reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny powiedzcie czy powtarzalyscie badanie bHCG po kilku dniach od pierwszego pobrania krwi żeby sprawdzić przyrost? Zaczęłam się stresować, bo tak na prawdę tylko raz byłam w laboratorium, dodatkowo pierwszą wizytę mam dopiero w środę :(. Jest to moja pierwsza ciąża i mam wrażenie, że to trochę zaniedbałam [emoji22]
Spokojnie, możesz zrobić powtórne badanie ale nie musisz. Jeśli Cię to uspokoi to zrob sobie jeszcze raz, ale absolutnie nie ma takiej potrzeby, póki lekarz sam tego nie zleci.

8p3o43r8p6p6dz8z.png

reklama
Kobietki a smarujecie już swoje brzuszki jakimiś preparatami? Jeśli tak to jakimi? Bo ja póki co tylko oliwka bambino
Ja w poprzedniej ciąży smarowalan się zwykłymi balsamami ziaja, naszczesvie nie powstały mi żadne rozstępy na brzuchu do tego przed ciążą starałam się trochę ćwiczyć wiec to pewnie też miało wpływ. Moja przyjaciółka dopiero co urodziła a w ciąży smarowala się specjalnymi balsamami itp a i tak jej zrobiły się czerwone pregi. Ja jestem tego zdania że żaden balsam nie pomoże nawet najdroższy jak mają się zrobić to się zrobią. To zależy przede wszystkim od genów i od tego jak dbalismy u kondycję skóry także przed ciążą.

Dziewczyny powiedzcie czy powtarzalyscie badanie bHCG po kilku dniach od pierwszego pobrania krwi żeby sprawdzić przyrost? Zaczęłam się stresować, bo tak na prawdę tylko raz byłam w laboratorium, dodatkowo pierwszą wizytę mam dopiero w środę :(. Jest to moja pierwsza ciąża i mam wrażenie, że to trochę zaniedbałam [emoji22]

8p3o43r8p6p6dz8z.png
Ja nie robiłam wcale ani w tej ciazy ani w 2 poprzednich.

Ale dzis naskrobalyscie :) nienadazam czytac hihi ale to dobrze tylko nie pamietam już co komu miałam odpisac....
Dzis kupilam pierwsze ubranko dla malenstwa :) oj obym sie teraz nie rozpedzila haha

Cześć wszystkim mamom! Melduję, że jestem po 2 usg. Dziecior ma już 1 cm z wielkim sercem i jeszcze większym domkiem (gigantyczny pęcherzyk). Termin 24 sierpnia :biggrin2:

To cieszę się razem z Tobą też jestem po drugim usg i moje maleństwo ma 1,17 cm. A na kiedy przewidywany termin?

8p3o43r8p6p6dz8z.png
Nie denerwuj się ja w ogóle tego nie robiłam a jestem po drugim usg i wszystko dobrze się rozwija. Niektórzy lekarze odchodzą od bhcg

Ja w poprzedniej ciąży smarowalan się zwykłymi balsamami ziaja, naszczesvie nie powstały mi żadne rozstępy na brzuchu do tego przed ciążą starałam się trochę ćwiczyć wiec to pewnie też miało wpływ. Moja przyjaciółka dopiero co urodziła a w ciąży smarowala się specjalnymi balsamami itp a i tak jej zrobiły się czerwone pregi. Ja jestem tego zdania że żaden balsam nie pomoże nawet najdroższy jak mają się zrobić to się zrobią. To zależy przede wszystkim od genów i od tego jak dbalismy u kondycję skóry także przed ciążą.
Moim zdaniem nie warto patrzeć na cenę a na skład. Taka oliwka dla mam z babydream ma lepszy skład i działanie niż drogi bio-oli. :/

reklama
Do góry