reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ok...pytanie. Oczywiście na temat schizowania. No wiec, czy wy tez lecicie jak szalone za kazdym razem do toalety spojrzec na majtki jak poczujecie jakiś upław? Zaczynam sie zastanawiać czy nie przesadzam...

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam regularnie uplawy od luteiny i to mocne bo wiadomo, musi otoczka wylecieć a i tak idę przy najbliższej okazji zobaczyć czy nie jest to coś innego.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Ja też mam majtkowego świra i biegam za każdym razem jak coś poczuję a czuję często bo biorę luteine więc w toalecie jestem stałym bywalcem a tam gdzie nie ma łazienek nawet się nie wybieram ;)

Ja też mam hashikoto. I niedoczynność tarczycy..
Również miałam cykl stymulowanie i na duphastonie byłam jeszcze przed ciąża. Do wczoraj brałam 3x1, a wczoraj kazano mi odstawić i sama luteina 2x dziennie. ;) zobaczymy co to będzie, też mam takie bóle jak miesiączkę, lekarka mi wczoraj kazała zażywać jeszcze asmag czyli magnez i zmieniła mi na tą luteine. Ze może to jest przyczyną..
Oprócz tego biorę również clexan.
I mam mega duszności. I wczoraj mi robili na to jakieś badania. Ale wyniku nie dostałam od razu tylko przy następnej wizycie
No to kolejnej przybijam piąteczkę [emoji6] a jak się czujesz? Badałaś już tarczycr w ciąży? :)

8une3e3kck8m6mea.png

Mam zamiar robic testy. Ale przy hashimoto praktycznie nietolerancja laktozy i glutenu jest zakładana z góry. Ja od razu przeszłam na diete.
Dodatkowo...wiadomo soja. Ja też zero czekolady ( moja zyciowa tragedia) i ostrego ze względu na plecy.

No ja byłam na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej, z zaleceń dietetyka, bez żadnych testów, ale ja problemu z jelitami nie miałam i po zmianie diety nie odczułam żadnej zmiany poza wkurzeniem, że nic nie moge jeśc...

Co do latania i sprawdzania plamień też tak mam, jak tylko trochę wilgoci poczuję, to lecę na wszelki wypadek. Tak więc nie jesteś sama :)

8une3e3kck8m6mea.png

Ok...pytanie. Oczywiście na temat schizowania. No wiec, czy wy tez lecicie jak szalone za kazdym razem do toalety spojrzec na majtki jak poczujecie jakiś upław? Zaczynam sie zastanawiać czy nie przesadzam...

O tak, dziś leciałam do toalety jak szalona, jak coś poczułam. Ze mnie znowu od czasu do czasu spływają resztki globulki Pimafucinu[emoji27], musimy wrzucić na luz.

Ja muszę przyznać, że jeszcze rok temu nie miałam zielonego pojęcia, że poronienia w początkowym etapie ciąży, tak często się zdarzają. Bardzo mało się o tym mówi. Pewnie lepiej przechodziło by się ciążę z taką niewiedzą...

reklama
@Wiola1985 na początku tak [emoji23] po drugiej wizycie u ginekologa i potwierdzeniu że wszystko ok się trochę uspokoiłam :)

Mnie trochę od leków lepiej :)
Nawet obiad dziś zjadłam - ale bez mięsa:p dalej mięso mi przez gardło nie przechodzi ale w pierwszym trymestrze w ciąży z synem miałam to samo :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry