reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wogole nie pijam kawy , za to herbatę uwielbiam , a czy problemy z ciśnieniem mam to nie wiem , nie mierze średnio często boli mnie głowa i czuje się ciężko .

Ale mne dzisiaj brzuch pobolewa u ciągnie . Mam nadzieje ze wszystko Ok

My dzisiaj się obijamy później podjedziemy może z córa na sale zabaw bo cały tydzień z wirusem w Domy siedziała . Musi się wyżyć dziecko bo w domu już świruje:p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też lubię czarną herbatę ale pije tylko jedną rano zazwyczaj z miodem. A ciągu dnia to raczej tylko zieloną piję ale już mi mniej smakuje jak przed ciążą :-)

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

Ni właśnie piłam bo kilka dziennie nawet po7 ,nie wolno pic dużo herbaty ? W pierwszej ciazy nie piłam bo mi nie smakowala

Kawa, czarna herbata, cola i napoje energetyczne zaliczane sa do uzywek. Na czas ciazy nalezy je ograniczyc, a najlepiej calkiem zrezygnowac, albo naprawde sporadycznie uzywac. Chodzi o to, ze dzidzius staje sie w brzuszku niespokojny, bo do niego to wszystko dociera. Jesli chodzi o herbate, to czarna jest najgorsza, niektore zielone herbaty albo ziolowe nie nadaja sie do picia w czasie ciazy, bo nie sa dobre ani dla plodu i dla przebiegu calej ciazy. Najlepiej poczytaj w necie o tym, duzo jest informacji.

Rzeczywiście nie dałam rady wszystkiego przeczytać tylko kilka zdań z każdej wypowiedzi co do wieku to też w 1 ciążę zaszłam w wieku 22 lat teraz urodzenia mając 31
Co do herbaty to taka słabiutka z syropem malinowym i cytryną wypijam chyba litr dziennie jeśli tylko to mi smakuje to czemu nie?
Co do samopoczucia jestem w 10 tyg i czuje się od kilku dni nieporównywalnie lepiej slabsze mdłości tylko znowu mam problem z tym spaniem
Kładę się wczesna pora ale jak wstaje na siku nie mogę później usnąć czasami 2 godzin leżę a wstaje ostatnio jakoś po 5 później to że zmęczenia czuje się fatalnie i tak zazdroszczę wam tych 10 godz snu...
A co do tej sytuacji z plamieniem może to jest ciąża pozamaciczna?

No więc z tegi co ja dopytalam należy ogolnie ostrożnie z kofeiną...nie trzeba rezygnować z kawy, herbaty. Ale z umiarem, no i trzeba pamietac ze kofeina jest też w coli, czekoladzie. Bezpieczne spozycie kofeiny to 200 do 300 mg na dobę. Niektórzy mówią raczej o 200. Kawa rozpuszczalna ma 55-65, espresso 170-225. Szklanka czarnej herbaty ok 45 mg.

Przez tą ciążę stałam się jeszcze bardziej leniwa. Jak się położę to ciężko mi wstać i coś zrobić :-D
Juz po 12 a ja jeszcze w piżamie na łóżku, czy tylko ja jestem taka inna teraz.. :-D

3jgxgzu3myn8c509.png

j5rbanliaajhz73z.png

reklama
Do góry