reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rany, kot napisał i wysłał posta [emoji23] sorki za zaśmiecanie [emoji16]

Wy tu o prenatalnych... A ja chyba za miesiąc z hakiem [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Hahaha moze kot tez w ciazy i chce zasiegnac porady :D

aneciontko oj czyli wiesz co teraz przechodzę jaki strach. Mój trochę większy bo już we wrześniu 2 latka skończył

NowaNatka 12+6 wydaje mi się optymalną datą nie za wcześnie nie za póżno. Ja w pierwszej ciąży miałam 13+6 więc na ostatnią chwilę i wtedy też poznałam płeć.

megalija u mnie też nakaz leżenia, zero kąpieli, podnoszenia a w domu biegający 2latek. Do zeszłego tygodnia mąż miał wolne więc ogarniał teraz ja jakoś muszę dawać radę, ale nie jest łatwo ciężko o odpoczynek w ciągu dnia.

Nawet kapieli nie mozesz? :( jeju bardzo Ci wspolczuje, oby sie wszystko unormowalo.

reklama
witajcie :) mam nadzieję, że będę regularnie tu zaglądać i przyjmiecie mnie do swojego grona. Po 6 latach starań okazało się, że lekarz wypatrzył pecherzyk ciążowy :D szok do tej pory nie mogę uwierzyć!! Jutro mam wizytę mam nadzieję, że będzie już biło serduszko aktualnie mam 8 tydzień i 2 dni.

Brawo! Mi moje 5 mcy stymulacji i ogólnie 2 lata starań wydawało się być wiecznością, a co dopiero 6 [emoji6]

Koniecznie daj znać po wizycie [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Mam pytanko do dziewczyn z krakowa gdzie robicie usg genetyczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Bo mi już głowa pęka od przekopywania internetu w poszukiwaniu.
Ja w pierwszej ciąży robiłam w Arce na Królowej Jadwigii albo na ktorejs ulicy obok a teraz albo też tam pójdziemy albo zrobimy na Długiej 48 (wyleciało mi nazwisko lekarza z głowy - na pewno Wojciech.)

@martóshka - rewelacyjnie ze sie udalo! Czekamy na więcej wieści :*
@Thisjuss - yeaah! Gratulacje! Musisz niezle ulozone miec pierwsze dziecko ze sie nudzisz wieczorami :D
@Colorado1989 - Twoj kot zrobil mi dzień. Na poczatku tęgo rozkminiałam co to za szyfr, jakies oznaczenie badan, wiek ciąży... a to koteł :D moj kiedys wylaczyl mi przegladarke gdy RAZ w zyciu probowalam poczwiczyc z chodakowska. Zrozumialam ze nie ma dla niej miejsca w naszym domu. Nie lubi tez Elvisa Presleya, kiedys gdy akurat slucham zrestartowal mi brutalnie komputer :D

Witam nowe sierpnióweczki,super że nas przybywa:biggrin2:
Znalazłam usg syna i byłam w poprzedniej ciąży na prenatalnych w 13 tygodniu 2 dniu i miał prawie 8 cm więc na styk się wyrobiłam, teraz idę wcześniej bo 11 i 3 dzień ale dzieć starszy więc przekroczy te 4,5 cm.....mam nadzieję:tak:
Wow ,super że waszym dzieciom takie sposoby pomagają moja jak wymiotuje to zaraz odwodniona ,nic nie przyswaja, więc zawsze kończy się szpitalem:(Ostatni dostała nawet syrop przeciw wymiotny Diphergan,i po godzinie od podania znowu wymiotowała taki egzemplarz.

Ech, mnie rozlozylo na całego. Przez weekend i wczoraj się wygrzewalam i piłam herbatę z sokiem malinowym i cytryna na litry. A dziś mam nadzieję że mnie jakiś lekarz obejrzy.

A w pt wizyta. Ciekawa jestem jak rośnie to nasze maleństwo..

Witam kobietki :* u mnie dzisiaj gorszy dzień... od rana ścianie ty żołądek i rozwolnienie, nie mam na nic siły :( jutro jak będę na wizycie to powiem lekarzowi o tym bo mam problemy z wypróżnianiem jak nie zatwardzejie to rozwolnienie i bardzo bolesne skórze jelit przy tym i juz nie wiem jak sobie radzić z tym... :(

Witam nowe mamusie :)
Oj biedne dzieciaczki z tym wymiotami :( najgorsze co może być jak dziecko wymiotuje :(

Ale chyba ta pogoda tez taka bo u nas raz ciepło raz mróz i to chyba tez te wirusy latają w powietrzu :(

reklama
hej dziewczyny. sytuacja z dziś. Grześ od rana wymiotuje jak coś zje lub się napije a ja co... zaraz po nim to samo ehhh czy ktoś ma może pomysł u 4 latka wymioty bez gorączki i innych objawów? co takiemu maluchowi dać? na złość większość leków od 6 roku życia....
Przechodziłam to w sobotę, woda do picia z elektrolitami jakimiś jak się trochę uspokoiło to podaje jej probiotyk. Mnie wczoraj dopadła migrena głowa mi trzaskała próbowałam wziąć apap ale nie zdążył sie nawet wchłonąć bo wymiotowałam mąż z pracy musiał przyjechać mnie ratować masakra nie pamiętam kiedy taki ból mnie dopadł :(
Dzisiaj Was nadrobiłam za to
Monia bardzo mi przykro, trzymaj się :'(
Witam nowe mamuśki ;)
Ja prenatalne mam w równym 12 tyg, a dzisiaj wizytuję u dentysty :|

Do góry