reklama
chomiczka007
Moderatorka
@Late92 To konkretnie Cię dorwało :/ Trzymaj się kochana i oby szybko leki podziałały. Moja ciąża (zanim jeszcze o niej wiedziałam) zaczęła się od grypopodobnego przeziębienia i tygodniowego L4. Straszne paskudztwo :/
Jeśli któraś z Was ma konflikt serologiczny, a spodziewa się pierwszego dziecka (bo chyba tylko przy pierwszym porodzie jest to kłopot i ile dobrze pamiętam) to tutaj wklejam link do dobrej wiadomości - jest refundowane podanie immunoglobuliny anty RH-D dla pacjentek Rh-D ujemnych
My mamy z mężem konflikt, w 2013 jak rodziłam syna dostałam po porodzie zastrzyk i nic nie musiałam płacić. No ale dostałam to po porodzie a nie w trakcie ciązy. Czytałam że to jest groźne tylko przy drugim dziecku, dlatego daje sie po porodzie zastrzyk żeby chronić kolejne ciąże.
ninex
Fanka BB :)
Ja jak leżałam teraz w szpitalu była dziewczyna z zagrażającym porodem przedwczesnym,założyli pessar,kroplówy,zastrzyki na płuca i własnie ten zastrzyk dawany przy konflikcie. Dziwiłyśmy się trochę to położna wyjaśniła że akurat nfz im łaskawie refundował i w 28 tygodniu dostała ,tak to tylko po porodzie i tylko jak dziecko dodatnie.
ninex
Współczuje stresu,wez coś lepiej na uspokojenie na noc będziesz chociaż spaćKrwawie podobnie jak przy okresie moze trochę mniej
monika121326
Dziekuje wam wszystkim kochane jestescie
Jeszcze nie wszystko stracone.. Trzymamy Kciuki Kochana ;*
reklama