reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No co Wy, w śniadaniówce obok trendów makijażowych, ćwiczeń na jędrne pośladki, sałatek z jarmużu, poronienia? [emoji16]

Taki mamy świat, pełen hipokryzji.

My akurat o ciąży powiedzieliśmy wczas rodzinie, rodzina wiadomo cieszyła się i powiedziała dalej... Znajomi najbliżsi przy okazji się dowiadują. Nie chwalimy się w necie tym nigdzie, to nasze intymne wydarzenie. Stwierdziliśmy, że tragedia może zdarzyć się i w 2 miesiącu i w 8 miesiącu, albo przy porodzie... Osobiście nie mam problemu z komunikowaniem trudniejszych rzeczy. Nie wiem co prawda jakbym się zachowała w przypadku tfu tfu poronienia, ale wyszłam z założenia, że mimo wszystko warto powiedzieć, spodziewałam się, że gorzej będę znosić pierwsze tygodnie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...

p19ugox1xy9dlkqw.png
Ja mam luteinę i duphaston, takie dmuchanie na zimne, ale przed ciążą miałam badany progesteron i miałam niski.

Myślę, że jeśli nie miałaś problemu z zajściem w ciążę, długimi miesiączkami, a teraz nie masz plamień, to luteina nie jest konieczna. Jak zaczną się plamienia, to pewnie dostaniesz :)

8une3e3kck8m6mea.png

Mi przepisano 2 opakowania duphastonu w zeszłym tygodniu ponieważ miałam jednorazowe plamienie i też nie miałam badanego poziomu progesteronu

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wy wszystkie bierzecie luteinę? Moja lekarka nic na ten temat nic nie wspomniała i nie wiem co powinnam myśleć... Wskazania do luteiny to niski poziom progesteronu, ale czy Wy wszystkie go badalyscie już w ciąży? Jestem zielona w temacie...

p19ugox1xy9dlkqw.png
Mi przypisal lekarz przez plamienia. Nigdy nie miałam badanego progesteronu. Zamierzam to zrobić gdy przestanę karmić i wrócę na zwyczajne tory.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Tak próbowałam ale żadne mi mięso nie wchodzi:-) Z synkiem w ciąży np mięso jadłam bez problemu,jak zresztą wszystko . A teraz wielu rzeczy nie mogę jeść
U mnie podobnie, na sama myśl o miesie czy jego widoku lub zapachu robi mi sie niedobrze.Narazie mam etap jogurtów naturalnych, pasztetu ale domowej roboty, serkow z rzodkiewka lub szczypiorkiem, pączków i dużej z grzybami z barszczem:). 2 lutego usg 3d.OMG jak to dlugo....

Mi przypisal lekarz przez plamienia. Nigdy nie miałam badanego progesteronu. Zamierzam to zrobić gdy przestanę karmić i wrócę na zwyczajne tory.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Tez miałam przez plamienia 2* dziennie, potem 1*, skończyłam po tygodniu bo dostałam od niej zapalenia, a plamienie ustalo.

Ja mam luteinę i duphaston, takie dmuchanie na zimne, ale przed ciążą miałam badany progesteron i miałam niski.

Myślę, że jeśli nie miałaś problemu z zajściem w ciążę, długimi miesiączkami, a teraz nie masz plamień, to luteina nie jest konieczna.
Dziewczyny robicie test PAPPA ? Robilyscie może w poprzednich ciążach i macie jakieś doświadczenie ? Proszę o odpowiedz :)
Dziewczyny robicie test PAPPA ? Robilyscie może w poprzednich ciążach i macie jakieś doświadczenie ? Proszę o odpowiedz.

Robilam w drugiej ciąży ale tylko że wzgledu na wadę serca u dziecka, ryzyko zd wyszło 1:2 ale kariotyp był prawidłowy w wyniku amniopunkcji.Test robiłam na NFZ, miałam skierowanie na całe badania prenatalne.Teraz jeśli usg 3d wyjdzie dobrze to nie będę robić. W pierwszej ciąży nie robiłam, synek jest zdrowy. Modlę sie aby i teraz było dobrze.

reklama
Do góry