Ja brałam duphaston do 8tyg, najpierw 2x1 a pózniej jak miałam plamienie to zwiekszona dawka na 3x1. Mam tez za sobą poronienie wiec była dana profilaktycznie, badań na progesteron nie miałam. Od ostatniej wizyty tj. 2.01 już nie biorę. Wizytę mam co 3tyg, kolejna w czwartek i już tez świruje, czym blizej tym bardziej sie martwię [emoji3] a co do sprawdzania majtek w łazience to myślałam ze tylko ja jestem taka szajbuska, sprawdzam za każdym razem dokładnie, nic mi nie umknie [emoji23][emoji23][emoji23]
reklama
D
Deleted member 178340
Gość
Ano musisz, ja mam dzień po Tobie i też już niecierpliwie czekam, ale postanowiłam, że jak już na tej wizycie będzie dobrze to przestaje się stresować. Już dość wysoki tydzień będzie by sobie odpuścić czarne myśli, zacznę też już kompletować rzeczy dla maluszka bo będę mieć więcej czasu. [emoji1]Dziękuję za odpowiedzi, to czekanie na wizytę jest po prostu okropne. Im bliżej wizyty (1 luty) tym bardziej panikuje, muszę się wyluzowac jakoś...
Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Nie tylko Ty :-/ ja też nie spałam:-( dopiero po 3 usnelam. Nic gorszego nie ma jak chore i marudzace przez to dziecko.Pewnie wszyscy spia tylko ja nie moge
oliwiapatrycja
Uff, udało się mi nadrobić czytanie wczoraj przespałam cały dzień, już od piątku zaczęła mi bardzo boleć głowa i oczy, wczorajszy dzień to sen przerywany wymiotowaniem :/ dziś już chyba będzie lepiej bo wstałam bez bólu.. może to z odstawienia kawy.. przed ciążą piłam dziennie 9 łyżeczek, teraz jedna mała kawa z 1 łyżeczki, trudno wyjść z nałogu a ciśnienie mam dosyć wysokie, najczęściej około 149/94 mniej więcej. W czwartek miałam wizytę, dzidźka wg usg 9+5, a wg om 9+6, więc teoretycznie super ale CRL podano równo 2 cm, czytałam normy i wydaje się, że nieco malutki ten mój ludek :/ trochę mnie to martwi. Z tego powodu przełożyłam już USG prenatalne o tydzień do przodu żeby przypadkiem nie było za wcześnie bo czeka nas wyprawa na to USG jakieś 120 km w jedna stronę [/QUO
A dzidzią się nie martw, każde rośnie w swoim tempie. Tez się bałam że moja za mała jest w 11 tygodniu miała 4,2 cm,mój synek w tym tygodniu miał już wtedy 4,9 cm, czytałam ze inne juz po 5 cm. Tez miałam myśli że za mała i wogole ale na kolejnym usg jak teraz byłam po 1,5 tygodnia od poprzedniej wizyty, dzidzia narobiła bardzo szybko i z 4,2 urosła juz do 7 cm, tak dużo że według usg wychodzi teraz na starszą.
Moniana
Zaangażowana w BB
Dziękuję oliwiapatrycja za pocieszenie :* odkopię jeszcze usg córki i sobie porównam ale Twoje bobo faktycznie baaardzo szybko nadrobiło super, może i nam się uda póki co mama najszybciej przyrasta aplikacje nie są dla mnie łaskawe kiedy wpisuję wagę sprzed ciąży i teraźniejszą +2 kg
Thisjuss, wiem co czujesz, ja wczoraj próbowałam ratować się paracetamolem (ale i tak szybko go zwracałam) i okładami chłodzącymi na czoło apapu ale tak naprawdę dopiero jak przespałam cały dzień i noc przeszło :/
Thisjuss, wiem co czujesz, ja wczoraj próbowałam ratować się paracetamolem (ale i tak szybko go zwracałam) i okładami chłodzącymi na czoło apapu ale tak naprawdę dopiero jak przespałam cały dzień i noc przeszło :/
oliwiapatrycja
Jak nie przejdzie zawsze można apap wziąć. W ciąży chyba można go braćDzien dobry nadrobilam kilka stron, juz jestem na bieżąco. Mnie dzis męczy okropny bol głowy, nie wiem jak sobie z nim poradzić
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama