reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak, to moja pierwsza ciąża. Czuję się fatalnie. Od trzech tygodni silne mdłości dzień w dzień. Nie pomaga imbir ani migdały. Czekam aż przejdzie...

reklama
A mnie od trzech godzin cos kłuje z prawej strony podbrzusza i się tak zastanawiam czy macica się rozciąga czy nie czasem wyrostek
Mnie też coś wczoraj tak po prawej stronie dawali ale stwierdziłam ze to jajnik[/QUOTE]
Ja mam usuniety wyrostek. Wczoraj tez mnie bolał jajnik ale po lewej stronie.

Wieczorem mi dokuczało i rano jeszcze czułam ale zaczęłam chodzić i mi przeszło teraz jest ok ale nieraz mnie boli jak szybko zerwę się z lóżka albo kichnę na leżąco

@monia_l - trzymaj się, będzie dobrze [emoji9]

w Polsce jest jak jest z tą służbą zdrowia. Trzeba albo trafić do wysokospecjalistycznej placówki, albo prywatnie z kasy wyskakiwać, no ale nie wszystko tak się da załatwić.

Dziewczyny, czy któraś z was miała może uczulenie na witaminy dla ciężarnych? Kilkanaście dni brałam pregna plus, zaczęła mi wychodzić wysypka na dłoni i straaaaaaasznie swędzieć. Przeanalizowałam wszystko, jedyne co się ostatnio u mnie zmieniło, to te witaminy... Kupiłam dziś prenatal uno i zobaczymy [emoji32]

8une3e3kck8m6mea.png

Początki Ciąży ma my już takie obolałe co będzie pozniej

Karorek widzę ze Ty z okolic żar ,ja swoje położenie ustalam miedzy zielona a wolsztynem;)

@monia_l - trzymaj się, będzie dobrze [emoji9]

w Polsce jest jak jest z tą służbą zdrowia. Trzeba albo trafić do wysokospecjalistycznej placówki, albo prywatnie z kasy wyskakiwać, no ale nie wszystko tak się da załatwić.

Dziewczyny, czy któraś z was miała może uczulenie na witaminy dla ciężarnych? Kilkanaście dni brałam pregna plus, zaczęła mi wychodzić wysypka na dłoni i straaaaaaasznie swędzieć. Przeanalizowałam wszystko, jedyne co się ostatnio u mnie zmieniło, to te witaminy... Kupiłam dziś prenatal uno i zobaczymy [emoji32]

8une3e3kck8m6mea.png
Wewnętrzna strona dłoni???

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Wieczorem mi dokuczało i rano jeszcze czułam ale zaczęłam chodzić i mi przeszło teraz jest ok ale nieraz mnie boli jak szybko zerwę się z lóżka albo kichnę na leżąco

Ja też jak się zerwę albo kichnę to czuję taki gwałtowny ból że aż sie zwijam, jakby mi się tam coś zerwało. Wyczytałam ze to normalne i dużo kobiet przy kichaniu tak ma, wynika to z tego że macica rośnie i się wszystko rozciąga. Ja jak czuję że zbliża się kichnięcie to zwijam się i napinam, wtedy nie boli ;) No i nie zrywam się, jak wstaję z łózka to powoli jak bym była w 9 miesiacu :p

reklama
Na zewnętrznej, w okolicy kłykci [emoji58] narazie mi to przeszło, wzięłam wapno :/

8une3e3kck8m6mea.png
Mi pierwsze co jak słyszę o wysypce na dłoniach (tylko wewnętrzna strona) to zaraz przerażenie że bostonka [emoji23]
Ja w ciąży z synem dostałam okropnej pokrzywki na całym ciele. Aż wylądowałam w szpitalu. Do tej pory nie wiem po czym. Nigdy wcześniej ani później mi się to nie zdarzyło

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry