reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super!Bardzo fajna instruktorka. :tak: Ćwiczenia w ciąży są wskazane, mają sporo plusów :) Ja ćwiczyłam przed i zamierzam tak długo ile tylko będę potrafiła.

Co do różnicy wieku to u mnie też 7 lat będzie w sierpniu. Syn jest z 18tego ;) Ale wiecie co? Z doświadczenia wiem, że z tym kontaktem, przywiązaniem rodzeństwa itd itp bywa naprawdę różnie. Chyba to bardziej zależy od wychowania i oczywiście charakterów. Nie przemawia do mnie posiadanie drugiego dziecka bo by wypadało akurat teraz ;) Będzie dobrze, starsze dzieci trochę nam pomogą, coś podadzą, przyniosą ;) nauczą się odpowiedzialności...

Ja też jestem takiego zdania :) każda różnica ma swoje plusy i minusy :) córka bardzo się cieszy ze będzie miała rodzenstwo i mi też będzie łatwiej bo będę mogła się skupić na maluszku a córka jest samodzielną i zajmie się sobą i jak trzeba to mamie pomoże :)

reklama
Po wielkich trudach z dostaniem się do lekarza, wizji tego, że na badania będę musiała jechać ponad 100km w jedną stronę (nawet nie chce mi się liczyć ile dokładnie), udało się. Idę dziś na prenatalne w moim mieście. Ktoś zrezygnował i termin się zwolnił [emoji1][emoji1][emoji1]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Po wielkich trudach z dostaniem się do lekarza, wizji tego, że na badania będę musiała jechać ponad 100km w jedną stronę (nawet nie chce mi się liczyć ile dokładnie), udało się. Idę dziś na prenatalne w moim mieście. Ktoś zrezygnował i termin się zwolnił [emoji1][emoji1][emoji1]

f2w3flw1cbdbspns.png

Czekamy na wieści :)

Pralinka, to prawda. Rozni ludzie maja rozne priorytety w zyciu. Ja w koncu czuje spokoj i szczescie. Zanka- ja tam mowie moga byc nawet trojaczki, wazne, ze zdrowe[emoji38]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To mój był rozwodnikiem a ja panna :)
Syna z pierwszego związku mam. W październiku 2015 zaczęłam być z moim już teraz mężem. W listopadzie 2015 zamieszkaliśmy razem. O ciąży dowiedziałam się w grudniu 2017 roku , czyli już dwa lata razem, a końcem grudnia się pobieraliśmy :)
U nas początki były szybkie, a potem takim to normalnym tempem szło.
Tzn ja chciałam zajść w ciążę jeszcze końcem 2016 roku. Ale mój mąż nie chciał z bo że syn za mały (wtedy ledwo ponad 2 lata) i jeszcze żebyśmy mu czas poświęcili a na drugie jeszcze przyjdzie czas

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Jaka jest albo jaka będzie u Was różnica między rodzeństwem? Bo u mnie 10 lat i tak sobie myślę że będę miała dwóch jedynakow [emoji6][emoji6][emoji6]
4 lata i miesiąc.
Ale między mną , a moją siostrą jest 10 lat różnicy. I jesteśmy bardzo zżyte ze sobą i się świetnie dogadujemy.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

4 lata i miesiąc.
Ale między mną , a moją siostrą jest 10 lat różnicy. I jesteśmy bardzo zżyte ze sobą i się świetnie dogadujemy.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
To chyba wiek nie ma nic do tego, ja z moim o 6 lat starszym bratem nigdy nie mogłam się dogadać. A nie raz się słyszy, o starszym bracie broniącym siostry. Ważne jak są dzieci chowane moim zdaniem. Jedne skończą za sobą w ogień inne się w ten ogień rzucą nawzajem.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
To mój był rozwodnikiem a ja panna :)
Syna z pierwszego związku mam. W październiku 2015 zaczęłam być z moim już teraz mężem. W listopadzie 2015 zamieszkaliśmy razem. O ciąży dowiedziałam się w grudniu 2017 roku , czyli już dwa lata razem, a końcem grudnia się pobieraliśmy :)
U nas początki były szybkie, a potem takim to normalnym tempem szło.
Tzn ja chciałam zajść w ciążę jeszcze końcem 2016 roku. Ale mój mąż nie chciał z bo że syn za mały (wtedy ledwo ponad 2 lata) i jeszcze żebyśmy mu czas poświęcili a na drugie jeszcze przyjdzie czas

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja juz bylam przekonana, ze bede zawsze sama. Mega blokada i wgl czasu brak. Jedna praca, druga w miedzyczasie. Jedna podyplomowka druga, trzecia. I malo pomocy, bo moj tata kierowca ciagle w trasie, mamy nie mam. I najzwyczajniej nie mialam na nic sily ani czasu, a w domu male dziecko. No i w koncu jak grom z jasnego nieba;) Rowniutkie pol roku bycia naszego razem;)a tu taaaakie zmiany. Ciesze sie. I doceniam bardzo to co mam. Czekalam dlugo na to. Szczescia duzo Wam zycze!:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry