reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Z tego co wiem nie wolno jesc surowych ryb w ciazy :) tak samo jak serow plesniowych.
Oczywiście ze nie mozna. Na szczęście sushi mozna robic ze smażonych lub grillowanych ryb lub nawet samych warzyw. Dlatego robie sama a nie ide do knajpy, bedzie pyszne i na pewno nie zaszkodzi [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wam. Monia trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze..
Mnie choroba dalej trzyma i jutro jadę do lekarza, bo o kant tyłka mogę sobie rozbić domowe sposoby.. Już dwa tyg walczę inhalacje herbaty z malin imbiru czosnek mleko.. cuda na kiju.. przeziębienie poszło na zatoki i oddychać nie moge.. :/ I jeszcze gardło boli.. Chciałam za wszelką cenę ominąć antybiotyk, ale chyba jutro go dostanę.. Ciekawe co powie lekarz.. Od 15.01 ide na kurs niemieckiego chciałabym być zdrowa do tego czasu..

zud3skjojuq7tn9p.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

@Late92 To konkretnie Cię dorwało :/ Trzymaj się kochana i oby szybko leki podziałały. Moja ciąża (zanim jeszcze o niej wiedziałam) zaczęła się od grypopodobnego przeziębienia i tygodniowego L4. Straszne paskudztwo :/

Jeśli któraś z Was ma konflikt serologiczny, a spodziewa się pierwszego dziecka (bo chyba tylko przy pierwszym porodzie jest to kłopot i ile dobrze pamiętam) to tutaj wklejam link do dobrej wiadomości - jest refundowane podanie immunoglobuliny anty RH-D dla pacjentek Rh-D ujemnych
Link do: Dobra wiadomość dla kobiet w ciąży! | Ministerstwo Zdrowia

@Late92 To konkretnie Cię dorwało :/ Trzymaj się kochana i oby szybko leki podziałały. Moja ciąża (zanim jeszcze o niej wiedziałam) zaczęła się od grypopodobnego przeziębienia i tygodniowego L4. Straszne paskudztwo :/

Jeśli któraś z Was ma konflikt serologiczny, a spodziewa się pierwszego dziecka (bo chyba tylko przy pierwszym porodzie jest to kłopot i ile dobrze pamiętam) to tutaj wklejam link do dobrej wiadomości - jest refundowane podanie immunoglobuliny anty RH-D dla pacjentek Rh-D ujemnych
Przy pierwszym dziecku właśnie chyba nie ma kłopotu tylko przy kolejnych.

p19udqk30r8yyqai.png

3jvzdf9h36gispov.png

Ja mam konflikt przy pierwszym porodzie zazwyczaj nic sie nie dzieje,jak dziecko ma grupe ojca to dostajesz zastrzyk.W kolejnych juz jest ryzyko.Moje dzieci dodatnie ale alloprzeciwcial nie mam.

Napisane na MB5012 w aplikacji Forum BabyBoom

Monia trzymam kciuki zeby ci sie to pozytywnie
wyjasnilo[emoji110] [emoji120]

Napisane na MB5012 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] chyba to koniec rano poleciła większą ilosc krwi i krwawie jak przy okresie [emoji26] [emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22] lekarz jeszcze nie chodzil po obchodzie wiec musze czekac ale juz nie mam nadziei ..... ciagle płaczę

Jeszcze tyle czasu zostało a ja myślę juz teraz o porodzie. Wcześniej miałam nacinane krocze, synek ważył 3340 i 52 cm, niby ładnie mnie zszyli nic teraz nie widać ale ten ból na początku nie da się siedzieć na pupie i wogole. Ciekawe jak będzie teraz bo nie chce znów być nacinana.
Są tu jakieś mamy które były nacinane przy pierwszym porodzie i jak było przy drugim porodzie?
Ja mam za sobą 3 w pierwszym mnie nacieki a później już za każdym nie
Zresztą były też szybsze i łatwiejsze choć wiem że są różne opinie

reklama
@Late92 ale Cie złapało lepiej wziąć antybiotyk i szybciej się z tym uporać niż leżeć kilka tygodni z choróbskiem
@megalija aż poczytam bo mój lekarz informował mnie o płatnej szczepionce w 28 tyg chyba, ja mam minusowke narazie przeciwciał nie mam

Do góry