reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
No mi się mega polepszyły wyniki tsh, bo ft4 zwykle w normie miałam. Cuda się dzieją [emoji1] w poniedziałek idę do endo, zobaczymy co powieNadałem, ale o dziwo mam w normie mam zrobić teraz drugi raz i jak będzie ok to zmienić eutyroxie dawkę o połowę
Zobaczymy jaki będzie wynik.
Jaką masz obecnie dawkę?
Colorado1989
Brawo Ty! [emoji1]Chyba udalo mi sie stworzyc suwaczek
Ja też nie śpię, ale u mnie o tej porze to norma u Ciebie też norma, czy to tak ciążowo? [emoji1]
Moniana
Zaangażowana w BB
Uff, udało się mi nadrobić czytanie wczoraj przespałam cały dzień, już od piątku zaczęła mi bardzo boleć głowa i oczy, wczorajszy dzień to sen przerywany wymiotowaniem :/ dziś już chyba będzie lepiej bo wstałam bez bólu.. może to z odstawienia kawy.. przed ciążą piłam dziennie 9 łyżeczek, teraz jedna mała kawa z 1 łyżeczki, trudno wyjść z nałogu a ciśnienie mam dosyć wysokie, najczęściej około 149/94 mniej więcej. W czwartek miałam wizytę, dzidźka wg usg 9+5, a wg om 9+6, więc teoretycznie super ale CRL podano równo 2 cm, czytałam normy i wydaje się, że nieco malutki ten mój ludek :/ trochę mnie to martwi. Z tego powodu przełożyłam już USG prenatalne o tydzień do przodu żeby przypadkiem nie było za wcześnie bo czeka nas wyprawa na to USG jakieś 120 km w jedna stronę
Wiola1985
Dziendobry wszystkim! Mam do was pytanie. Jutro lece samolotem, w srode bedzie moj 10tydz. Bardzo dużo dowiadywałam się na ten temat, niby nie ma przeciwskazań. Generalnie czuje że nie mam wyboru, musze isc na wizyte do endo...tutaj jak mowie ze mam hashimoto to pytaja jak sie to pisze. Mam nie za ciekawe wyniki tarczycy. Padło pytanie czy to moj pierwszy lot, że to niby ma znaczenie czy organizm matki jest do lotów przyzwyczajony czy nie. Ja latam dosyc sporo bo 5 czy 6 razy do roku jestem w pl, plus jakies ciepłe kraje. Od początku ciąży nie miałam plamien, ani zadnych innym problemow. Znam inne polki ktore cala ciaze lataly na badania do pl i wszystko było ok. Mówią niektórzy że ciśnienie itd....z drugiej str polozna powiedziała że dzidzius jest w woreczku owodniowym i tam ma wlasne wewnetrze cisnienie. Byłam od poczatku zdecydowana, że lecimy na badania...ale jutro już lot i panikuje.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiola1985
Moje ostatnie spostrzeżenie z wizyty z położną w uk....już któryś raz z kolei zauważyłam ze oni nie zakładają rękawiczek przy badaniach....przykład.
Moj J kiedys na meczu skrecil kostkę, wiadomo od razu pogotowie, jak to po meczu noga spocona itd wiec pielegniarz bierze ta jego stope i maca z każdej strony....bez rękawiczek. Bardzo sie zdziwiłam. Feeee
Na ostatniej wizycie polozna przynosi mi kubeczek ( taki jak do picia wody jednorazowy), prosze nasikac. Ok....sikam, gdzies tam bokiem sie ulało...ale wiadomo obtarłam kubek papierem, wychodze a ona bierze ten kubek ode mnie, bez rękawiczek i zaczyna te moje siuski przelewac do probówki. No szok. Kurde moze sama moglam jej zwrocic uwage...a jak wyjda bakterie w moczu? Może to z moczu, a moze przez nie zachowanie odpowiednien higieny.
Moj J kiedys na meczu skrecil kostkę, wiadomo od razu pogotowie, jak to po meczu noga spocona itd wiec pielegniarz bierze ta jego stope i maca z każdej strony....bez rękawiczek. Bardzo sie zdziwiłam. Feeee
Na ostatniej wizycie polozna przynosi mi kubeczek ( taki jak do picia wody jednorazowy), prosze nasikac. Ok....sikam, gdzies tam bokiem sie ulało...ale wiadomo obtarłam kubek papierem, wychodze a ona bierze ten kubek ode mnie, bez rękawiczek i zaczyna te moje siuski przelewac do probówki. No szok. Kurde moze sama moglam jej zwrocic uwage...a jak wyjda bakterie w moczu? Może to z moczu, a moze przez nie zachowanie odpowiednien higieny.
zanka200389
Ja nie badalam ale lekarz mi zapisał najpierw duphaston dlatego ze juz dwa razy poronilam. Kazał brać do końca opakowania. Po odstawieniu zaczęły się schody krwawienie krwiak i odklejenie lozyska no i luteina zapisana dowcipnieDziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...
Ja nie biorę, ale nie mam za sobą poronień. Brałam w ciąży z synem bo miałam krwiakaDziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...
reklama