reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzis juz napewno nic sie nie dowiem jutro zapytam. A moze jutro bedzie lepszy lekarz i mi powie o co chodzi

reklama
To widać różnie bywa przy drugim porodzie z tym nacinaniem, myślałam że bardziej przy pierwszym. A drugi poród jeśli chodzi o długość i ból, szybszy niż pierwszy? :-)

Ooo tak, pierwszy porod mialam wywolywany o 6 dostalam oksytocyne ok. 7 mialam przebity pecherzyk, masaze szyjki bo nie chciala ruszyc i ostatecznie o 15 corka byla na swiecie :) drugi porod mialam balonik rano caly dzien chodzilam po sali wieczorem ( ok.20) doktorka go wyciagla i mialam 4 cm, o 23 mialam juz skurcze co 7 min zostalam zbadana i mialam 6 cm ale szanowna pani pielegniarka/ polozna kazala mi isc spac :D ale nie poszlam, skurcze jakos szczegolnie mnie nie bolaly ale spac sie nie dalo wkoncu z wielka laska wziela mnie na porodowke (ok 0.30 ) i mialam juz 8 cm przebily mi pecherz i sie zaczelo ostro :) o 2.10 juz corka byla :) i teraz najbardziej sie boje ze nie bede wiedziala ze to te skurcze tak jak wtedy i drugiej takiej samej pielegniarki.

O by i u mnie wszystko było dobrze...
Monia trzymam kciuki najmocniej jak się da, bądź dobrej myśli i nie stresuj się zbyt mocno

p19ugox1xy9dlkqw.png

Monia ja chyba i tak bym sie bardzo nie sugerowala ta beta bo teraz to nie wiadomo jak ona rosnie. Krwawisz dalej? Boli cie brzuch?

Monia ja chyba i tak bym sie bardzo nie sugerowala ta beta bo teraz to nie wiadomo jak ona rosnie. Krwawisz dalej? Boli cie brzuch?
Nic mnie nie boli jesli chodzi o plamienia to wieczorem takie delikatne byly tak jak by resztki. Zobaczymy jutro. Dostaje duphastron . Boje się bardzo.

monia_l powodzenia, trzymam kciuki żeby było dobrze.

W przyszlym tygodniu bede robic sushi na urodziny i robiłam wczoraj zakupy. Przypomnial mi sie imbir marynowany i kupiłam słoiczek. Nie dosc ze pyszny to jeszcze pomaga od reki na mdłości, takze polecam. Nie trzeba nic gotowac i kombinowac tylko otworzyc sloiczek, i ten smak [emoji7][emoji7]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Monia ja w tym samym czasie co Ty tez zaczęłam plamić na brązowo, dzwoniłam do ginekologa powiedział ze jak brąz to mam sie nie martwić, jakby nie przeszło miałam jechać do niego następnego dnia, pojechałam, wszystko było okej, bety mi w ogole nie robił, zapisał duphaston jednorazowo 4 tabletki a pózniej 3x dziennie. Plamienie tego samego dnia sie skończyło i już sie nie pojawiło. Głowa do góry, wiem ze co lekarz to inna opinia i tez są lekarze którzy mało co w ogole powiedzą, a tylko mówią żeby wystraszyć. Trzymam kciuki. :)

gannyx8dsoycbms0.png

monia_l powodzenia, trzymam kciuki żeby było dobrze.

W przyszlym tygodniu bede robic sushi na urodziny i robiłam wczoraj zakupy. Przypomnial mi sie imbir marynowany i kupiłam słoiczek. Nie dosc ze pyszny to jeszcze pomaga od reki na mdłości, takze polecam. Nie trzeba nic gotowac i kombinowac tylko otworzyc sloiczek, i ten smak [emoji7][emoji7]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem nie wolno jesc surowych ryb w ciazy :) tak samo jak serow plesniowych.

reklama
Zdrzemnęłam się w ciągu dnia a teraz spać nie mogę..

Monia trzymaj się!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry