reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No co Wy, w śniadaniówce obok trendów makijażowych, ćwiczeń na jędrne pośladki, sałatek z jarmużu, poronienia? [emoji16]

Taki mamy świat, pełen hipokryzji.

My akurat o ciąży powiedzieliśmy wczas rodzinie, rodzina wiadomo cieszyła się i powiedziała dalej... Znajomi najbliżsi przy okazji się dowiadują. Nie chwalimy się w necie tym nigdzie, to nasze intymne wydarzenie. Stwierdziliśmy, że tragedia może zdarzyć się i w 2 miesiącu i w 8 miesiącu, albo przy porodzie... Osobiście nie mam problemu z komunikowaniem trudniejszych rzeczy. Nie wiem co prawda jakbym się zachowała w przypadku tfu tfu poronienia, ale wyszłam z założenia, że mimo wszystko warto powiedzieć, spodziewałam się, że gorzej będę znosić pierwsze tygodnie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...

p19ugox1xy9dlkqw.png
Ja mam luteinę i duphaston, takie dmuchanie na zimne, ale przed ciążą miałam badany progesteron i miałam niski.

Myślę, że jeśli nie miałaś problemu z zajściem w ciążę, długimi miesiączkami, a teraz nie masz plamień, to luteina nie jest konieczna. Jak zaczną się plamienia, to pewnie dostaniesz :)

8une3e3kck8m6mea.png

Mi przepisano 2 opakowania duphastonu w zeszłym tygodniu ponieważ miałam jednorazowe plamienie i też nie miałam badanego poziomu progesteronu

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...

p19ugox1xy9dlkqw.png
Mi przypisal lekarz przez plamienia. Nigdy nie miałam badanego progesteronu. Zamierzam to zrobić gdy przestanę karmić i wrócę na zwyczajne tory.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Tak próbowałam ale żadne mi mięso nie wchodzi:-) Z synkiem w ciąży np mięso jadłam bez problemu,jak zresztą wszystko . A teraz wielu rzeczy nie mogę jeść
U mnie podobnie, na sama myśl o miesie czy jego widoku lub zapachu robi mi sie niedobrze.Narazie mam etap jogurtów naturalnych, pasztetu ale domowej roboty, serkow z rzodkiewka lub szczypiorkiem, pączków i dużej z grzybami z barszczem:). 2 lutego usg 3d.OMG jak to dlugo....

Mi przypisal lekarz przez plamienia. Nigdy nie miałam badanego progesteronu. Zamierzam to zrobić gdy przestanę karmić i wrócę na zwyczajne tory.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Tez miałam przez plamienia 2* dziennie, potem 1*, skończyłam po tygodniu bo dostałam od niej zapalenia, a plamienie ustalo.

Ja mam luteinę i duphaston, takie dmuchanie na zimne, ale przed ciążą miałam badany progesteron i miałam niski.

Myślę, że jeśli nie miałaś problemu z zajściem w ciążę, długimi miesiączkami, a teraz nie masz plamień, to luteina nie jest konieczna.
Dziewczyny robicie test PAPPA ? Robilyscie może w poprzednich ciążach i macie jakieś doświadczenie ? Proszę o odpowiedz :)
Dziewczyny robicie test PAPPA ? Robilyscie może w poprzednich ciążach i macie jakieś doświadczenie ? Proszę o odpowiedz.

Robilam w drugiej ciąży ale tylko że wzgledu na wadę serca u dziecka, ryzyko zd wyszło 1:2 ale kariotyp był prawidłowy w wyniku amniopunkcji.Test robiłam na NFZ, miałam skierowanie na całe badania prenatalne.Teraz jeśli usg 3d wyjdzie dobrze to nie będę robić. W pierwszej ciąży nie robiłam, synek jest zdrowy. Modlę sie aby i teraz było dobrze.

reklama
Do góry