reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Spróbuj błonnik. Ja ostatnio wspomagam się tym o nazwie "Jeliton" (z babki płesznik), ale każdy może być. Zalewam go sokiem, mieszam i wypijam, dwa razy dziennie po łyżce (na opakowaniu zalecają nawet 4 razy dziennie po 1 łyżce). I pomógł :) tylko trzeba więcej wtedy pić :)

8une3e3kck8m6mea.png
Nie wiem czy taki błonnik wypije boję się że zwrócę już jak to sobie wyobrażam tonie mdli..kupilas to w aptece ?
Co do marchewek to wiem że mogą powodować u mnie zawsze było odwrotnie ale teraz nic" nie rusza" aż się boję jutra

reklama
Maria.sm- ja nie będąc w ciąży pijąc te błonnik miałam odruch wymiotny spróbuj suszone morele/śliwki zobaczysz jakie fajne efekty przynoszą [emoji6] przy tym morela działa na mdłości i fajnie na perstatyke jelit [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też po blonniku miałam odruch wymiotny. Zajadam się bardzo suszonymi morelami, jabłkami i kiwi i problemy w toalecie się skończyły, przynajmniej na razie.
A czym najlepiej zastąpić mięso? Bo mnie też kompletnie nie przechodzi przez gardło :(

Maria.sm- ja nie będąc w ciąży pijąc te błonnik miałam odruch wymiotny spróbuj suszone morele/śliwki zobaczysz jakie fajne efekty przynoszą [emoji6] przy tym morela działa na mdłości i fajnie na perstatyke jelit [emoji6]

O to o morelach nie słyszałam. Lubię je i chyba kupie skoro mają takie dobre działanie :-)

Eve_88, ja mięsko zastępuje białkiem, warzywami strączkowymi (soczewica, fasola,groch, soja, amarantusem oraz komosa ryżową [emoji6] migdały też mają dużo białka. Generalnie mam bardzo ochotę na warzywa i owoce. Kiwi też są fajne na zaparcia - zapomniałam o nich [emoji6] aż mi ślinka pociekla jak o niej pomyślałam [emoji23]

Oliwiapartycja- kup kup mają super właściwości [emoji6]

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam co u mnie. Byłam tak przeziębiona i wypompowana z sił, że miałam siłę czytać, ale nie pisać. Na dziś musiałam się pozbierać, bo dziś była w końcu wizyta! Maluszek ma 2 cm, co odpowiada 9 tyd i 3 dni, ładnie mu bije serduszko i nawet machał rączką jak go pani doktor troszkę poddenerwowała. Dostałam namiary na klinikę genetyczną i muszę umówić się na termin. Na usg pani dr. stwierdziła, że nie widzi pogrubionego karku, a już by było powoli widać, choć jeszcze wcześnie na takie oceny. Ale myślę, że dzidzia jest zdrowa. Zdjęcia z usg zamieszczam na naszym wątku z usg i wizytami. Pozdrawiam was. Och, tak mi ulżyło... w poczekalni cały czas burczało mi w brzuchu ze strachu...

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Mój ma 2.5 cm i wg USG to równy 9tydzien [emoji14]

f2w3flw1cbdbspns.png

@Madziula 27 - O, Opole! Mój mąż mieszkał kilka lat w Opolu za dzieciaka :)
Co do szpitala to jeszcze nie jestem pewna - wiem, że bardzo polecana jest święta Zofia na żelaznej, a wczoraj kolega mnie pozytywnie nastawiał do dziecięcego na Żwirki. Ciąże prowadzę u Małgorzaty Król w Centrum Medycznym Damiana. No i właśnie - ona jest ginekologiem położnikiem i pracuje w Wołominie więc trochę też rozważam opcję porodu tam. Żelazna jest bardzo oblegana, myślę że mniejsza szanse, że w Wołominie by mnie odesłali z kwitkiem. No ale jeszcze będę myśleć i czytać. Szpital na Solcu też ma dobre opinie z tego co patrzyłam.
Bardzo Ci współczuję mdłości :/ szczerze mówiąc nawet nie wiem jakie to dotkliwe bo sama nie mam tego problemu. To moja pierwsza ciążą i póki co przechodzę ją niemal bezobjawowo :)

@Eve_88 - jeśli masz problem z jedzeniem mięsa to dobrze by było żebyś postarała się do swojego jadłospisu dorzucić trochę roślinnych źródeł białka - jak wegetarianie :) Na przykład soczewicę, ciecierzycę, ogólnie strączki (tylko też oczywiście ostrożnie bo w nadmiarze są wzdymające), także orzechy, nasiona chia, lnu, no a ze zwierzęcych nabiał, na przykład sery (tylko nie z mleka niepasteryzowanego, jak niektóre pleśniowe). Ważne dla ich rozwoju jest żeby nasze maluszki miały dostęp do aminokwasów niezbędnych.

reklama
Ja właśnie siedzę w poczekalni i czekam na swoją kolej. Dziś odbieram wyniki badań, mam nadzieję że wszystko będzie ok no i że będzie mi dane ujrzeć kruszynkę na usg :)

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry