zależy od wychowania i oczywiście charakterów. Nie przemawia do mnie posiadanie drugiego dziecka bo by wypadało akurat teraz ;) Będzie dobrze, starsze dzieci trochę nam pomogą, coś podadzą, przyniosą ;) nauczą się odpowiedzialności...

Ja miałam robione dziś anty-TPO, to dla osób chorób z tarczycą, prolaktynę, CMV. I jeszcze dwa badania aby sprawdzić ryzyko poronień. A pozostałe badania jak morfologia, różyczka , hiv,to mam na skierowanie.

reklama
Moja córka w sierpniu będzie już miala 7 lat i 6 miesięcy (jest z lutego) różnica duża, miałam inne plany ale może rzeczywiście tak będzie łatwiej. Mała już jest pomocna i wyrozumiała na moje leniestwo w ciąży ;)

Do góry