reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Odnośnie bólu gardła mi w pierwszej ciąży polecono wodny 1% roztwor fioletu. ( do kupienia w aptece).
Osusza gardło i zabija bakterie.
Tylko że trzeba patyczkiem posmarować gardło co przy mdłosciach bywa dość trudne;)

reklama
Myślę że powinnaś powtórzyć badania. I zabezpieczyć się tamponem w nocy przed oddaniem moczu. Pisałam już wcześniej o tym że kobiety w ciąży więcej wydzielaja śluzu a on psuje wyniki. Wieczorem się umyj, załóż tampon, rano jeszcze raz umyj i oddaj środkowy mocz. Powinno być ok

Dziekuje Ci:)
Tak jutro zrobie:)

Na malym. Zakładam ze na zasiłek macierzyński nie mam co liczyć?

I tak zamierzam w sumie pracować - liczę ze się dogadam ze zleceniodawca i będę na pół etatu przez jakiś czas po prostu.

O ile kojarzę to weszły jakiś czas temu takie zmiany, że na małym zusie po opłaceniu składki zdrowotnej z zasiłku macierzyńskiego zostaje jakieś kilkanaście zł miesięcznie :( ale na 100% nie jestem pewna, musisz się doorientować z tym.

Ja już 5 rok na DG jestem, więc na pełnym zusie, ale nie mam jeszcze żadnego wyobrażenia o tym ile posiedzę z bobasem, co potem z nim zrobię. Niestety w mojej branży wiem, że nie dam rady pracować i jednocześnie opiekować się dzieckiem
Mąż ma taką samą pracę, też na DG, chyba jakieś dyżury będziemy ustalać [emoji16]

Nie masz szansy przejść na umowę i zamknąć/zawiesić DG?

8une3e3kck8m6mea.png

Ale naskrobałyście dziewczyny :D

Wszystkim, które miały teraz wizyty, gratuluję udanych wizyt :)
Widzę, że chłopaczki na razie dominują :D (u mnie też najprawdopodobniej synek)

Ja 500+ nie dostanę bo to pierwsze dziecko, a dochody mamy "za wysokie" :p
Powiedzcie mi z tym becikowym dochód nie może przekroczyć tych prawie 2000 zł na osobe ale biorąc pod uwagę już dzieciątko? Tzn jeśli to będzie nasze pierwsze dziecko to aby dostać becikowe nie możemy zarabiać więcej niż 4000 czy 6000? :)

Dzisiaj odebrałam wyniki z laboratorium i niepokoi mnie wynik moczu. A dokładniej bialko 0,15. (Norma to wynik ujemny). Oprócz tego liczne bakterie.
Co myślicie?
Z białkiem to Ci nie powiem, ale z bakteriami to dobrze powtórzyć badanie. Mi ostatnio wyszła szalona liczba bakterii, lekarz kazał powtórzyć i inaczej pobrać próbkę (założyć tampon, podmyć się, środkowy strumień moczu) i wynik wyszedł ok.

8une3e3kck8m6mea.png

Ale naskrobałyście dziewczyny :D

Wszystkim, które miały teraz wizyty, gratuluję udanych wizyt :)
Widzę, że chłopaczki na razie dominują :D (u mnie też najprawdopodobniej synek)

Ja 500+ nie dostanę bo to pierwsze dziecko, a dochody mamy "za wysokie" [emoji14]
Powiedzcie mi z tym becikowym dochód nie może przekroczyć tych prawie 2000 zł na osobe ale biorąc pod uwagę już dzieciątko? Tzn jeśli to będzie nasze pierwsze dziecko to aby dostać becikowe nie możemy zarabiać więcej niż 4000 czy 6000? :)
Dziecko też się liczy, więc 6000 zł, bez kilku złotówek :)

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry