Mój mąż w maju 33 [emoji23]To masz mega niskie tsh... Ostatnio jak badałam miałam ponad 3, ale wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Obecnie biorę 112 ug euthyroxu, a dawki to już miałam od 25 do 175 ug [emoji23] u mnie jest o tyle śmiesznie, że tsh mam 3-4, ciężko je zbić, a ft4 i ft3 mam eleganckie. Obecny endokrynolog powiedział mi, że jak coś to w ciąży najważniejsze jest ft4. Zobaczymy ci wyjdzie, jak będę robič badania przed wizytą.
Co do mankamentów psychicznych to znam je aż za dobrze. Na samym początku ciąży miałam najgorzej. Wszystkiego zapominałam, gubiłam wątki wypowiedzi, nie docierało w ogóle to, co kto do mnie mówi. Czułam się otępiała i jak taki półgłówek [emoji22]
My z mężem w tym roju 6 rok po ślubie.
Dziewczyny, dołączam do matek geriatryczek! W październiku skończę 29 lat, mąż w maju 34
Nie zawsze musi być scenariusz: krótkie narzeczeństwo - wielgachny ślub - mija 9-12 mcy i dziecko. Chcieliśmy rozkręcić się zawodowo, popodróżować, nie w głowie pieluchy mi były [emoji23] ale jak już się ustabilizowałam to zmieniłam zdanie zresztą, wszystko powinno dziać się w swoim czasie odpowiednim dla nas, a nie dla jakiś zewnętrznych obserwatorów niczego nie żałuję. Za każdą decyzją stał jakiś powód
reklama
Angelika22
Fanka BB :)
Również mam 22 lataRocznik 95, więc też mam 22 lata, w czerwcu skończę 23 [emoji5] więc wypada na to, że rówieśniczki [emoji846] i nawet podobny tydzień i dzień ciąży, ja mam na 7 sierpnia termin, Ty chyba na 9 sierpnia? [emoji2]
monika121326
Late92
Zaangażowana w BB
6 stron do nadrobienia! Szalone wy.. Połowy nie pamiętam, właśnie przez brak koncentracji.. Xd Gratuluje ślubu za tydzień:-) anet trzymam kciuki, żeby jednak dzidziuś się znalazł.
Ja moim jesteśmy już 10 lat razem, a w marcu będzie 5 rocznica ślubu [emoji7] też mieliśmy najpierw cywilny, a ponad 2 lata temu piękny kościelny:-)
Z zachcianek chodzą za mną naleśniki, ale uszy mi tak dokuczaja, że głowa nie mogę ruszczac, a jutro kończy się antybiotyk.. W nocy ratuje mnie tylko Ibuprom 400.. W ciazy ponoć nie wolno, ale paracetamol w ogóle nie działa [emoji24] W dzień ledwo funkcjonuje przez ból uszu( A zasadzie całej głowy, zębów i wszystko na co uszy promieniuja..)
Ja moim jesteśmy już 10 lat razem, a w marcu będzie 5 rocznica ślubu [emoji7] też mieliśmy najpierw cywilny, a ponad 2 lata temu piękny kościelny:-)
Z zachcianek chodzą za mną naleśniki, ale uszy mi tak dokuczaja, że głowa nie mogę ruszczac, a jutro kończy się antybiotyk.. W nocy ratuje mnie tylko Ibuprom 400.. W ciazy ponoć nie wolno, ale paracetamol w ogóle nie działa [emoji24] W dzień ledwo funkcjonuje przez ból uszu( A zasadzie całej głowy, zębów i wszystko na co uszy promieniuja..)
Wiola1985
KatiNails - moje gratulacje!!!! Żona świeżynka Buty piękne, cudny kolor.
pralinka92 my dowiedzieliśmy się 21 grudnia, mieliśmy cudowny prezent którego nic nie przebije.
Colorado1989 - ja biorę Letrox, ciągle mam zmienianą dawkę. Biorę jeden dzień 25 drugi 50. Do tego selen plus cynk, vigantol (witamina d3), duphaston i żelazo. Strasznie boję się wizyty u endokrynologa bo wyniki krwi mam nie za ciekawe. Zawsze robie tsh, ft3, ft4. Ostatnio robilam tez antyTPO ( przeciwciała)wynik bardzo zły. Ale czuję się ok, tylko te obolałe piersi, wiec myśle że bedzie dobrze.
pralinka92 my dowiedzieliśmy się 21 grudnia, mieliśmy cudowny prezent którego nic nie przebije.
Colorado1989 - ja biorę Letrox, ciągle mam zmienianą dawkę. Biorę jeden dzień 25 drugi 50. Do tego selen plus cynk, vigantol (witamina d3), duphaston i żelazo. Strasznie boję się wizyty u endokrynologa bo wyniki krwi mam nie za ciekawe. Zawsze robie tsh, ft3, ft4. Ostatnio robilam tez antyTPO ( przeciwciała)wynik bardzo zły. Ale czuję się ok, tylko te obolałe piersi, wiec myśle że bedzie dobrze.
Izulek78
Jestem najstarsza z was wszystkich, w kwietniu stuknie mi 40. Po wiecej niz 10 latch starania sie o dziecko i dwoch latach intensywnego leczenia hormonalnego udalo mi sie w koncu zajsc w pierwsza ciaze za drugim podejsciem do in vitro. Pozdrawiam mlode mamusie i te, ktore czuja sie staro - jak widzicie, sa starsze :-)
Jestem rowniez za zamknietym watkiem.
Jestem rowniez za zamknietym watkiem.
NowaNatka
Dziewczyny pomocy!
Wiem ze jesteście po przejściach i może mi pomożecie , dziś po wypiciu herbaty mocniejszej miałam lekko podbarwiony śluz na taki herbaciany kolor ale było tego malutko np. Na cm białego śluzu milimetr jasnego herbacianego,nawet nie wiem czy to brązowym nazwać. Nie wiem dorobić bo już jest biały śluz ..
Wiem ze jesteście po przejściach i może mi pomożecie , dziś po wypiciu herbaty mocniejszej miałam lekko podbarwiony śluz na taki herbaciany kolor ale było tego malutko np. Na cm białego śluzu milimetr jasnego herbacianego,nawet nie wiem czy to brązowym nazwać. Nie wiem dorobić bo już jest biały śluz ..
Thisjuss
Moderatorka
Ja bym się nie martwila skoro to jednorazowy epizod i już jest dobrze. Mogło to być dosłownie wszystko i skoro nic nie boli i śluz jest dalej biały, to raczej nie ma powodów do obaw. Jak się będzie powtarzać to kontaktuj się z ginekologiem. Takie moje zdanieDziewczyny pomocy!
reklama
Thisjuss
Moderatorka
Nie przesadzaj z czarną i zieloną herbata tylko. Najlepiej woda z cytryna i miodem na przeziębienieWłaśnie nie chce wyjsć na panikare , skoro mocz może od herbat się zabawiać to śluz może tez ?ostatnio pije b.duzo herbat bo gardło mnie boli.