czarna_jagoda
Fanka BB :)
Właśnie dostałam telefon ze lekarz chory i wizyta przełożona na 31.01. [emoji52]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już musiałam dwa razy oddać za dwa miesiące bo raz się zdążyło że mąż zarobił więcej niż normalnie i coś przekroczyło. Mi też przy składaniu nic nie mówili ale jak kazali oddać dopiero się dowiedziałam więc jeśli o to to trzeba się pilnować jak się otrzymuje jakieś świadczenia żeby nie przekroczyło tego progu.Hmm, ja gdy składała to mi nikt nic takiego nie mówił.
Z racji ze dopiero założyłam dg musiałam dać oświadczenie ile zarobiłam w pierwszym pełnym miesiącu. I tyle.
Nie lata się co miesiąc [emoji6] raz składasz i jest przyznane na cały rok i po roku.znowu oświadczenie o dochodach jeśli się zmieniły [emoji5]
O ja też na DG od niedawna i jeszcze się nie oriemtowalam jak to z macierzyńskim wygląda.
Wiedzą od samego początku ...i bardzo sie cieszą...głównie starszy bo rozumie Czuje się różnie, ale panikuje tak jakby to była moja pierwsza ciąża.Cześć Jak się czujesz? Chłopaki już wiedzą, że się szykuje nowy członek rodziny?
Jak jesteś na małym zusie, to na macierzyńskim masz jeszcze gorzej niż źle ... Jesteś na małym, czy już na pełnym zusie?
To w jakim wieku jesr synek? :-)CZEŚĆ!
Jestem Gabriela, Mama Mikołaja, mam 25. lat i pod sercem drugiego prawdopodobnie syneczka (USG prenatalne na to wskazało), termin porodu na 01.08.2018. Mogę do Was dołączyć?
Myślę że powinnaś powtórzyć badania. I zabezpieczyć się tamponem w nocy przed oddaniem moczu. Pisałam już wcześniej o tym że kobiety w ciąży więcej wydzielaja śluzu a on psuje wyniki. Wieczorem się umyj, załóż tampon, rano jeszcze raz umyj i oddaj środkowy mocz. Powinno być okDzisiaj odebrałam wyniki z laboratorium i niepokoi mnie wynik moczu. A dokładniej bialko 0,15. (Norma to wynik ujemny). Oprócz tego liczne bakterie.
Co myślicie?