reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rany, kot napisał i wysłał posta [emoji23] sorki za zaśmiecanie [emoji16]

Wy tu o prenatalnych... A ja chyba za miesiąc z hakiem [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Hahaha moze kot tez w ciazy i chce zasiegnac porady :D

aneciontko oj czyli wiesz co teraz przechodzę jaki strach. Mój trochę większy bo już we wrześniu 2 latka skończył

NowaNatka 12+6 wydaje mi się optymalną datą nie za wcześnie nie za póżno. Ja w pierwszej ciąży miałam 13+6 więc na ostatnią chwilę i wtedy też poznałam płeć.

megalija u mnie też nakaz leżenia, zero kąpieli, podnoszenia a w domu biegający 2latek. Do zeszłego tygodnia mąż miał wolne więc ogarniał teraz ja jakoś muszę dawać radę, ale nie jest łatwo ciężko o odpoczynek w ciągu dnia.

Nawet kapieli nie mozesz? :( jeju bardzo Ci wspolczuje, oby sie wszystko unormowalo.

reklama
witajcie :) mam nadzieję, że będę regularnie tu zaglądać i przyjmiecie mnie do swojego grona. Po 6 latach starań okazało się, że lekarz wypatrzył pecherzyk ciążowy :D szok do tej pory nie mogę uwierzyć!! Jutro mam wizytę mam nadzieję, że będzie już biło serduszko aktualnie mam 8 tydzień i 2 dni.

Brawo! Mi moje 5 mcy stymulacji i ogólnie 2 lata starań wydawało się być wiecznością, a co dopiero 6 [emoji6]

Koniecznie daj znać po wizycie [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Mam pytanko do dziewczyn z krakowa gdzie robicie usg genetyczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Bo mi już głowa pęka od przekopywania internetu w poszukiwaniu.
Ja w pierwszej ciąży robiłam w Arce na Królowej Jadwigii albo na ktorejs ulicy obok a teraz albo też tam pójdziemy albo zrobimy na Długiej 48 (wyleciało mi nazwisko lekarza z głowy - na pewno Wojciech.)

@martóshka - rewelacyjnie ze sie udalo! Czekamy na więcej wieści :*
@Thisjuss - yeaah! Gratulacje! Musisz niezle ulozone miec pierwsze dziecko ze sie nudzisz wieczorami :D
@Colorado1989 - Twoj kot zrobil mi dzień. Na poczatku tęgo rozkminiałam co to za szyfr, jakies oznaczenie badan, wiek ciąży... a to koteł :D moj kiedys wylaczyl mi przegladarke gdy RAZ w zyciu probowalam poczwiczyc z chodakowska. Zrozumialam ze nie ma dla niej miejsca w naszym domu. Nie lubi tez Elvisa Presleya, kiedys gdy akurat slucham zrestartowal mi brutalnie komputer :D

Witam nowe sierpnióweczki,super że nas przybywa:biggrin2:
Znalazłam usg syna i byłam w poprzedniej ciąży na prenatalnych w 13 tygodniu 2 dniu i miał prawie 8 cm więc na styk się wyrobiłam, teraz idę wcześniej bo 11 i 3 dzień ale dzieć starszy więc przekroczy te 4,5 cm.....mam nadzieję:tak:
Wow ,super że waszym dzieciom takie sposoby pomagają moja jak wymiotuje to zaraz odwodniona ,nic nie przyswaja, więc zawsze kończy się szpitalem:(Ostatni dostała nawet syrop przeciw wymiotny Diphergan,i po godzinie od podania znowu wymiotowała taki egzemplarz.

Ech, mnie rozlozylo na całego. Przez weekend i wczoraj się wygrzewalam i piłam herbatę z sokiem malinowym i cytryna na litry. A dziś mam nadzieję że mnie jakiś lekarz obejrzy.

A w pt wizyta. Ciekawa jestem jak rośnie to nasze maleństwo..

Witam kobietki :* u mnie dzisiaj gorszy dzień... od rana ścianie ty żołądek i rozwolnienie, nie mam na nic siły :( jutro jak będę na wizycie to powiem lekarzowi o tym bo mam problemy z wypróżnianiem jak nie zatwardzejie to rozwolnienie i bardzo bolesne skórze jelit przy tym i juz nie wiem jak sobie radzić z tym... :(

Witam nowe mamusie :)
Oj biedne dzieciaczki z tym wymiotami :( najgorsze co może być jak dziecko wymiotuje :(

Ale chyba ta pogoda tez taka bo u nas raz ciepło raz mróz i to chyba tez te wirusy latają w powietrzu :(

reklama
hej dziewczyny. sytuacja z dziś. Grześ od rana wymiotuje jak coś zje lub się napije a ja co... zaraz po nim to samo ehhh czy ktoś ma może pomysł u 4 latka wymioty bez gorączki i innych objawów? co takiemu maluchowi dać? na złość większość leków od 6 roku życia....
Przechodziłam to w sobotę, woda do picia z elektrolitami jakimiś jak się trochę uspokoiło to podaje jej probiotyk. Mnie wczoraj dopadła migrena głowa mi trzaskała próbowałam wziąć apap ale nie zdążył sie nawet wchłonąć bo wymiotowałam mąż z pracy musiał przyjechać mnie ratować masakra nie pamiętam kiedy taki ból mnie dopadł :(
Dzisiaj Was nadrobiłam za to
Monia bardzo mi przykro, trzymaj się :'(
Witam nowe mamuśki ;)
Ja prenatalne mam w równym 12 tyg, a dzisiaj wizytuję u dentysty :|

Do góry