reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super!Bardzo fajna instruktorka. :tak: Ćwiczenia w ciąży są wskazane, mają sporo plusów :) Ja ćwiczyłam przed i zamierzam tak długo ile tylko będę potrafiła.

Co do różnicy wieku to u mnie też 7 lat będzie w sierpniu. Syn jest z 18tego ;) Ale wiecie co? Z doświadczenia wiem, że z tym kontaktem, przywiązaniem rodzeństwa itd itp bywa naprawdę różnie. Chyba to bardziej zależy od wychowania i oczywiście charakterów. Nie przemawia do mnie posiadanie drugiego dziecka bo by wypadało akurat teraz ;) Będzie dobrze, starsze dzieci trochę nam pomogą, coś podadzą, przyniosą ;) nauczą się odpowiedzialności...

Ja też jestem takiego zdania :) każda różnica ma swoje plusy i minusy :) córka bardzo się cieszy ze będzie miała rodzenstwo i mi też będzie łatwiej bo będę mogła się skupić na maluszku a córka jest samodzielną i zajmie się sobą i jak trzeba to mamie pomoże :)

reklama
Po wielkich trudach z dostaniem się do lekarza, wizji tego, że na badania będę musiała jechać ponad 100km w jedną stronę (nawet nie chce mi się liczyć ile dokładnie), udało się. Idę dziś na prenatalne w moim mieście. Ktoś zrezygnował i termin się zwolnił [emoji1][emoji1][emoji1]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Po wielkich trudach z dostaniem się do lekarza, wizji tego, że na badania będę musiała jechać ponad 100km w jedną stronę (nawet nie chce mi się liczyć ile dokładnie), udało się. Idę dziś na prenatalne w moim mieście. Ktoś zrezygnował i termin się zwolnił [emoji1][emoji1][emoji1]

f2w3flw1cbdbspns.png

Czekamy na wieści :)

Pralinka, to prawda. Rozni ludzie maja rozne priorytety w zyciu. Ja w koncu czuje spokoj i szczescie. Zanka- ja tam mowie moga byc nawet trojaczki, wazne, ze zdrowe[emoji38]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To mój był rozwodnikiem a ja panna :)
Syna z pierwszego związku mam. W październiku 2015 zaczęłam być z moim już teraz mężem. W listopadzie 2015 zamieszkaliśmy razem. O ciąży dowiedziałam się w grudniu 2017 roku , czyli już dwa lata razem, a końcem grudnia się pobieraliśmy :)
U nas początki były szybkie, a potem takim to normalnym tempem szło.
Tzn ja chciałam zajść w ciążę jeszcze końcem 2016 roku. Ale mój mąż nie chciał z bo że syn za mały (wtedy ledwo ponad 2 lata) i jeszcze żebyśmy mu czas poświęcili a na drugie jeszcze przyjdzie czas

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Jaka jest albo jaka będzie u Was różnica między rodzeństwem? Bo u mnie 10 lat i tak sobie myślę że będę miała dwóch jedynakow [emoji6][emoji6][emoji6]
4 lata i miesiąc.
Ale między mną , a moją siostrą jest 10 lat różnicy. I jesteśmy bardzo zżyte ze sobą i się świetnie dogadujemy.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

4 lata i miesiąc.
Ale między mną , a moją siostrą jest 10 lat różnicy. I jesteśmy bardzo zżyte ze sobą i się świetnie dogadujemy.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
To chyba wiek nie ma nic do tego, ja z moim o 6 lat starszym bratem nigdy nie mogłam się dogadać. A nie raz się słyszy, o starszym bracie broniącym siostry. Ważne jak są dzieci chowane moim zdaniem. Jedne skończą za sobą w ogień inne się w ten ogień rzucą nawzajem.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
To mój był rozwodnikiem a ja panna :)
Syna z pierwszego związku mam. W październiku 2015 zaczęłam być z moim już teraz mężem. W listopadzie 2015 zamieszkaliśmy razem. O ciąży dowiedziałam się w grudniu 2017 roku , czyli już dwa lata razem, a końcem grudnia się pobieraliśmy :)
U nas początki były szybkie, a potem takim to normalnym tempem szło.
Tzn ja chciałam zajść w ciążę jeszcze końcem 2016 roku. Ale mój mąż nie chciał z bo że syn za mały (wtedy ledwo ponad 2 lata) i jeszcze żebyśmy mu czas poświęcili a na drugie jeszcze przyjdzie czas

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja juz bylam przekonana, ze bede zawsze sama. Mega blokada i wgl czasu brak. Jedna praca, druga w miedzyczasie. Jedna podyplomowka druga, trzecia. I malo pomocy, bo moj tata kierowca ciagle w trasie, mamy nie mam. I najzwyczajniej nie mialam na nic sily ani czasu, a w domu male dziecko. No i w koncu jak grom z jasnego nieba;) Rowniutkie pol roku bycia naszego razem;)a tu taaaakie zmiany. Ciesze sie. I doceniam bardzo to co mam. Czekalam dlugo na to. Szczescia duzo Wam zycze!:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry