reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dam dam :*

ckai9jcgk10emd23.png
Mam nadzieję, że i ja mam jutro w końcu ta wizytę, bo ciągle czekam na telefon od pani doktor :) a jak nie zadzwoni to zmieniam lekarza bo jajko zniose zamiast dziecka ;)

reklama
Kochane, dziękuję wam wszystkim za wsparcie, już niczym się nie przejmuje. Termin u nowego lekarza mam na 12. Stycznia. To będzie już koniec 9 tygodnia u mnie.
Mam do was pytanie, która z was będzie robiła badania prenatalne i jakie? Czytałam, że robi się je od około 10 tygodnia. Macie jakieś doświadczenie z poprzednich ciąż?

Kochane, dziękuję wam wszystkim za wsparcie, już niczym się nie przejmuje. Termin u nowego lekarza mam na 12. Stycznia. To będzie już koniec 9 tygodnia u mnie.
Mam do was pytanie, która z was będzie robiła badania prenatalne i jakie? Czytałam, że robi się je od około 10 tygodnia. Macie jakieś doświadczenie z poprzednich ciąż?
Ja nie robiłam. Jedynie USG 3d w 22 tc i potem też jeszcze w 32tc. Ale to było 4 lata temu prawie

ckai9jcgk10emd23.png

Moze to glupie pytanie...ale jak np. z maseczkami na twarz, kremami przecwizmarszczkowymi, samooplalaczem etc.? Dalej uzywacie czy powinno sie zupelnie odstawic? Ja poki co odstawilam, ale nie wyobrazam sobie totalnie przez cala ciaze nic nie uzywac... poza tym jestem biala jak sciana.. :/
Jeśli chodzi o kremy, to ja już od kilku lat używam tylko tych ekologicznych z apteki, żadnych kremów z drogerii. Paznokcie mam żelowe (piękne) ale nie będę umawiać się na następne wizyty i czekam teraz aż mi te odrosną i przez okres ciąży nie będę ich malować ani nic z nimi robić. Trudno. Włosy - kurczę- tu to jeszcze sama nie wiem, ale coś trzeba będzie od czasu do czasu zrobić. A co do samoopalacza to mam ten sam problem. Ponieważ lato minęło i jestem znów blada, zamierzam zamówić samoopalacz st.tropez jakiś do używania pod prysznicem, podobno można używać w ciąży.

Teraz badania prenatalne to nie c takiego i najczęściej kazda kobieta je wykonuje. Ja robie USG miedzy 11-14 tc i dodatkowo tydzień przed test PAPPA z krwi. W poprzedniej ciazy pappa nie robilam, ale teraz mam w pakiecie za darmo wiec dlaczego mam nie skorzystać. Warto zrobic na pewno usg genetyczne zeby sie upewnic ze z maluszkiem wszystko ok i spac spokojnie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do paznokci to mozecie robic gorzej jak cos sie zacznie dziac i wyladujecie w szpitalu wtedy musza byc swoje. Pamietam jak trafilam do szpitala i mialam pomalowane lakierem kazaly zmyc a inna kobieta przyszla do porodu i miala zrobione chyba wlasnie zelowe kazali jej sciagnac. Ja wlosy w ciazy farbowalam normalnie a teraz sa farby takie co nie smierdza wiec mysle ze spokojnie mozna, ja na szczescie mam swoj kolor wiec zero farbowania :)

Witam kobiety wszystkie
Myślałam że będę we wrzesniowkacha ale dziś na wizycie okazało się ze jeszcze sierpień 30. Mam pytanko jakie witaminy polecacie?

reklama
Do góry